AD

Καιρός | Ζέστη διαρκείας το δεύτερο 10ήμερο του Ιουλίου

H θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή

 

Για παρατεταμένη ζέστη στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως υπογραμμίζει, παρότι δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Μάλιστα, από την Παρασκευή η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Ανατολικές Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τον κ. Κολυδά.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κολυδά:

«Παρατεταμένη ζέστη στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Παρότι δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Ανάσα δροσιάς θα έχουν μόνο οι ανατολικές περιοχές που επηρεάζονται από το μελτέμι, κυρίως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη.

Από την Παρασκευή η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο , τις Ανατολικές Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα».

Αναλυτικά ο καιρός αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Τετάρτη η συνεδρίαση για την πρώτη λίστα μαρτύρων – Ήδη έντονη η πολιτική κόντρα μεταξύ των κομμάτων

Η αυλαία της εξεταστικής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε χθες με την εκλογή προεδρείου, ενώ οι εργασίες της Επιτροπής αρχίζουν την Τετάρτη με την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κέλλας: Μόνο με τη στενή συνεργασία όλων μπορούμε να εκριζώσουμε την ευλογιά

Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν κατά τη σύσκεψη της Δευτέρας (15/9) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τους περιφερειάρχες και τους αντιπεριφερειάρχες όλης της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πλεύρης: Θα αποσυμφορηθεί από τους μετανάστες η Κρήτη τις επόμενες δύο ημέρες – Σήμερα θα φύγουν 600 άτομα

Για την αύξηση περίπου 850 μεταναστών μέσα σε δύο ημέρες έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ΕΡΤnews και την εκπομπή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία: Το δάσος του Αμαζονίου υπέστη ακρωτηριασμό επιφάνειας – Έχασε έκταση ίση με την Ισπανία μέσα σε 40 χρόνια

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία υπέστη σε τέσσερις δεκαετίες ακρωτηριασμό επιφάνειας ίσης με αυτή της έκτασης της Ισπανίας και πλησιάζει σε «σημείο από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Τραμπ κατέθεσε αγωγή κατά των New York Times και ζητά 15 εκατ. δολάρια – «Μια από τις χειρότερες εφημερίδες στην ιστορία της χώρας»

Αγωγή για συκοφαντία και δυσφήμιση κατέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά της εφημερίδας, New York Times, ζητώντας 15 εκατομμύρια. Την είδηση γνωστοποίησε ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >