AD

Giorgio Armani | Η μόδα είναι παροδική, το στυλ είναι παντοτινό.

 

Η ιστορία μιας εμβληματικής μορφής στο χώρο της μόδας με αφορμή τα 90χρόνια από τη γέννησή του, στις 11 Ιουλίου 1934. `Για να δημιουργήσεις κάτι εξαιρετικό, πρέπει η σκέψη σου να είναι αδιάκοπα επικεντρωμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια` ήταν το motto του κι αυτό τον βοήθησε να ξεχωρίσει. 

 

Ο Giorgio Armani, ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές μόδας του 20ου και 21ου αιώνα, γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1934 στην Πιατσέντσα της Ιταλίας. Η καριέρα του και η επιρροή του στην παγκόσμια μόδα είναι ανυπέρβλητες, ενώ το όνομά του έχει γίνει συνώνυμο της κομψότητας και της ποιότητας.

Τα Πρώτα ΧρόνιαArmani: Μπηχτές για Gucci και Louis Vuitton – Δεν λέει «όχι» σε εξαγορά ή συγχώνευση

Ο Armani μεγάλωσε σε μια οικογένεια μεσαίας τάξης κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μια εμπειρία που σίγουρα διαμόρφωσε την προσέγγισή του στη ζωή και την εργασία. Μετά το σχολείο, ξεκίνησε σπουδές ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, αλλά μετά από τρία χρόνια αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και να ασχοληθεί με τη μόδα. Αρχικά, εργάστηκε ως βιτρινοποιός στο πολυκατάστημα La Rinascente, όπου σύντομα έγινε αγοραστής ανδρικών ειδών.

Η Άνοδος στη Μόδα

Giorgio Armani's Autobiography Is a Quiet Luxury Manifesto Το 1965, ο Armani ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Nino Cerruti, σχεδιάζοντας την ανδρική γραμμή Hitman. Αυτή η εμπειρία του έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσει σε βάθος τις τεχνικές της ένδυσης και να αναπτύξει το δικό του μοναδικό στυλ. Το 1975, μαζί με τον συνεργάτη του Sergio Galeotti, ίδρυσε τον οίκο μόδας Giorgio Armani S.p.A. Ο πρώτος του ομώνυμος ανδρικός και γυναικείος οίκος παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά.

Η Καινοτομία του Σχεδίου

Ο Armani έγινε γνωστός για τον επαναστατικό του σχεδιασμό, που περιλάμβανε το unstructured σακάκι, μια σιλουέτα που έδινε στους άνδρες και τις γυναίκες μια χαλαρή και κομψή εμφάνιση. Η φιλοσοφία του βασιζόταν στην απλότητα, την άνεση και την διαχρονικότητα. Ο σχεδιασμός του ήταν ένας αντιδραστικός τρόπος εναντίον της υπερβολής και της πολυτέλειας που χαρακτήριζαν την προηγούμενη δεκαετία.

Το Χόλιγουντ και η Διεθνής Αναγνώριση

O Richard Gere στο American Gigolo έσωσε το ανδρικό στυλ - RatPack.gr Η μεγάλη του αναγνώριση ήρθε το 1980, όταν ο Richard Gere φόρεσε ρούχα του Armani στην ταινία “American Gigolo”. Αυτό το γεγονός εκτόξευσε τον οίκο Armani στην κορυφή της μόδας και καθιέρωσε το brand ως το αγαπημένο των αστέρων του Χόλιγουντ. Η συνεργασία με την κινηματογραφική βιομηχανία συνεχίστηκε, καθώς πολλοί ηθοποιοί επέλεγαν Armani για τις δημόσιες εμφανίσεις τους και τα βραβεία Όσκαρ.

Η Επέκταση της Αυτοκρατορίας

Κατά τη δεκαετία του 1980 και του 1990, ο Armani διεύρυνε το brand του δημιουργώντας νέες σειρές, όπως το Emporio Armani, το Armani Jeans και το Armani Exchange. Επίσης, εισήλθε στην αγορά των αρωμάτων, των καλλυντικών και των αξεσουάρ, καθιστώντας το brand του έναν από τους πιο πολυδιάστατους και κερδοφόρους οίκους μόδας παγκοσμίως.

Το Στυλ του Armani

Το στυλ του Armani είναι γνωστό για την απλότητα και την κομψότητά του. Οι γραμμές του είναι καθαρές και οι σιλουέτες διαχρονικές. Προτιμά την ουδέτερη παλέτα χρωμάτων, όπως το μαύρο, το λευκό, το γκρι και το μπεζ, και αποφεύγει τις υπερβολές και τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία. Τα ρούχα του χαρακτηρίζονται από την άνεση και την ευελιξία τους, κάτι που τα καθιστά αγαπητά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η Εταιρική Κουλτούρα και η Κοινωνική Ευθύνη

Ο Armani είναι γνωστός για την αυστηρή εταιρική του κουλτούρα και τον έλεγχο που διατηρεί στο brand του. Παρά το γεγονός ότι η επιχείρησή του έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, ο ίδιος παραμένει ενεργά εμπλεκόμενος σε όλες τις πτυχές της εταιρείας του. Η προσήλωσή του στην ποιότητα και την λεπτομέρεια είναι εμφανής σε κάθε προϊόν που φέρει το όνομά του. Επιπλέον, ο Armani έχει επιδείξει έντονη κοινωνική ευαισθησία και φιλανθρωπική δράση. Έχει στηρίξει πολλές πρωτοβουλίες που αφορούν την υγεία, την εκπαίδευση και το περιβάλλον. Το 2003, ίδρυσε το “Armani Foundation”, με στόχο την υποστήριξη διαφόρων κοινωνικών και πολιτιστικών έργων.

Προσωπική Ζωή και ΦιλοσοφίαGiorgio Armani Haute Couture Spring 2016 - Daily Front Row

Παρά την τεράστια φήμη και την επιτυχία του, ο Armani διατηρεί μια σχετικά χαμηλή προσωπική ζωή. Είναι γνωστός για την πειθαρχία του και την αφοσίωση στη δουλειά του. Η φιλοσοφία του για τη ζωή και τη μόδα αντικατοπτρίζεται στην αγάπη του για την απλότητα, την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Ο Armani πιστεύει ότι η μόδα δεν πρέπει να είναι επιφανειακή αλλά να αντανακλά την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του ατόμου. Η προσέγγισή του στη μόδα είναι ανθρωποκεντρική, εστιάζοντας στις ανάγκες και τις επιθυμίες των ανθρώπων που φορούν τα ρούχα του.

Η Κληρονομιά

Η κληρονομιά του Giorgio Armani είναι ανυπολόγιστη. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο αυτοκρατορικό brand που συμβολίζει την κομψότητα, την ποιότητα και την καινοτομία. Η επιρροή του εκτείνεται πέρα από τη μόδα, επηρεάζοντας την αισθητική και τις αξίες της σύγχρονης κοινωνίας. Ο Armani έχει αναγνωριστεί με πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για τη συνεισφορά του στη μόδα και την κοινωνία. Το 2000, έλαβε το βραβείο CFDA International Award, και το 2008, το βραβείο “GQ Man of the Year”.

 

Ο Giorgio Armani είναι ένας ζωντανός θρύλος στη βιομηχανία της μόδας. Η αφοσίωσή του στην ποιότητα, η απλότητα του σχεδίου του και η επιχειρηματική του οξυδέρκεια έχουν καταστήσει το brand του ένα από τα πιο σεβαστά και επιτυχημένα στον κόσμο. Μέσα από το έργο του, ο Armani έχει αποδείξει ότι η μόδα μπορεί να είναι διαχρονική και ταυτόχρονα σύγχρονη, προσφέροντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να εκφράσουν την αληθινή τους ταυτότητα με κομψότητα και αυτοπεποίθηση.

“Για να δημιουργήσεις κάτι εξαιρετικό, πρέπει η σκέψη σου να είναι αδιάκοπα επικεντρωμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια.” ήταν το motto του κι αυτό τον βοήθησε να ξεχωρίσει.

Κοροναϊός: Το αστρονομικό ποσό που δωρίζει ο Giorgio Armani στα ιταλικά  νοσοκομεία
 
Giorgio Armani, the Inventor of Red-Carpet Power-Dressing | Vanity Fair

Ας γνωρίσουμε τον Giorgio Armani μέσα από δικά του λόγια…

Αγαπώ τα διαχρονικά πράγματα που στο πέρασμα του χρόνου γίνονται ζωντανές αποδείξεις της τελειότητας.

Για να δημιουργήσεις κάτι εξαιρετικό, πρέπει η σκέψη σου να είναι αδιάκοπα επικεντρωμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Πάντα θεωρούσα τα t-shirts, το Α και το Ω στην αλφάβητο της μόδας.

 Η διαφορά του στυλ από τη μόδα, είναι η ποιότητα.

Πιστεύω ότι τα ρούχα μου μπορούν να δώσουν στους ανθρώπους μία καλύτερη εικόνα του εαυτού τους, γεμάτη χαρά και αυτοπεποίθηση.

Τα τζιν αντιπροσωπεύουν τη δημοκρατία στη μόδα.

 Πάντα ήθελα να ντύνω τη γυναίκα που ζει και εργάζεται, όχι τη γυναίκα ενός πίνακα ή μιας φωτογραφίας.

Ο λόγος που είμαι μετριόφρων και δεν προβάλλω τον εαυτό μου εκεί που θα ήθελα, είναι επειδή είμαι δημιουργικό μυαλό και ακόμη φιλοδοξώ να είμαι ”κάποιος”.

 Είναι δύσκολο να μιλάμε για μόδα αφηρημένα, χωρίς να έχουμε μπροστά μας ένα ανθρώπινο σώμα, κάποια σχέδια ή έστω ένα ύφασμα.

Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργείς κάτι εντυπωσιακό και εφήμερο, από το να φτιάχνεις κάτι κλασικό αλλά την ίδια στιγμή επίκαιρο.

 Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που οι άνθρωποι αγοράζουν Armani, ακόμη και αν είναι απομίμηση. Μου αρέσει το γεγονός ότι είμαι δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

 Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν πίστευα ότι θα γινόμουν σχεδιαστής μόδας.

Πάντα ήμουν παρατηρητής. Προτιμούσα να ακούω, παρά να εκφράζομαι ανοιχτά. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που έχω διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια.

 Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν δημιουργείς. Οι φιλοδοξίες και το εγώ σου, ο τύπος και οι καταναλωτές είναι τα σπουδαιότερα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα είσαι και πάλι στην κορυφή.

 Ακόμη κι όταν σκέφτεσαι ότι τα έχεις καταφέρει όπως ήθελες, πάλι ο τύπος σε περιμένει στη γωνία την επόμενη μέρα και οι καταναλωτές ζητούν ακόμη περισσότερα, οπότε εν συντομία πάντα μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο.

Ο πόλεμος μου δίδαξε ότι στον κόσμο δεν είναι όλα λαμπερά.

 Πάντα υπάρχουν διαμαρτυρίες, είτε κάνεις κάτι καλό, είτε κάτι κακό. Ακόμη κι όταν κάνεις κάτι ωφέλιμο, οι άλλοι λένε ότι το κάνεις για διαφημιστικούς σκοπούς.

 
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζιζέλ Πελικό | Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Η ανωμαλία του Ντομινίκ Πελικό, να ναρκώνει την σύζυγό και να βλέπει να την βιάζουν δεκάδες άνδρες, είχε και μιμητές οι οποίοι έκαναν το ίδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη μιας σημαντικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, της Ποκρόφσκ, σε μια από τις ταχύτερες στρατιωτικές προελάσεις από τις αρχές του πολέμου. Αν καταφέρει να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >