AD

Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Μια διαφορετική τελετή έναρξης στο Παρίσι

Σε μια τελετή έναρξης, που είχε μεγάλες στιγμές αμηχανίας και ‘ελειψης συνοχής, το σώου της τελετής έναρξης σώθηκε στο τέλος , από το εύρημα του αερόστατου που σήκωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον ουρανό, ενώ ακουγόταν από τον πύργο του Άιφελ, η συνταρακτική ερμηνεία της Σελίν Ντιόν, στο «L’Hymne à l’amour» της Εντίθ Πιάφ

 

Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, ήταν όντως κάτι το διαφορετικό, όπως είχαν υποσχεθεί οι Γάλλοι, αν και δεν εντυπωσίασε.

Μία γιορτή της διαφορετικότητας, η οποία ωστόσο προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα, ενώ δεν έλειψαν τα προβλήματα, κυρίως λόγω της έντονης βροχής, που ανάγκασε αρκετούς να αποχωρήσουν στη μέση της 4ωρης γιορτής, αλλά και τα πολλά αρνητικά σχόλια για ορισμένες ενότητες της εκδήλωσηςΑλλάζοντας το συνηθισμένο πρόγραμμα ανάλογων εκδηλώσεων σε προηγούμενες διοργανώσεις, αντί να εστιάσουν στο… παρελθόν και τη κουλτούρα της Γαλλίας, επιχείρησαν να ψυχαγωγήσουν τους 320.000 θεατές στον Σηκουάνα, με ένα κόνσεπτ αφιερωμένο στην ισότητα και την διαφορετικότητα.

Ολα ήταν διαφορετικά σε σχέση με παλαιότερες διοργανώσεις. Πρώτη φορά έγινε εκτός σταδίου, πρώτη φορά έσπασε το πρωτόκολλο με τις ομιλίες στην αρχή της εκδήλωσης.

Η Ελληνική ομάδα παρέλασε πρώτη, όπως προβλέπεται από τη ΔΟΕ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημαιοφόρους (ο Αντετοκούνμπο φρόντισε να την ξεκουράσει, κρατώντας στο μεγαλύτερο μέρος της παρέλασης τη σημαία).

Μετά από έναν αριθμό αποστολών η παρέλαση σταμάτησε για λίγο προκειμένου να βγει η Lady Gaga για ένα τραγούδι, με σκηνικό βγαλμένο από γαλλικό καμπαρέ.

Η παρέλαση συνεχίστηκε με καλλιτεχνικές «σφήνες». Αγια Νακαμούρα, Μουλέν Ρουζ, Σαολίν, DJ, το ροκ συγκρότημα Γκογίρα, τραγουδιστές της μέταλ και της όπερας, χορωδίες, μουσικοί και χορευτές, έδωσαν μία άλλη νότα ενδιάμεσα από την παρέλαση, που κατά γενική ομολογία όλα τα προηγούμενα χρόνια κούραζε καθώς κρατούσε σερί για δύο ώρες.

Παραφωνία και… άκυρη «σφήνα» στην τελετή, η οποία μάλιστα αποδοκιμάστηκε λίγο, ήταν ένα σύντομο βίντεο με τα… minions τα οποία… έκλεψαν την Μόνα Λίζα, μάλλον ήταν περιττα.

Προσπάθησαν να πρωτοτυπήσουν σε αρκετά πράγματα, περιορίζοντας αρκετά στην τελετή έναρξης στοιχεία που αφορούν την ιστορία της χώρας.

Σε ορισμένα από όσα επιχείρησαν δέχτηκαν πολλά αρνητικά σχόλια, ωστόσο σε αρκετές στιγμές ενθουσίασαν, όπως με την διαφορετική ανάκρουση του γαλλικού ύμνου.

Λίγο έλειψε πάντως να συμβεί και ένα ατύχημα όταν ένας σχοινοβάτης έπεσε στα μισά της διαδρομής, ωστόσο είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα και… επέστρεψε στο σχοινί.

Από την άλλη, σχολιάστηκαν εντόνως αρνητικά, ιδιαίτερα ο… μυστικός δείπνος με drag queen.

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από το Παρίσι και μία μικρή γεύση από… επίδειξη μόδας, όπου συμμετείχαν και drag queens.

Η ομάδα της Γαλλίας παρήλασε τελευταία μέσα σε αποθέωση.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ένας ιππέας παρέδωσε την ολυμπιακή σημαία, σε μία από τις λίγες ωραίες στιγμές της εκδήλωσης.

 

Ακολούθησε ο ολυμπιακός ύμνος στην ελληνική γλώσσα όπως πάντα… και στη συνέχεια οι καθιερωμένες ομιλίες, πριν κηρύξει την έναρξη των αγώνων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Τέντι Ρινέρ και Μαρί Ζοζέ Περέκ τελευταιοι λαμπαδηδρόμοι
Στο τελευταίο σκέλος ακολούθησε το άναμα της δάδας. Ο Ζινεντίν Ζιντάν παρέλαβε την δάδα από τον… άγνωστο μασκοφόρο κι αυτός με τη σειρά του την παρέδωσε στον Ραφαέλ Ναδάλ, τον θρύλο του τένις που στο Παρίσι έχει γράψει ιστορία με 14 τίτλους στο Roland Garros.

Μαζί με την Σερένα Γουίλιαμς , τον Καρλ Λιούις και τη Νάντια Κομανέτσι, παρέδωσαν στην Αμελί Μορεσμό (τένις) τη δάδα και αυτή με τη σειρά της στον Τόνι Πάρκερ. Στη συνέχεια ακολούθησαν παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές του τριάθλου και στη συνέχεια ο Μ. Γκιγού, αθλητής του χάντμπολ.

Το μυστήριο με τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο… λύθηκε και ήταν τελικά ο Τέντι Ρινέρ, θρύλος του τζούντο, μαζί με την μεγάλη κυρία του κλασικού αθλητισμού και των 400 μέτρων, Μαρί Ζοζέ Περέκ…

Ο βωμός ήταν ένα τεράστιο αερόστατο υδρογόνου. Το πρώτο αερόστατο υδρογόνου είχε πετάξει στο Παρίσι. Απόψε, άναψε κάτω από τον πύργο το Αϊφελ.

Η μεγάλη επιστροφή της Σελίν Ντιόν, ανατριχίλα με την ερμηνεία της
Η τελετή έναρξης πάντως έκλεισε με τον ωραιότερο τρόπο. Αμέσως μετά το άναμα του βωμού, η Σελίν Ντιόν από τον 1ο όροφο του πύργου του Αϊφελ, έκανε την πολυαναμενόμενη επιστροφή της, στην ωραιότερη στιγμή της 4ωρης γιορτής, προκαλώντας ανατριχίλα με την ερμηνεία της, καθώς είπε τον «L’Hymne à l’amour» της Εντίθ Πιάφ.

Την παρέλαση παρακολούθησαν πέρα από τους 306.000 θεατές και 20.000 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του, Μαρέβα.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζιζέλ Πελικό | Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Η ανωμαλία του Ντομινίκ Πελικό, να ναρκώνει την σύζυγό και να βλέπει να την βιάζουν δεκάδες άνδρες, είχε και μιμητές οι οποίοι έκαναν το ίδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη μιας σημαντικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, της Ποκρόφσκ, σε μια από τις ταχύτερες στρατιωτικές προελάσεις από τις αρχές του πολέμου. Αν καταφέρει να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >