AD

Δύσκολη μέρα για την Βρετανία | Σχέδια για πάνω από 35 αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις σήμερα

Κλίμα τρόμου σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, με μαγαζιά να καλύπτουν με σανίδες τις προσόψεις τους και νοσοκομεία να ακυρώνουν ραντεβού

Δύσκολο αναμένεται να είναι το επόμενο 24ωρο για τις βρετανικές Αρχές, αφού σήμερα αναμένονται δεκάδες συγκεντρώσεις από ακροδεξιές ομάδες σε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, δίνοντας συνέχεια στο χάος που έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά τη σφαγή τριών μικρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ στις 29 Ιουλίου.

Μετά από τη σύντομη ανάπαυλα της χθεσινής νύχτας, που ήταν σχετικά ήρεμη μετά από μια εβδομάδα επεισοδίων, οι Αρχές ετοιμάζονται σήμερα για διαδηλώσεις σε πάνω από 35 τοποθεσίες της χώρας.

Σχεδόν 6.000 αστυνομικοί, εξειδικευμένοι στη διατήρηση της τάξης, βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτροπα που θα σημειωθούν απόψε και τα επόμενα 24ωρα, όπως ανακοίνωσαν εχθές οι τοπικές Αρχές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Daily Mail, μηνύματα με ακραία ρατσιστικό περιεχόμενο που αναρτώνται στο Telegram και προτρέπουν σε βία, συνθέτουν μια «λίστα πιθανών στόχων» των ταραχοποιών, οι οποίοι δείχνουν να μην πτοούνται από τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η βρετανική κυβέρνηση για τους σταματήσει. Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι οι συντάκτες αυτών των μηνυμάτων βάζουν στο στόχαστρο δομές για πρόσφυγες, ακτιβιστές κατά του ρατσισμού και δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα τρόμου σε διάφορες περιοχές που βίωσαν επεισόδια. Νοσοκομεία ακυρώνουν τα ραντεβού τους με ασθενείς επειδή το προσωπικό φοβάται να πάει για δουλειά. Μια από τις νομικές φίρμες που έβαλαν στο στόχαστρο οι διοργανωτές επειδή αναλαμβάνει υποθέσεις μεταναστών κάλυψε με σανίδες την  πρόσοψή της για να προστατευθεί από βανδαλισμούς. Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλες επιχειρήσεις στην  περιοχή, όπως παμπ και εμπορικά καταστήματα.

Η λίστα με τις περιοχές

Βάσει των πληροφοριών που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπορεί να λάβουν χώρα σήμερα σε 38 περιοχές της χώρας.

Στη λίστα των περιοχών που δημοσιεύει η Daily Mail περιλαμβάνονται και πολλές πόλεις όπου σημειώθηκαν άγρια επεισόδια με ξυλοδαρμούς αστυνομικών και λεηλασίες καταστημάτων τις προηγούμενες μέρες.

brit_list_1

Υπενθυμίζεται ότι, μία εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρία κοριτσάκια η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα χειρότερα επεισόδια εδώ και 13 χρόνια. Τα επεισόδια ξέσπασαν στο Σάουθπορτ την επομένη της επίθεσης, με φόντο τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που διαψεύστηκαν εν μέρει στη συνέχεια, σχετικά με τη θρησκεία και την καταγωγή του 17χρονου δράστη, Άξελ Ρουντακουμπάνα.

Οι κινητοποιήσεις και τα επεισόδια εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Εκατοντάδες συλλήψεις έλαβαν χώρα στον απόηχο των βίαιων ταραχών των τελευταίων ημερών: λεηλασίες σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο, επιθέσεις εναντίον τεμενών, πλιάτσικο σε καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 συλλήψεις, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη σε περισσότερους από 100 συλληφθέντες. Περισσότερα από 100 άτομα έχουν κατηγορηθεί μέχρι στιγμής για την εβδομάδα ταραχών στη Βρετανία, αφού η βία εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα μετά από παραπληροφόρηση στον απόηχο των μαχαιρώσεων στο Σάουθπορτ.

Μηνύματα μίσους

Η Daily Mail δημοσιεύει σήμερα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 24ωρα σε ομάδες στο Telegram σχετικά με τις διαδηλώσεις και αντανακλούν τον τρόπο σκέψης ορισμένων συμμετεχόντων στα επεισόδια. «Οι αρ@@@@@ες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αναταραχή για να κλέψουν, είναι στο αίμα τους» γράφει ένα μήνυμα. Ένα άλλο στοχοποιεί ανοιχτά τον Νικ Λόους, ιδρυτή μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης κατά του εξτρεμισμού.

brit_list_4

«Αν θέλει κάποιος να φύγει δοξασμένος, ας πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο αυτόν τον άνδρα. Θάνατος στον Νικ Λόους. Όποιος τον σκοτώσει θα γίνει ήρωας», αναφέρει ο διαταραγμένος συντάκτης του μηνύματος, με κάποιον άλλο να απαντά «Εγώ είμαι μέσα. Πώς το κάνω;».

Τα μηνύματα σε αυτά τα group του μίσους περιλαμβάνουν ακόμη συμβουλές προς τους συμμετέχοντες στα επεισόδια ώστε να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν από τις Αρχές και να κατηγορηθούν για τις πράξεις τους.

brit_list_3
brit_list_2
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ερντογάν: Η κυβέρνηση Νετανιάχου σκοπεύει να να βυθίσει τη Μέση Ανατολή στο χάος – Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει χωρίς κυρώσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην έκτακτη αραβοϊσλαμική σύνοδο κορυφής που διοργανώνεται στη Ντόχα του Κατάρ μετά την επίθεση του Ισραήλ κατά μελών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πώς να αποφύγετε ενοχλητικό περιεχόμενο στα social media και να προστατεύσετε την ψυχική σας ηρεμία

Όταν βίαια βίντεο γίνονται viral, όπως η πρόσφατη θανατηφόρα επίθεση κατά του Τσάρλι Κερκ (Charlie Kirk), μπορεί να μοιάζει αδύνατο να προστατευτεί κανείς από εικόνες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Τραμπ επικρίνει την κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης για τη στήριξή της στον «μικρούλη κομμουνιστή» υποψήφιο των Δημοκρατικών Ζοχράν Μαμντάνι

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σήμερα, Δευτέρα (15/9) στη Δημοκρατική κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ επειδή υποστήριξε τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζοχράν Μαμντάνι στις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Novartis: Ραντεβού στο Εφετείο δίνουν οι «Σαράφης» και «Κελέση» μετά την καταδίκη

Τη ενοχή των δύο πρώην προστατευομένων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για ψευδείς καταθέσεις αλλά και ψευδή καταμήνυση. Οι Φιλίστορας Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αυστραλία: Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα απειλήσει 1,5 εκατομμύριο κατοίκους παράκτιων περιοχών έως το 2050

Η πρώτη Εθνική Εκτίμηση Κλιματικού Κινδύνου της Αυστραλίας προέβλεψε συχνότερους και σοβαρότερους κλιματικούς κινδύνους τα επόμενα χρόνια, όπως πλημμύρες, κυκλώνες, καύσωνες, ξηρασίες και πυρκαγιές. «Οι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >