AD

Μιχάλης Κατρίνης | Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται και είναι ανεκτίμητα

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος με μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και αποφασιστικότητα, εκπροσωπεί τη νέα γενιά πολιτικών που επιδιώκουν την ανασύνταξη και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να το επαναφέρει στον κεντρικό ρόλο της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

 

Ο Μιχάλης Κατρίνης έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο δυναμικές και σταθερές πολιτικές παρουσίες στον ελληνικό χώρο. Με καταγωγή από τον νομό Ηλείας, ο Κατρίνης έχει μια πλούσια πολιτική διαδρομή που ξεκινά από το 2007 όταν εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Από τότε μέχρι σήμερα, η πορεία του χαρακτηρίζεται από συνέπεια, προσήλωση στις αρχές του και αφοσίωση στο όραμα του για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα.

Η πολιτική του καριέρα δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσία του στο κοινοβούλιο. Συμμετέχει ενεργά σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές, όπως η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της χώρας. Επίσης, οι διεθνείς του δραστηριότητες ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών οργανισμών αναδεικνύουν την ευρεία αντίληψη που έχει για τα παγκόσμια ζητήματα και τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο.

Ξεχωρίζει όχι μόνο για τις πολιτικές του θέσεις αλλά και για τη στρατηγική του σκέψη. Η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πηγάζει από την ανυποχώρητη επιθυμία του να αναδείξει το κόμμα σε μια ισχυρή και ενωτική δύναμη. Ο ίδιος εκφράζει τη φιλοδοξία του να μην αποδεχθεί την ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος που θα αρκείται σε χαμηλά ποσοστά και δεύτερους ρόλους. Αντιθέτως, οραματίζεται τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Το μήνυμά του είναι σαφές και ρεαλιστικό: η Ελλάδα χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης που θα βασίζεται σε συνεκτικές και ρεαλιστικές προτάσεις. Η προοπτική μιας «πρότασης ρήξης και ελπίδας», όπως τη χαρακτηρίζει, περιλαμβάνει τη ρήξη με παλιές αντιλήψεις και την ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία που θα υποστηρίζει τους μη προνομιούχους, τους νέους και όλους όσους αγωνίζονται σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Στην προσωπική του ζωή, παραμένει ταπεινός, αντλώντας δύναμη από την οικογένειά του και δίνοντας προτεραιότητα στις ανθρώπινες αξίες. Η σύζυγός του και τα παιδιά του αποτελούν τη βάση της ευτυχίας του, ενώ η ενσυναίσθησή του για τα κοινωνικά ζητήματα, όπως η παιδική κακοποίηση, τον χαρακτηρίζει ως έναν άνθρωπο με έντονες ευαισθησίες.

Η προσήλωσή του στις αξίες της αλήθειας και της δικαιοσύνης τον οδηγεί σε κάθε πολιτικό του βήμα, ενώ η πίστη του στη συλλογική προσπάθεια και την ομαδικότητα ενισχύουν τη θέση του ως ένας ηγέτης με όραμα και δυναμική. Τα 49α γενέθλιά του αποτελούν μια ευκαιρία να αναλογιστούμε την μέχρι τώρα πορεία του και να δούμε τις φιλοδοξίες του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της χώρας. 

Τι σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;

Το γεγονός ότι δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την εικόνα ενός μικρομεσαίου κόμματος του 13 ή του 15% που θα παλεύει για τη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Όπως δεν συμβιβάζομαι και με την ιδέα ότι η χώρα θα πρέπει να έχει Πρωθυπουργό τον κ.Μητσοτάκη και κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ;

Προτιμώ τη λέξη σχέδιο αντί για όραμα. Η χώρα σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται ένα σχέδιο ανασύνταξης, ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να γίνει ο καταλύτης των πολιτικών πρωτοβουλιών για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα εμπνεύσει, θα κινητοποιήσει και θα νικήσει.

Πώς σκοπεύετε να ανταποκριθείτε στο «ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών» για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης;

Πως αλλιώς; Διαμορφώνοντας μια συνεκτική, ρεαλιστική και σοβαρή προγραμματική πρόταση για όλα. Μια πρόταση που θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τη ρήξη με πρακτικές και καταστάσεις που κρατούν τη χώρα στο χθες αλλά και την ελπίδα για αυτούς που σήμερα τους έχει κυριεύσει η απογοήτευση και η παραίτηση.

Τι σημαίνει για εσάς η «πρόταση ρήξης και ελπίδας»;

Σημαίνει ρήξη με την αντίληψη ότι τα κόμματα και η πολιτική πρέπει να υποτάσσονται στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Ρήξη με τα καρτέλ που ελέγχουν την οικονομία και διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές. Ρήξη  με τον καθεστωτισμό, την ατιμωρησία, τον έλεγχο και τη χειραγώγηση των θεσμών και της δικαιοσύνης. Ρήξη με όλους αυτούς που πιστεύουν ότι οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι και η ανάπτυξη είναι για τους λίγους και τους ισχυρούς..

Και ελπίδα για ποιους;

Ελπίδα για τους μη προνομιούχους της εποχής μας, για αυτούς που θέλει να εξοντώσει επαγγελματικά και κοινωνικά, η συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίδα για την αναγέννηση της υπαίθρου και την περιφερειακή ανάπτυξη με τολμηρές πολιτικές που περιλαμβάνουν την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα για να αποκτήσει διατροφική επάρκεια η χώρα., Ελπίδα για αυτούς που είναι όμηροι του ιδιωτικού χρέους, της αυθαιρεσίας των τραπεζών και των funds και για αυτούς που είναι  ανυπεράσπιστοι απέναντι στην ακρίβεια, την αυθαιρεσία του Κράτους, το έλλειμμα δικαιοσύνης.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που θα πάρετε αν εκλεγείτε ηγέτης του ΠΑΣΟΚ;

Να ανοίξω το κόμμα στην κοινωνία, να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένας ζωντανός οργανισμός που θα παράγει πραγματική πολιτική και κυρίως θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Η χώρα θα αποκτήσει πραγματική και ισχυρή αντιπολίτευση και στη συνέχεια , μέσα από μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πρωτοβουλία , θα δημιουργηθεί η Μεγάλη Παράταξη που θα αποτελέσει την έκφραση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας .

Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών στο κόμμα;

Μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής ανά Δήμο και Περιφέρεια. Μέσα από τη γείωση μας με τους παραγωγικούς φορείς και τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Με όλους αυτούς θα διαμορφώσουμε την προγραμματική μας πρόταση, οι πολίτες είναι αυτοί που θα διαμορφώνουν, θα εγκρίνουν ή θα απορρίπτουν.

Τι θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ;

Να μην αποδεχθούμε τη σημερινή παρακμιακή εικόνα, να μη συνηθίσουμε στην ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος του 13 ή του 15% που θα έχει ως στόχο τη δεύτερη θέση ή στην καλύτερη περίπτωση θα αποτελεί κυβερνητικό εταίρο της Νέας Δημοκρατίας. Η πιο μεγάλη όμως πρόκληση είναι να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ την ψυχή του.

Πώς αξιολογείτε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα;

Το πολιτικό σύστημα , έτσι όπως είναι σήμερα, δημιουργεί αίσθημα ασφυξίας, απογοήτευσης και παραίτησης στον πολίτη. Είναι ένα αδιέξοδο, που σταδιακά μετατρέπεται σε αδιέξοδο για τη χώρα, την οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Ποια είναι η άποψή σας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας;

Η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα . Όταν το ιδιωτικό χρέος, οι οφειλές δηλαδή των πολιτών, υπερβαίνει τα 270 δις ευρώ, το γεγονός αυτό από μόνο του συνιστά μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στη χώρα;

Χρειαζόμαστε ένα σταθερό και κυρίως δίκαιο φορολογικό σύστημα αλλά και επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης. Η χώρα έχει ανάγκη την υγιή επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται μέσα σε συνθήκες πραγματικά ελεύθερου ανταγωνισμού. Γιατί σήμερα η ελληνική οικονομία, σε όλους σχεδόν τους τομείς, είναι καρτελοποιημένη.

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ για να προσελκύσει νεότερους ψηφοφόρους;

Θα πρέπει να τους παρουσιάσει ένα σοβαρό και συνεκτικό σχέδιο, να τους δώσει πραγματική ελπίδα. Ένας νέος για να δημιουργήσει και να αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και να κάνει οικογένεια , χρειάζεται κίνητρα και κυρίως στήριξη. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, που είναι το δημογραφικό, περνάει μέσα από πολιτικές στήριξης των νέων ανθρώπων με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, στεγαστική πολιτική αλλά και πραγματικά μέτρα στήριξης της οικογένειας.

Ποιες είναι οι κύριες διαφορές σας από τους άλλους υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;

Είμαι ο μοναδικός που μιλάω για Μεγάλη Παράταξη,  για ένα κόµµα εξουσίας που θα µπορεί να κερδίσει τις εκλογές και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και ταυτόχρονα είμαι ο μοναδικός υποψήφιος που δεν συμβιβάζεται με την ιδέα ενός μικρομεσαίου και αδύναμου κόμματος , μόνο και μόνο για να διατηρώ μια κομματική εξουσία , αλλά και με την αντίληψη ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μετατραπεί σε κυβερνητικό δεκανίκι για να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός ο κ.Μητσοτάκης

Πώς θα αντιμετωπίσετε την απογοήτευση των πολιτών από την πολιτική σκηνή;

Με δύο τρόπους: με την αλήθεια και με την πολιτική δραστηριότητα που αφορά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας. Κυρίως όμως με καθαρές θέσεις για όλα. Για παράδειγμα, πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει άρθρο  86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Να έχει τη δυνατότητα η Δικαιοσύνη να ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων μόνη της και ανεμπόδιστα.

Ποια είναι η θέση σας για τις κοινωνικές ανισότητες και πώς σκοπεύετε να τις αντιμετωπίσετε;

Καμία χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει και να προοδεύσει όταν δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και όταν αμφισβητείται ο ίδιος ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Το Κοινωνικό Κράτος δε συνιστά σπατάλη πόρων , όπως είναι η συντηρητική αντίληψη, είναι επένδυση στην κοινωνική συνοχή και ειρήνη. Η οικοδόμηση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτος με ένα δίχτυ προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους είναι προτεραιότητα, προϋποθέτει την ορθολογική ανακατανομή πόρων.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ;

Είναι το ίδιο μήνυμα που μου δίνουν και αυτοί σε κάθε επικοινωνίας μας: είναι εθνική ανάγκη πλέον η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη. Και είναι στο δικό μας χέρι, η πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτής της Μεγάλης Παράταξης να ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.

Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε την εσωκομματική ενότητα στο ΠΑΣΟΚ;

Αξιοποιώντας όλα τα ικανά στελέχη μας, όλους όσους είναι αποφασισμένοι να κατεβούν στην κοινωνία για να διαμορφώσουμε, όλοι μαζί, τη Μεγάλη Παράταξη που θα κυβερνήσει. Η λειτουργία των οργάνων, οι δημοκρατικές διαδικασίες, η συμμετοχή όλων και κυρίως των πολιτών αλλά και η συνεχής πολιτική δραστηριότητα και οι πρωτοβουλίες ενισχύουν την ενότητα.

Ποιες είναι οι κύριες προτάσεις σας για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα;

Η Νέα Δημοκρατία μισεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική κατάκτηση. Σήμερα, η αναγέννηση του ΕΣΥ,  πρέπει να γίνει η μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση του 2030.. Με αύξηση δαπανών, πλήρεις, δωρεάν και καθολικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Με αύξηση της χρηματοδότησης του  ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να υπερβούμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με την  ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, την ενεργοποίηση ενός νέου και ισχυρού συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την ενίσχυση των νοσοκομείων και των δομών δημόσιας υγείας της επαρχίας και των νησιωτικών περιοχών, με τη θέσπιση γενναίων μισθολογικών, βαθμολογικών και φορολογικών κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν εκεί.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στον τομέα της παιδείας και ποιες είναι οι προτάσεις σας;

Όλοι ξεκινούν ή σχεδιάζουν μεταρρυθμίσεις από τα πανεπιστήμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κανείς όμως δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο δημοτικό σχολείο που θα παρέχει γνώση, θα διαμορφώνει την κριτική σκέψη των παιδιών, θα συνδέεται με αρχές και αξίες αλλά και τον Ελληνικό Πολιτισμό που σήμερα , δυστυχώς, δεν έχει τη θέση που πρέπει στις καρδιές των παιδιών.

Ποια είναι η θέση σας για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες;

Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει φοβικά σύνδρομα, πρέπει να ασκεί μια εξωτερική πολιτική που θα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και μόνο αυτά.  Εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι αποδεκτές.

Ποια ήταν η εμπειρία σας ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή  και πώς θα την αξιοποιήσετε αν εκλεγείτε ηγέτης του ΠΑΣΟΚ;

Ήμουν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στάθηκα απέναντι στον κ.Μητσοτάκη και αντιπαρατέθηκα μαζί του. Το έκανα με επάρκεια , μαχητικότητα και πάντα με επιχειρήματα και τεκμηρίωση. Η άσκηση αντιπολίτευσης δεν γίνεται με κραυγές αλλά με επιχειρήματα, με συγκροτημένη και συλλογική προσπάθεια. 

Όσοι σας γνωρίζουν καλά λένε πως είστε εργατικός στον μέγιστο βαθμό και βοηθάτε τους συνεργάτες σας ακόμα και στην τελευταία λεπτομέρεια. Είναι αλήθεια;

Αυτό το κρίνουν όσοι δουλεύουν ή όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου. Είναι αλήθεια πως είμαι εργασιομανής, μεθοδικός και οργανωτικός. Μου αρέσει η ομαδική δουλειά αλλά και η αίσθηση της ομάδας. Μόνος του δεν μπορεί να πετύχει κανείς κάποια πράγματα. Μαζί με άλλους όμως, μπορεί να πετύχει πολλά και περισσότερα.

Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που έχετε λάβει μέχρι σήμερα ;

Να κοιτάζεις πάντα πίσω για να θυμάσαι από που ξεκίνησες και ποιοι σε στήριξαν. Αυτό το θυμάμαι πάντα και καθοδηγεί τα βήματα μου.

Αν είχατε μόνο μία μόνο ευχή, ποια θα ήταν αυτή;

Υγεία, πέρα και πάνω από όλα.

Ποιο είναι το δικό σας Motto ζωής; 

Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται και είναι ανεκτίμητα.

“’Αδιαφορώ για τη δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.”;  έχει πει ο Μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις. Τι είναι για εσάς η δόξα;

Ο Μάνος Χατζιδάκις είχε οριοθετήσει τη σχέση του με το εφήμερο και η δόξα είναι κάτι το εφήμερο και στην ακραία της στρέβλωση μετατρέπεται σε μονομανία και ματαιοδοξία που εξοβελίζει τη δημιουργία και την προσφορά.

Ποιοι είναι οι ήρωες  στη ζωή σας; 

Ένας αφανής αλλά πραγματικός ήρωας είναι η γυναίκα μου. Μητέρα πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εργαζόμενη, μοναδική σύντροφος.

Τι είναι για εσάς ευτυχία;

Οι όμορφες και ποιοτικές στιγμές που περνάω μαζί με την οικογένειά μου. Και το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών μου.

Τι απεχθάνεστε περισσότερο από όλα στη ζωή σας;

Το ψέμα και την υποκρισία.

Σε μια εποχή όπου δυστυχώς είναι πολλές οι γυναίκες – θύματα κακοποίησης από τους συντρόφους τους, ποια μηνύματα θα θέλατε να περάσετε σε εκείνες τις γυναίκες που βασανίζονται από κακοποιητικές συμπεριφορές και σε εκείνους που τις κακοποιούν; 

Να έχουν το θάρρος να μιλάνε, να αποκαλύπτουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Η σιωπή δεν είναι λύση, αντίθετα υποδαυλίζει αυτές τις συμπεριφορές.

Ποια είναι η κινητήρια δύναμή σας για να ανταπεξέλθετε σε όποιο εμπόδιο ή δυσκολία έχετε συναντήσει στον “δρόμο” σας ;

Σε πολιτικό επίπεδο, η πίστη στις ιδέες μου αλλά και η εμπιστοσύνη και η στήριξη των πολιτών. Δεν το ξεχνάω ποτέ αυτό, στην πολιτική μου διαδρομή ότι πέτυχα και ότι είμαι το οφείλω στους πολίτες που με στήριξαν.

Σε προσωπικό επίπεδο, η αγάπη και η στήριξη της γυναίκας μου και της οικογένειάς μου, αποτελεί τεράστια δύναμη για μένα.

Μπορείτε να κοιτάξετε τον κάθε Έλληνα στα μάτια και να του υποσχεθείτε πως δεν θα προδώσετε ποτέ την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας;

Εύκολα το κάνει ή το λέει ο καθένας αυτό μια φορά. Το ζήτημα είναι να μπορείς να κοιτάζεις στα μάτια το πολίτη κάθε μέρα και κάθε στιγμή.

Οι άνθρωποι που σας γνωρίζουν καλά σας χαρακτηρίζουν ως έναν άνθρωπο με ΄΄ενσυναίσθηση΄΄ και έντονες κοινωνικές ευαισθησίες. Ποια είναι η μεγαλύτερη ευαισθησία σας ως άνθρωπος;

Δεν ανέχομαι την παιδική δυστυχία, εκμετάλλευση και κακοποίηση. Τέτοιου είδους καταστάσεις και περιστατικά με εξοργίζουν.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζιζέλ Πελικό | Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Η ανωμαλία του Ντομινίκ Πελικό, να ναρκώνει την σύζυγό και να βλέπει να την βιάζουν δεκάδες άνδρες, είχε και μιμητές οι οποίοι έκαναν το ίδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη μιας σημαντικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, της Ποκρόφσκ, σε μια από τις ταχύτερες στρατιωτικές προελάσεις από τις αρχές του πολέμου. Αν καταφέρει να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >