AD

«Ξύπνησε» η Αίτνα: Ροή λάβας «κατάπιε» δάση και κατέστρεψε βλάστηση – Εντυπωσιακές εικόνες

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σικελία, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας, που τις τελευταίες ώρες παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα.

Βίντεο από το σημείο δείχνει τουρίστες που τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν από το σύννεφο τέφρας και αερίων.

Στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης τις τελευταίες ώρες σημειώνονται συνεχείς «εκρήξεις αυξανόμενης έντασης». Η σημερινή έκρηξη χαρακτηρίζεται ως Στρομπολιανή, γιατί περιλαμβάνει συχνές, εκρηκτικές εκτονώσεις λάβας και αερίων, χωρίς να πρόκειται για μαζική καταστροφική.

 

Τι αναφέρει το ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας

Ανακοίνωση για τις εκρήξεις στο ηφαίστειο της Αίτνας εξέδωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας το πρωίτης Δευτέρας.

«Τις τελευταίες ώρες, η δραστηριότητα που αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 4.14 π.μ. (3.14 π.μ. BST) συνεχίστηκε με εκρήξεις στρομπολιανού τύπου αυξανόμενης έντασης, οι οποίες, αυτή τη στιγμή, είναι ισχυρές και σχεδόν συνεχείς.

Τις τελευταίες ώρες, έχει σημειωθεί πτώση μικρής ποσότητας λεπτής τέφρας στην περιοχή Πιάνο Βετόρε». Η Αίτνα, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σικελίας, είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ιδιαίτερα ενεργό.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κατερίνα Καραβάτου για Φερεντίνο: «Τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ και μιλάμε για πολλά πράγματα»

Δηλώσεις στο Πρωινό και στη Φαίη Φώτου παραχώρησε η Κατερίνα Καραβάτου, η οποία απάντησε για τα επαγγελματικά της, τον Χρήστο Φερεντίνο, αλλά και τα παιδιά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέα πύλη για την κατοικία: Stegasi.gov.gr – Στις προταιρεότητες της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του στεγαστικού

Για το πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα Stegasi.gov.gr και πώς θα μπορούν οι πολίτες να βρουν τα προγράμματα για να ενταχθούν σε αυτά, έδωσε σχετικές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Copernicus: Ο καπνός των πυρκαγιών που μαίνονται στον Καναδά έφτασε στην Ευρώπη – Δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία

Πυκνά σύννεφα καπνού που προέρχεται από σφοδρές και πρώιμες πυρκαγιές στον Καναδά περνούν επάνω από την βορειοδυτική Ευρώπη από τα τέλη του Μαΐου σε πολύ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λευτέρης Ελευθερίου για Παπαδάκη: «Τα ίδια έλεγε όταν ήμουν κι εγώ εκεί, δεν πιστεύω ότι θα αφήσει το Καλημέρα Ελλάδα»

«Είχανε πει και σε μένα να μιλήσω για τον Γιώργο Παπαδάκη, αλλά δεν βρήκαμε μέρα για να κάνουμε τη συνέντευξη» δήλωσε ο Λευτέρης Ελευθερίου. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >