AD

Ενώπιον του ΜΟΔ σήμερα η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα αναβιώσει σήμερα η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων, με τον δράστη της δολοφονίας αντιμέτωπο με κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίκης σε δήλωση του από τη φυλακή ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, αναφέροντας ωστόσο πως ήταν υπό την επήρεια ουσιών και δεν θυμάται τι έγινε. Στην απολογία του στον ανακριτή ο 39χρονος είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλείες, ισχυριζόμενος πως δεν έχει ανάμνηση για ό,τι έγινε έξω από το Τμήμα.

Το παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος του, δεν δέχεται ούτε κατ’ ελάχιστο τους ισχυρισμούς του. Αντίθετα δέχεται ότι έχει ικανότητα καταλογισμού και ότι «προέβη σε νηφάλια εκτέλεση της επίθεσης εναντίον τής παθούσης και έπειτα από συστηματική και επίμονη παρακολούθησή της, τουλάχιστον την ίδια εκείνη ημέρα και την προηγούμενη». Η αιτία είναι ότι η Κυριακή δεν ήθελε πια να έχει σχέση μαζί του εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς του.

Στο δικαστήριο θα βρεθούν οι γονείς και φίλοι της Κυριακής, με την μητέρα της, Δέσποινα Καλλέα, να καλεί να της σταθούν οι πολίτες όχι μόνο για τον δράστη της δολοφονίας αλλά και για εκείνους που δεν την προστάτεψαν. «Η Κυριακή δεν ήταν αόρατη. Την είδαν. Την άκουσαν. Κι όμως, την άφησαν» αναφέρει η κυρία Καλλέα στο κάλεσμα της.

Να σημειωθεί ότι για την στάση των αστυνομικών απέναντι στην έκκληση βοήθειας της Κυριακής Γρίβα έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης από υπόχρεο πρόσωπο διά παραλείψεως, υπόθεση την οποία χειρίζεται η αρμόδια ανακρίτρια.

Κατηγορούμενοι, τους οποίους η δικαστική λειτουργός πρόκειται να καλέσει το επόμενο διάστημα σε απολογία, είναι συνολικά τέσσερις αστυνομικοί: Η αξιωματικός-επόπτρια που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα όταν έσπευσε εκεί για βοήθεια η Κυριακή, η αξιωματικός υπηρεσίας στην οποία απευθύνθηκε η 28χρονη, ο φρουρός του Τμήματος και ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που απάντησε στην έκκληση της, «τα περιπολικά δεν είναι ταξί».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Την αποστράτευση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Μετίν Γκιουράκ, αποφάσισε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας, που συνεδρίασε σήμερα, 5 Αυγούστου, στην Άγκυρα υπό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σάμος: Στην δημοσιότητα με εντολή Εισαγγελέα τα στοιχεία του 47χρονου εκπαιδευτικού που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Σάμου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 47χρονου που κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού, της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ουκρανία-Ρωσία: Νεκρός σιδηροδρομικός από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Χαρκόβου

Ένας σιδηροδρομικός σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίσθηκαν από ρωσικά πλήγματα στην πόλη Λοζόβα κοντά στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, όπου τραυματίσθηκαν επίσης δύο παιδιά, ανακοινώθηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην όχι και τόσο άδεια Αθήνα

Η πολυσυζητημένη Πανσέληνος του Οξύρρυγχου έρχεται το Σάββατο 9/8 και χαρίζει μια σειρά διαφορετικών, εντυπωσιακών, και φυσικά δωρεάν εκδηλώσεων. Μουσεία, μουσική, σινεμά, αλλά και περίπατοι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >