AD

Γερμανία: Απομακρύνθηκαν 20.000 άνθρωποι από το κέντρο της Κολωνίας μετά την ανακάλυψη βομβών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από το κέντρο της Κολωνίας, στη δυτική Γερμανία, όπου τρεις βόμβες από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες δεν είχαν εκραγεί και ανακαλύφθηκαν στο κέντρο της πόλης, αναμένεται να εξουδετερωθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Πρόκειται για «την πιο σημαντική επιχείρηση» αυτού του είδους μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην πόλη, ανέφερε ο δήμος της Κολωνίας.

Οι τρεις αμερικανικής κατασκευής βόμβες, που ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια εργασιών προχθές, Δευτέρα, οι δύο βάρους 1.000 και η τρίτη 500 κιλών, φέρουν πυροκροτητή που ενεργοποιείται κατά την πρόσκρουση. Η υπηρεσία πυροτεχνουργών του Ντίσελντορφ έχει αναλάβει την εξουδετέρωσή τους.

Εκτός από τους κατοίκους, η εντολή εκκένωσης αφορά επίσης ένα νοσοκομείο, δύο οίκους ευγηρίας, έναν σταθμό, πολλές επιχειρήσεις και πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, καθώς και εννέα σχολεία και νηπιαγωγεία, ανέφερε σε ανακοίνωση ο δήμος της Κολωνίας.

Το έδαφος γερμανικών πόλεων παραμένει γεμάτο βόμβες που δεν έχουν εκραγεί και ανακαλύπτονται συχνά κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών, 80 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου.

Το 2017, η ανακάλυψη στη Φρανκφούρτη (δυτική Γερμανία) μιας τεράστιας βόμβας βάρους 1,4 τόνου οδήγησε στην απομάκρυνση 65.000 ανθρώπων.

Τον Δεκέμβριο 2021, βόμβα εξερράγη σε εργοτάξιο κοντά στον σταθμό του Μονάχου (νότια), προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βραζιλία: Το δάσος του Αμαζονίου υπέστη ακρωτηριασμό επιφάνειας – Έχασε έκταση ίση με την Ισπανία μέσα σε 40 χρόνια

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία υπέστη σε τέσσερις δεκαετίες ακρωτηριασμό επιφάνειας ίσης με αυτή της έκτασης της Ισπανίας και πλησιάζει σε «σημείο από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Τραμπ κατέθεσε αγωγή κατά των New York Times και ζητά 15 εκατ. δολάρια – «Μια από τις χειρότερες εφημερίδες στην ιστορία της χώρας»

Αγωγή για συκοφαντία και δυσφήμιση κατέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά της εφημερίδας, New York Times, ζητώντας 15 εκατομμύρια. Την είδηση γνωστοποίησε ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η πρώτη ανάρτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη μετά την επέμβαση για τοποθέτηση στεντ: Μια ενόχληση στο στήθος, τέρμα το τσιγάρο, προλάβαμε

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξέφρασε τις πρώτες του σκέψεις μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που βίωσε, αποκαλύπτοντας την επιτυχή τοποθέτηση στεντ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φρίκη στις φυλακές της Κύπρου: Κατάδικοι βίαζαν συγκρατούμενό τους και έβγαζαν βίντεο

Ένα σοκαριστικό βίντεο βιασμού ενός κρατουμένου από συγκρατούμενους του δημοσίευσε η ιστοσελίδα Cyprus Times, αναδεικνύοντας σοβαρές αδυναμίες και ατασθαλίες στη διαχείριση των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σέρρες – ουράνιο στο νερό: 2,5 εκατ. ευρώ από το Υπ. Περιβάλλοντος για τρεις μονάδες αντίστροφης ώσμωσης

Χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση έργων, που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με την ανίχνευση αυξημένων τιμών ουρανίου στο νερό σε περιοχές του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ θέλουν την καταστολή της «εσωτερικής τρομοκρατίας» της αριστεράς – Το DNA του υπόπτου

O Λευκός Οίκος κατέστησε σαφή την πρόθεση του να καταστείλει την «εσωτερική τρομοκρατία» της «αριστεράς», μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ. Ο Τσάρλι Κερκ, 31

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >