AD

Κ. Πιερρακάκης: Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργοποίηση της εθνικής ρήτρας διαφυγής συνιστά στρατηγική επιτυχία της χώρας

«Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργοποίηση της εθνικής ρήτρας διαφυγής συνιστά στρατηγική επιτυχία της χώρας. Σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να επενδύει στην εθνική άμυνα και στην αποτρεπτική της ισχύ, με σεβασμό στους δημοσιονομικούς κανόνες» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για την άμυνα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, με την πρωτοβουλία που η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανέλαβαν, η χώρα μας θα έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ για το 2026. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι εταίροι μας έλαβαν υπόψιν τους ως σημείο αναφοράς το έτος 2024, ειδικά για την Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο. Για τη χώρα μας, η άμυνα συνιστά εθνική υπόθεση και αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Είπε ακόμη, ότι το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτυπώνει συνολικά τη δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της , με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη διπλάσια της ευρωζώνης. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα διατηρεί την ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους της, το οποίο αποκλιμακώνεται ραγδαία.

Συνολικά, ανέφερε, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνιστά ξεκάθαρη αναγνώριση της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και των τεράστιων προσπαθειών που σωρευτικά καταβλήθηκαν ώστε η χώρα σήμερα να βρίσκεται σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μύκονος: Σύλληψη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Κατόπιν επισταμένων ερευνών από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε συνεργασία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Μετά τη δικαστική διαμάχη έχει στενέψει πάρα πολύ ο κύκλος μου»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου με αφορμή την παράσταση «Vagina Hood» που σκηνοθετεί μίλησε στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λουκέτο σε 204 ΕΛ.ΤΑ: Διαμαρτυρίες πολιτών και αντιπαράθεση στη Βουλή – Πού κλείνουν καταστήματα

Διαμαρτυρίες προκαλεί η απόφαση της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ να κλείσει 204 καταστήματα σε όλη τη χώρα, «στο πλαίσιο εξορθολογισμού και αναδιοργάνωσης του δικτύου των Ελληνικών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Eurostat: Στο 1,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο – Νέα επιτάχυνση στις τιμές των τροφίμων

Στο 1,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Συνέχισε την καθοδική του πορεία, στα τρόφιμα όμως καταγράφηκε νέα, ισχυρή, επιτάχυνση.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >