AD

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης όπου υπηρέτησε ο Μητσοτάκης – Οι συνομιλίες με τους πιλότους και η πρόσκληση για πτήση με μαχητικό

Την μπαρουτοκαπνισμένη 111 Πτέρυγα Μάχης, όπου είχε υπηρετήσει πριν 33 χρόνια -τότε στην 346 Μοίρα, επισκέφθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του στη Μαγνησία από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, από όπου σηκώνονται τα πολεμικά αεροσκάφη που περιπολούν και εκτελούν αποστολές αναχαίτισης στο Αιγαίο. Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε στην 346 Μοίρα ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης που τότε υπηρετούσε ως υποσμηναγός εκεί, μαζί με τους διοικητές όλων των Μοιρών.

Ο πρωθυπουργός ήπιε καφέ και συνομίλησε με τους πιλότους των μαχητικών – ανάμεσά τους και μία από τις 3 γυναίκες που πετούν τα F-16 της Πολεμικής Αεροπορία, τονίζοντας τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και τον εκσυγχρονισμό τους έως το 2030, καθώς όπως είπε, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συνιστώσες της εθνικής προσπάθειας για μια ισχυρή Ελλάδα, ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην καθέλκυση της 3ης φρεγάτας Belharra, την ώρα που προχωρά η διαπραγμάτευση για τέταρτη φρεγάτα, με ελληνική βιομηχανική συμμετοχή 25%.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο ρόλο που έχει στην όλη προσπάθεια το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ για τους στρατεύσιμους χαρακτήρισε τη θητεία ως «εμπειρία ζωής». «Θέλουμε με τον υπουργό να δούμε πώς θα την κάνουμε πιο παραγωγική» σημείωσε.

Πριν συνεχίσει την περιοδεία του στη Μαγνησία, ο Αρχηγός ΓΕΑ τον προσκάλεσε να πετάξει στο επόμενο διάστημα από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, όπως είχε πράξει τότε και ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ οι χειριστές των μαχητικών του δώρισαν ένα ρολόι με το έμβλημα της Μοίρας.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα γνώριμα λημέρια όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία το 1992-1993, καθώς επισκέφθηκε ξανά τη Νέα Αγχίαλο πριν τις εκλογές του 2019, αλλά και το 2022.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Θέμης Γεωργαντάς: Αποκάλυψε ποια τραγουδίστρια θα ανοίξει τα φετινά βραβεία MAD πάνω σε έναν βράχο

Στον καναπέ του Buongiorno κάθισε το πρωί της Παρασκευής (6/6) ο Θέμης Γεωργαντάς. Τον γνωστό ραδιοφωνικό και μουσικό παραγωγό φιλοξένησε η Φαίη Σκορδά σε μία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ευγενία Δημητροπούλου: «Φυσικά έχω βιώσει τη δύσκολη πλευρά του επαγγέλματος»

Με αφορμή τη συμμετοχή στο σίριαλ «Μαμά στα κρυφά» της ΕΡΤ, η Ευγενία Δημητροπούλου έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μάλιστα,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λασίθι: Σκονάκι “υψηλής τεχνολογίας” στις Πανελλήνιες – Έγραφε με στυλό-μικρόφωνο και ψείρα στο αυτί

Θα μπορούσε να πάρει βραβείο σε διαγωνισμό τεχνολογικής ευρεσιτεχνίας μαθητής που έδινε Πανελλήνιες στο Λασίθι. Το στυλό που έγραφε είχε μικρόφωνο, ενώ στο αυτί του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βόλος: Παγώνει ο “Νόμος της Μυκόνου”- Δικαίωση για εκατό επαγγελματίες του Παγασητικού

Στον Βόλο, παγώνει ο “Νόμος της Μυκόνου“, ένας νόμος που αφορά όχι μόνο τη Μαγνήσια αλλά και όλη την Ελλάδα, δικαιώνοντας πάνω από εκατό επαγγελματίες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πιλοτική δίκη για 13ο και 14ο μισθό: Η Ευρωπαϊκή Οδηγία στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Κρίσιμη για την “τύχη” της  επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στους υπαλλήλους του Δημόσιου  θεωρείται η Ευρωπαϊκή Οδηγία για επαρκείς κατώτατους μισθούς. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέα υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ για αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον: Πώς θα λειτουργήσει, τι χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Παρουσιάστηκε το πρωί η νέα υπηρεσία αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους κατ’ οίκον, υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν για πρώτη φορά από ασφαλιστικό οργανισμό στην Ευρώπη. Σήμερα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >