AD

Τραγωδία για Ουκρανό πυροσβέστη: Βρήκε νεκρούς τη γυναίκα, την κόρη και τον εγγονό του μετά από ρωσικό πλήγμα

Τρεις γενιές μιας οικογένειας – μια γιαγιά, μια μητέρα και ένα βρέφος – χάθηκαν σε μια στιγμή από χτύπημα ρωσικού drone στην πόλη Πριλούκι, στην κεντρική Ουκρανία.

Ο διοικητής της τοπικής Πυροσβεστικής, που έφτασε στο σημείο της επίθεσης, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα τραγικό προσωπικό δράμα: ανάμεσα στα πέντε θύματα της νυχτερινής επίθεσης, ήταν η σύζυγός του, η κόρη του και ο ενός έτους εγγονός του. Η κόρη του, Νταρίνα Σιγκίντα, υπηρετούσε ως αστυνομικός. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία της Ουκρανίας, «ήταν δυναμική, φωτεινή, πιστή στον όρκο της και με έντονο αίσθημα καθήκοντος. Έτσι θα τη θυμούνται οι συνάδελφοί της».

Η Σιγκίντα είχε ενταχθεί στο Σώμα το 2020, σε ηλικία 22 ετών, και σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είχε από νεαρή ηλικία διδαχθεί από τον πατέρα της την αξία της προσφοράς». Ο σύζυγός της είναι επίσης αστυνομικός. Τη στιγμή της επίθεσης, η Σιγκίντα επισκεπτόταν τη μητέρα της με τον μικρό της γιο. Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι τη νύχτα της επίθεσης, η Ρωσία εξαπέλυσε συνολικά 103 drones και έναν βαλλιστικό πύραυλο σε πολλές περιοχές της χώρας, με τουλάχιστον οκτώ θύματα. Σχολιάζοντας την επίθεση στην Πριλούκι, ο Ουκρανός πρόεδρος απηύθυνε νέα έκκληση προς τη Δύση να ασκήσει περισσότερες πιέσεις στη Μόσχα. «Άλλη μια μαζική επίθεση από Ρώσους τρομοκράτες που σκοτώνουν τον λαό μας κάθε βράδυ», έγραψε στο Telegram.

«Είναι ένα ακόμη επιχείρημα για τη μέγιστη πίεση και τις κυρώσεις. Μόνο με τη δύναμη μπορεί να σταματήσει αυτός ο πόλεμος». Επιπλέον, τόνισε ότι το Κίεβο περιμένει συγκεκριμένες ενέργειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και όλους όσοι μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, μέχρι το πρωί της Πέμπτης, τουλάχιστον 30 Ουκρανοί πολίτες είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 150 είχαν τραυματιστεί σε ρωσικές επιθέσεις μόνο αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων οκτώ τις τελευταίες 24 ώρες.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Λέμβος με μετανάστες νότια του Ηρακλείου – Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι όπου παραμένουν άλλοι 139

Την ώρα που η Κρήτη «βουλιάζει» ξανά από τις μεταναστευτικές ροές, μια ακόμα βάρκα με παράτυπους αλλοδαπούς εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (14/9) στα νότια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού στοίχισαν στην Ευρώπη 43 δισ. ευρώ, σύμφωνα με μελέτη

Τα κύματα ζέστης, η ξηρασία και οι πλημμύρες, που σηματοδότησαν το καλοκαίρι του 2025, προκάλεσαν απώλειες ύψους 43 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γερμανία: Το CDU του καγκελάριου Μερτς προηγείται στις τοπικές εκλογές με 33%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα

Η κεντροδεξιά παράταξη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), μείζων κόμμα του σε ομοσπονδιακό επίπεδο «μεγάλου» συνασπισμού, αναδεικνύεται όπως αναμενόταν πρώτη δύναμη μετά τις χθεσινές τοπικές εκλογές στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σε ισχύ ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Πολύ αυστηρά πρόστιμα και ποινές για τους παραβάτες

Με την τεχνολογία στη φαρέτρα των αρχών, εφαρμόζεται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, με αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για μια σειρά παραβάσεων όπως χρήση κινητού,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης: Δεν μπορούν να μετέχουν στο πρόγραμμα SAFE χώρες που απειλούν με πόλεμο μέλη της Ένωσης

Σαφές μήνυμα ότι στο κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα SAFE «δεν μπορούν να μετέχουν χώρες που απειλούν με πόλεμο μέλη της Ένωσης» έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Υπόθεση Νοβάρτις: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και κατάθεσης

Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Νοβάρτις και για τα δύο αδικήματα που κατηγορούνται, της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδούς κατάθεσης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >