Τις εξελίξεις στη δίκη για την τραγωδία το Μάτι σχολίασε η Ναταλία Γερμανού, το μεσημέρι της Κυριακής, μαζί με την τηλεοπτική της παρέα στο πλατό του «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha. Μάλιστα, η παρουσιάστρια επέλεξε να κάνει μια πολύ ιδιαίτερη και σαφέστατη τοποθέτηση με την συγκεκριμένη αφορμή.
Ειδικότερα, η Ναταλία Γερμανού σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι άνθρωποι που έφυγαν δεν γυρίζουν πίσω, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και στο Μάτι και στα Τέμπη και παντού. Δεν γυρίζουν πίσω αλλά οι συγγενείς τους, αυτοί που μένους πίσω, το μόνο που ζητούν και έχουν να περιμένουν πια είναι η δικαίωση. Για τις ψυχές τους».
«Το θέμα είναι πως υπάρχουν κάποια επαγγέλματα στα οποία τα λάθη απλώς δεν επιτρέπονται. Δηλαδή λέμε καμιά φορά «εντάξει, άνθρωποι είμαστε και θα κάνουμε και ένα σφάλμα». Όταν είσαι όμως πυροσβέστης, αστυνομικός, τροχονόμος… Όταν μαίνεται μια πυρκαγιά και οδηγείς τόσο κόσμο και τόσα αυτοκίνητα, σε αυτό το στενό δρομάκι που οδηγεί στην παραλία στο Μάτι, δεν θα γίνει μποτιλιάρισμα; Δεν μπορείς να προβλέψεις ότι θα καούν άνθρωποι ζωντανοί εκεί;».
«Όταν είσαι νοσηλευτής στο Τζάνειο, γιατί θα το πιάσουμε και αυτό το θέμα, κάνεις λάθος μετάγγιση αίματος στον λάθος άνθρωπο και αυτή η γυναίκα παλεύει με τη ζωή της… Ή όταν είσαι αστυνομικός και στη βάρδια σου μαχαιρώνεται μια κοπέλα, η Κυριακή Γρίβα. Δεν είναι όλα τα επαγγέλματα για να συγχωρούνται τα λάθη. Αν εγώ δεν κάνω καλά τη δουλειά μου ή οι συμπαρουσιαστές μου, απλώς θα έχετε περάσει ένα απόγευμα και θα έχετε βαρεθεί. Και έχετε την πολυτέλεια να πατήσετε το τηλεκοντρόλ και να αλλάξετε κανάλι. Αυτό θα είναι όλο σας το πρόβλημα. Το δικό μου επάγγελμα όμως επιτρέπει λάθη. Σ’ αυτά τα επαγγέλματα δεν επιτρέπονται γιατί κοστίζουν ζωές» συμπλήρωσε, ακόμα, η Ναταλία Γερμανού στον αέρα της μεσημβρινής της εκπομπής στον Alpha.
Πηγή: zappit.gr