AD

Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσικό βομβαρδισμό στο Ντνιπρό – Δύο αεροδρόμια της Μόσχας έκλεισαν λόγω ουκρανικής επίθεσης με drones

Ρωσικός βομβαρδισμός εναντίον πόλης στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ στην κεντροανατολική Ουκρανία, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η Ρωσία «έπληξε την περιοχή Μεζίφσκα, στην περιφέρεια Σινελνικίφκσι, με κατευθυνόμενη βόμβα. Ένας άνδρας σκοτώθηκε», έγραψε στο Telegram ο Μικόλα Λουκασούκ επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου του Ντνιπροπετρόφσκ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για συντονισμένες επιθέσεις και στην περιοχή Νικοπόλ, σημειώνοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν «drones, το πυροβολικό και συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών Grad».

Από τις επιθέσεις αυτές υπέστησαν ζημιές τέσσερα σπίτια στην Νικοπόλ καθώς και γραμμές ηλεκτροδότησης.

Οι επιθέσεις αυτές εξαπολύθηκαν την ώρα που Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται ότι ανέβαλαν μια ανταλλαγή κρατουμένων που θα πραγματοποιούνταν το Σαββατοκύριακο και ήταν το μοναδικό ζήτημα στο οποίο συμφώνησαν οι δύο πλευρές στον δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών που είχαν τη Δευτέρα.

Τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο σημειώθηκε μεγάλη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άνθρωποι.

Η Μόσχα έχει υποσχεθεί ότι θα απαντήσει στα ουκρανικά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών αεροπορικών της βάσεων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Κλείσιμο αεροδρομίων

Στο μεταξύ ουκρανική επίθεση με drones εναντίον της Μόσχας οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας δύο αεροδρομίων της ρωσικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας Rosaviatsia ανέφερε στο Telegram ότι αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Βνούκοβο και Ντομοντέντοβο για λόγους ασφαλείας.

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέστρεψαν εννέα ουκρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα ως τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στις περιοχές όπου έπεσαν συντρίμμια από τα drones, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές προς το παρόν.

Ουκρανική επίθεση με drone προκάλεσε επίσης πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο Azot στην περιφέρεια Τούλα, ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Επτά drones καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια Καλούγκα, επεσήμανε ο τοπικός κυβερνήτης.

Η Τούλα και η Καλούγκα συνορεύουν με την περιφέρεια της Μόσχας στα νότια.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Φιλιππίνες: Xιλιάδες άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο καθώς ο τυφώνας Kalmaegi πλησιάζει τις ανατολικές περιοχές

Οι αρχές των Φιλιππίνων διέταξαν περισσότερους από 70.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τις περιοχές στα ανατολικά και κεντρικά της χώρας και απαγόρευσαν στους ψαράδες να βγουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Tα εγκαίνια του σταθμού συμπίεσης αερίου του ΔΕΣΦΑ στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα εγκαίνια του σταθμού συμπίεσης αερίου του ΔΕΣΦΑ στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στις 12 το μεσημέρι, σηματοδοτώντας την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Θα έπρεπε να ξέρει η κυρία Λάσπα ότι με μια τέτοια δήλωση κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως απογοητευμένη που δεν βρίσκεται στα πράγματα»

Την έντονη δυσαρέσκεια της για τις πρόσφατες δηλώσεις της Κατερίνας Λάσπα σχετικά με τις πρωινές εκπομπές εξέφρασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή κατά την μετάδοση του Happy

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σταματίνα Τσιμτσιλή για τον θάνατο της Κίλι Σφακιανάκη: «Ο Νότης έχει κατηγορηθεί για πολλά, όμως τη σύζυγό του την είχε πολύ ψηλά»

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε δημόσια η Σταματίνα Τσιμτσιλή κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Happy Day”, για τον θάνατο της συζύγου του Νότη Σφακιανάκη, Κίλι. Το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κλείνει το απόγευμα η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, κλείνει προσωρινά, σήμερα στις 18.00. Μετά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σέρρες: Περισσότερα από 20.000 ζώα θανατώθηκαν λόγω της ευλογιάς σύμφωνα με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο

Τεράστια είναι η καταστροφή του αγροτικού τομέα της Π.Ε. Σερρών, καθώς περισσότερα από 20.000 πρόβατα σφαγιάστηκαν λόγω της ευλογιάς , σύμφωνα με την πρόεδρο του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >