AD

Ο Τραμπ σκόνταψε ανεβαίνοντας τη σκάλα του Air Force One

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, γνωστός για τα ειρωνικά σχόλιά του προς τον Τζο Μπάιντεν για τις… ατυχείς στιγμές του, βρέθηκε αυτή τη φορά στη θέση του πρωταγωνιστή. Καθώς ανέβαινε τη σκάλα για να επιβιβαστεί στο Air Force One, παραπάτησε και χρειάστηκε να κρατηθεί από το κάγκελο για να αποφύγει την πτώση — μια εικόνα που θύμισε σε πολλούς τον προκάτοχό του και έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη συνομιλία του Τραμπ με δημοσιογράφους στο Χέιγκερσταουν του Μέριλαντ, όπου ρωτήθηκε αν σκοπεύει να ενεργοποιήσει τον Insurrection Act (Νόμο για την Καταστολή Εξεγέρσεων), ως απάντηση στις διαδηλώσεις κατοίκων στο Λος Άντζελες που αντιδρούν στις επιχειρήσεις της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE), η οποία εδώ και εβδομάδες πραγματοποιεί σαρωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για τη σύλληψη παράτυπων μεταναστών.

«Εξαρτάται από το αν υπάρχει εξέγερση ή όχι», απάντησε ο Τραμπ.

Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν πιστεύει ότι όντως λαμβάνει χώρα εξέγερση, ο Τραμπ απάντησε: «Όχι, όχι, αλλά υπάρχουν βίαιοι άνθρωποι. Και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να ξεφύγουν». Σε ερώτηση για το αν θα αναπτύξει στρατεύματα ακόμη και χωρίς την επίκληση του Insurrection Act, ο Τραμπ απάντησε: «Θα έχουμε στρατό παντού. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί αυτό στη χώρα μας. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα μας να διαλυθεί όπως έγινε επί Μπάιντεν».

Ο Τραμπ έχει κοροϊδέψει επανειλημμένα τον πρώην Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τις αδέξιες στιγμές του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αυτή τη φορά, όμως, ο ίδιος έγινε αντικείμενο χλευασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Απορώ που δεν έχει αντικαταστήσει τη σκάλα με φορητό κυλιόμενο διάδρομο», σχολίασε ο RC Huffman.

«Ώρα να πάρουμε ένα αναπηρικό καροτσάκι στον γέρο Τραμπ», είπε ο Ron Filipkowski.

«Όταν ο Μπάιντεν παραπατούσε, το Fox έπαιζε τα βίντεο ξανά και ξανά, σαν να ήταν κάτι τόσο σημαντικό όσο η προσσελήνωση», παρατήρησε ο δημοσιογράφος Άαρον Ρουπάρ.

«Ανυπομονώ για όλα τα βιβλία και τη συνεχή κάλυψη του γεγονότος στα ΜΜΕ», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Μάρκο Φριέρι.

Το καλοκαίρι του 2023, ο Τραμπ είχε σχολιάσει τον Μπάιντεν ο οποίος σωριάστηκε στο πάτωμα λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στην τελετή αποφοίτησης στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Κολοράντο. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είχε πει ότι «δεν ήταν ενθαρρυντικό» για τους απόφοιτους να βλέπουν τον Αμερικανό πρόεδρο να χάνει την ισορροπία του πάνω σε έναν σάκο με άμμο.

«Ελπίζω να μην τραυματίστηκε… Δεν θέλεις να συμβαίνουν τέτοια πράγματα», είχε δηλώσει σε προεκλογική εκδήλωση στην Αϊόβα.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στο περιστατικό του 2020, όταν περπάτησε με προσοχή σε μια ράμπα κατά την αποφοίτηση της Στρατιωτικής Ακαδημίας του West Point.

«Όλο αυτό είναι τρέλα. Πρέπει να προσέχεις. Δεν θέλεις να πέσεις, ακόμα κι αν πρέπει να περπατάς στις μύτες», είχε πει τότε.

Μετά τις εκλογές του 2024 και την αποχώρηση του Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα το καλοκαίρι του ίδιου έτους —παραδίδοντας τη σκυτάλη στην τότε αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις— υπήρξαν εκτενή δημοσιεύματα για τις σωματικές και νοητικές δυσκολίες του πρώη Αμερικανού προέδρου. Φέρεται ότι οι σύμβουλοί του είχαν συζητήσει ακόμα και τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, αν τελικά εξασφάλιζε δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

ΠΗΓΗ: Independent

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ερντογάν: Η κυβέρνηση Νετανιάχου σκοπεύει να να βυθίσει τη Μέση Ανατολή στο χάος – Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει χωρίς κυρώσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην έκτακτη αραβοϊσλαμική σύνοδο κορυφής που διοργανώνεται στη Ντόχα του Κατάρ μετά την επίθεση του Ισραήλ κατά μελών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πώς να αποφύγετε ενοχλητικό περιεχόμενο στα social media και να προστατεύσετε την ψυχική σας ηρεμία

Όταν βίαια βίντεο γίνονται viral, όπως η πρόσφατη θανατηφόρα επίθεση κατά του Τσάρλι Κερκ (Charlie Kirk), μπορεί να μοιάζει αδύνατο να προστατευτεί κανείς από εικόνες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Τραμπ επικρίνει την κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης για τη στήριξή της στον «μικρούλη κομμουνιστή» υποψήφιο των Δημοκρατικών Ζοχράν Μαμντάνι

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σήμερα, Δευτέρα (15/9) στη Δημοκρατική κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ επειδή υποστήριξε τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζοχράν Μαμντάνι στις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Novartis: Ραντεβού στο Εφετείο δίνουν οι «Σαράφης» και «Κελέση» μετά την καταδίκη

Τη ενοχή των δύο πρώην προστατευομένων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για ψευδείς καταθέσεις αλλά και ψευδή καταμήνυση. Οι Φιλίστορας Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αυστραλία: Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα απειλήσει 1,5 εκατομμύριο κατοίκους παράκτιων περιοχών έως το 2050

Η πρώτη Εθνική Εκτίμηση Κλιματικού Κινδύνου της Αυστραλίας προέβλεψε συχνότερους και σοβαρότερους κλιματικούς κινδύνους τα επόμενα χρόνια, όπως πλημμύρες, κυκλώνες, καύσωνες, ξηρασίες και πυρκαγιές. «Οι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >