AD

Τουρκία: Στο στόχαστρο των αρχών ιδιοκτήτης καναλιού που στηρίζει την τουρκική αντιπολίτευση

Ένταλμα σύλληψης κατά του Τζαφέρ Μαχίρογλου, ιδιοκτήτη του φιλοαντιπολιτευτικού τηλεοπτικού σταθμού Halk TV, εξέδωσε η τουρκική δικαιοσύνη, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε ένα αυξανόμενο κύμα δικαστικών διώξεων που πλήττουν στελέχη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης από το καθεστώς Ερντογάν.

Μέλη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), μεταξύ των οποίων δήμαρχοι, έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας, που εντάσσεται σ’ ένα διευρυνόμενο κύμα δικαστικής καταστολής εναντίον του φυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και κύριου πολιτικού αντιπάλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, και της αντιπολίτευσης.

Ο Μαχίρογλου, που ζει στο Λονδίνο, αρνήθηκε τις κατηγορίες με ανάρτησή του στο X. «Κατηγορούμαι με βάση κατασκευασμένες ψευδείς δηλώσεις και συκοφαντίες κάποιου τον οποίο δεν έχω συναντήσει ούτε δει ποτέ στη ζωή μου», δήλωσε προσθέτοντας ότι εδώ και 35 χρόνια ζει στο εξωτερικό.

«Υπάρχει λοιπόν ένα τίμημα για να είσαι ιδιοκτήτης του Halk TV, της τηλεόρασης του λαού, και να υπερασπίζεσαι τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και το νόμο». Ο Μαχίρογλου δεν είπε αν θα επιστρέψει στην Τουρκία για να αμφισβητήσει τις κατηγορίες.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο οποίος προηγείται του Ερντογάν σε μερικές δημοσκοπήσεις, φυλακίσθηκε το Μάρτιο εν αναμονή της δίκης του με κατηγορίες για διαφθορά, τις οποίες αρνείται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Cumhuriyet

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Θεσσαλία: Σε εφαρμογή το σχέδιο 10 ημερών για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Αγωνία απο το φόβο για lockdown

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το σχέδιο των δέκα ημερών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της ευλογιάς των

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Γιάννης Ζουγανέλης για τη Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα: «Ένιωσα καλά, είχε αξιοπρέπεια ο γάμος»

Για το γάμο της κόρης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, της Μαρίας Κλάρας, την οποία συνόδευσε ο ίδιος στην εκκλησία, μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης στην εκπομπή Happy

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει την υγεία σου, όπως ακριβώς τον καιρό

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να προβλέψει τα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν, ακόμα και μετά από δέκα χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες. Η τεχνολογία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η απρόσμενη αλληλεπίδραση ανάμεσα σε διαδηλώτρια και αστυνομικό σε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στην Ισπανία (βίντεο)

Ένα σύντομο βίντεο από διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στην Ισπανία έχει γίνει viral, προκαλώντας χιλιάδες σχόλια στα social media. Το περιστατικό καταγράφηκε στη Βίγο της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νεκρός άνδρας σε κάδο ανακύκλωσης ρούχων στη Γλυφάδα – Μπήκε για να πάρει ρούχα και εγκλωβίστηκε

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα ένας 40χρονος άνδρας μέσα σε κάδο ανακύκλωσης ρούχων, στη συμβολή των οδών Διαδόχου Παύλου και Σάκη Καράγιωργα στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χατζηβασιλείου: Η Λιβύη να καταλάβει ότι οποιαδήποτε συζήτηση θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο

«Η Λιβύη να καταλάβει ότι οποιαδήποτε συζήτηση θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >