Στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» κάθισε νωρίτερα σήμερα (14/6) ο Αλέξανδρος Ρήγας. Η Σίσσυ Χρηστίδου υποδέχθηκε τον γνωστό σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό, με αφορμή την παράσταση «Το Τάβλι», στην οποία πρωταγωνιστεί και την παράσταση «Εκείνος κι Εκείνος», που σκηνοθετεί.
«Σκοτάδια φαντάζομαι κατά συνθήκη έχουμε χιλιάδες άνθρωποι. Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει μία συστολή. Ένας τρόπος να ξορκίζεται αυτό είναι η εξωστρέφεια της κωμωδίας. Ξεκινώντας, οι σπουδές και φιλοδοξίες μου ήταν διαφορετικές, ήθελα να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα στην Φιλοσοφία, που ήταν και το όνειρό μου να σπουδάσω.
Οι δρόμοι εκεί με πήραν στο θεατρικό τμήμα του πανεπιστήμιου που ήταν τότε μαζί με την Νομική και έτσι γνώρισα τον κόσμο του θεάτρου. Όταν αποφάσισα να μπω στην θεατρική σχολή θεώρησα ότι ήταν τροφή για την δική μου ανάγκη για αποδοχή. Είναι υγιές να αλλάζεις απόψεις, να βλέπεις λάθη, να κρίνεις», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Ρήγας.
«Εάν έκανα κάτι στην κωμωδία, θα έμπαινα σαφέστατα στην λογική ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα αγγίζουμε τώρα και σωστά δεν το κάνουμε. Δεν το λέω μπλοκάρισμα, είναι σίγουρα μία αγωνία που σου βάζει πολλούς φραγμούς. Σκέφτομαι γιατί αυτό που σου φέρνει αυτή τη εποχή σε πρώτο πλάνο είναι ο σεβασμός σε κάποιους ανθρώπους που πριν 30 χρόνια δεν υπήρχε με πρώτο πλάνο», παραδέχεται για την πολιτική ορθότητα.
«Οφείλουμε όσοι γράφουμε, ακόμη και αν η κωμωδία πάει σε δεύτερο πλάνο – συγκεκριμένα η απεύθυνση η κωμική – να βάλουμε σε άλλο πλάνο τα πράγματα. Και η κωμωδία δεν πειράζει, θα βρει τους δρόμους της. Είμαι «τηλεορασάκιας», μου αρέσει η ελληνική τηλεόραση έχει χρώματα, έχει «φασαρία», έχει πολιτισμό και ενημέρωση. Έχει ποικιλία και απευθύνεται σε ποικιλία θεατών», σημειώνει ο Αλέξανδρος Ρήγας.
Για τον φόβο του θανάτου, ο Αλέξανδρος Ρήγας απαντά: «Ο θυμός έχει να κάνει με το γεγονός της συνειδητοποίησης που έχουμε όλοι όταν μπαίνουμε στην φάση της ενήλικης ζωής. Το ότι θα «τελειώσουμε» και η ζωή θα συνεχίσει χωρίς εμάς. Αυτό με θυμώνει. Ακούγεται σχεδόν νοσηρό αλλά είναι αληθινό. Από την άλλη αν τα βρεις με τον εαυτό σου, ενδεχομένως σου δίνει και μια αίσθηση να αφήσεις ένα καλό αποτύπωμα και να κάνεις κάποια καλά πράγματα για σένα».
Κλείνοντας, όταν η Σίσσυ Χρηστίδου τον ρώτησε για την κινηματογραφική απόδοση του «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», ο Αλέξανδρος Ρήγας τόνισε: «Θα γίνουν 2 ταινίες back to back για το «τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή». Δεν θα δούμε το φινάλε όμως, αλλά θα είναι στην δεύτερη ταινία».
Πηγή: zappit.gr