AD

Εντατικοί έλεγχοι σε πρατήρια μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Αυστηρές κυρώσεις και μεγάλα πρόστιμα σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας

Συνεχείς και εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε πρατήρια καυσίμων και πετρελαϊκές εταιρίες έπειτα από τη σχετική εντολή του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, για το ενδεχόμενο ανατιμήσεων εξαιτίας της κλιμακούμενης έντασης στη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα υπάρχουν πρατηριούχοι που έσπευσαν να επωφεληθούν από την αβεβαιότητα που γεννά η κλιμάκωση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή και να αυξήσουν αδικαιολόγητα τις τιμές τους.

«Έδωσα εντολή στην ΔΙΜΕΑ για εκτεταμένους ελέγχους σε πρατήρια βενζίνης πετρελαιοειδών για να αποφευχθούν φαινόμενα παράνομης κερδοσκοπίας, καθώς ακόμη δεν έχουν προμηθευτεί νέες ποσότητες πετρελαίου με τις νέες πραγματικά αυξημένες τιμές εξαιτίας της πολεμικής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά οι έλεγχοι ξεπέρασαν τους 50 κατά την πρώτη μέρα και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου που ισχύει το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.

Η μέση τιμή αμόλυβδης κυμαίνεται στο 1,70 ευρώ το λίτρο, στην Θεσσαλονίκη στο 1,79 ευρώ, στην Αττική στο 1,73 στην Λάρισα, στο 1,74, στην Αχαΐα, στο 1,78, στο Ρέθυμνο στο 1,82, στην Κεφαλλονιά στο 1,97 ευρώ το λίτρο στις Κυκλάδες.

«Σήμερα η μέση τιμή πανελλαδικά είναι στο 1,77 για την βενζίνη αμόλυβδη, στο 1 47 για το πετρέλαιο κίνησης. Από την Τετάρτη και μετά ενδεχομένως να το δούμε πάνω από 1,80 η βενζίνη αμόλυβδη και πάνω από 1,53 το πετρέλαιο κίνησης» σημείωσε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττική, Ν. Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται πως τα πρόστιμα σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 5.000.000 €.

«Πριν από 20 μέρες οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου ήταν κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, χωρίς να έχουμε αυτές τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν και χωρίς να χτυπηθούν αυτές οι εγκαταστάσεις του πετρελαίου. Εγώ θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ χαμηλή τιμή και πιστεύω ότι και έτσι να μην ήταν, θα φτάναμε σήμερα να είμαστε στα 75 δολάρια το βαρέλι» είπε από τη δική του πλευρά ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ξεσπά ο Αντίνοος Αλμπάνης: «Μου φαίνεται βαθύτατα προσβλητικό, δεν θα λυθεί κανένα κοινωνικό πρόβλημα έτσι»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Αντίνοος Αλμπάνης στο ένθετο Real life και τη δημοσιογράφο Κορύνα Μανταγάρη με αφορμή τη σειρά «Μαμά στα κρυφά»

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαρία Χατζηστεφανή: «Ήταν η χειρότερη παρουσίαση που έχουμε δει στο Dragons’ Den, βαρεθήκαμε όλοι»

Καλεσμένη του Θανάση Πάτρα και του Δημήτρη Πανόπουλου βρέθηκε η Μαρία Χατζηστεφανή, την Κυριακή, στο πλατό των Weekenders στον ΑΝΤ1. Ανάμεσα σε άλλα, μάλιστα, η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πνιγμός 3χρονου κοριτσιού στη Ρόδο – Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο

Τραγωδία στη Ρόδο, καθώς ένα 3χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή, αφού πνίγηκε ενώ βρισκόταν σε πισίνα καταστήματος υγειονομικου ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ιαλυσού.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σωκράτης Φάμελλος σε Παλαιστινιακά ΜΜΕ: Ο Ελληνικός λαός διαδηλώνει – Απαίτηση να σταματήσει τώρα η γενοκτονία στη Γάζα

«Ο Ελληνικός λαός διαδηλώνει για την αλληλεγγύη του, αλλά και για την απαίτησή του να σταματήσει τώρα η γενοκτονία στη Γάζα. Απέναντι στα δολοφονικά σχέδια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κλαυδία: «Θα ήθελα να ξαναπάω στη Eurovision με την ίδια ομάδα για να διεκδικήσω την πρωτιά»

Η Κλαυδία μίλησε στο Χαμογέλα και Πάλι και στη Σίσσυ Χρηστίδου. Η τραγουδίστρια, που εκπροσώπησε τη χώρα μας φέτος στη Eurovision, παραδέχτηκε ότι θα ήθελε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >