AD

Στο Τατόι το ελικόπτερο από τη Βουλιαγμένη – Τα σενάρια που εξετάζονται, συνελήφθη ο πιλότος – Αποκλειστικά πλάνα του ΕΡΤΝews

Στο αεροδρόμιο Τατοΐου έχει μεταφερθεί το ελικόπτερο που κατέπεσε στη θάλασσα, στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, λίγο μετά την απογείωσή του και το ΕΡΤΝews εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τον Ασπρόπυργο και από τη Βουλιαγμένη ο χειριστής του παρέλαβε τέσσερις Αμερικανούς τουρίστες για περιήγησή, με τελικό προορισμό τη Μύκονο. Δευτερόλεπτα μετά την απογείωση του, το ελικόπτερο άρχισε να χάνει ύψος και βυθίστηκε στη θάλασσα με τους επιβάτες να το εγκαταλείπουν κατόπιν εντολής του πιλότου.

Σημειώνεται ότι ο 57χρονος χειριστής του ελικοπτέρου συνελήφθη, ενώ η ανέλκυση του ελικοπτέρου έγινε με τη συνδρομή δύτη και γερανοφόρου οχήματος.

«Ακούσαμε τον ήχο της απογείωσης και ξαφνικά ήταν ο ήχος της πτώσης. Ψάχναμε όλοι να δούμε τι έχει συμβεί. Είδαμε την κινητοποίηση στη Μαρίνα, τους ανθρώπους να τρέχουν προς το σημείο και στη συνέχεια ανθρώπους που βγήκαν απ τη θάλασσα βρεγμένοι.» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο κατά τη διαδικασία απογείωσης αιωρήθηκε ένα μέτρο από το έδαφος λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου και έπεσε στη θάλασσα με την μπροστινή δεξιά πλευρά του.

Ο πιλότος ζήτησε αμέσως από τους επιβάτες να βγουν από το ελικόπτερο και οι 5 βρέθηκαν στη θάλασσα, κολύμπησαν και βγήκαν με ασφάλεια στη στεριά.

Οι τέσσερις επιβάτες, δυο άνδρες και δυο γυναίκες και ο 57χρονος κυβερνήτης βγήκαν από το ελικόπτερο και κολύμπησαν προς τα βράχια.

Στη συνέχεια μία λέμβος τους περισυνέλεξε και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην προβλήτα, ενώ το ελικόπτερο βυθίστηκε.

Ολοι οι επιβάτες εξετάστηκαν από το πλήρωμα του οχήματος του ΕΚΑΒ και βρέθηκαν καλά στην υγεία τους, ενώ η γυναίκα που βρισκόταν σε κατάσταση κύησης μεταφέρθηκε προληπτικά σε ιδιωτική μαιευτική κλινική.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες έτρεξαν αμέσως, Δημοτική Αστυνομία, Πολιτική Προστασία. Δεν χρειάστηκε η αρωγή μας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Βασίλης Παπαμιχαήλ.

Τα αίτια της πτώσης διερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Τατόι.

Τα σενάρια που εξετάζονται για τα αίτια της πτώσης

Με εκτιμήσεις ανάμεσα σε άλλες που διατυπώνονται με επιφύλαξη, αναφέρουν ότι η πτώση ενδέχεται να οφείλεται είτε σε μηχανική βλάβη είτε σε εσφαλμένο υπολογισμό του ανέμου από τον πιλότο.

Μένει πλέον η πραγματογνωμοσύνη για να ρίξει φως στις συνθήκες του ατυχήματος.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δημήτρης Ουγγαρέζος για Πανόπουλο – Νικόλιζα: «Στη Γερμανού έλαμπαν, στους Weekenders ήταν σκοτεινοί»

Αφορμή για συζητήσεις αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Πανόπουλου και της Εβελίνας Νικόλιζα στο Buongiorno σχετικά με το τέλος των Weekenders. Στην εκπομπή, ο Δημήτρης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τουρίστας έσπασε έργο τέχνης σε μουσείο: Κάθισε στην «καρέκλα του Βαν Γκογκ» και τη διέλυσε (βίντεο)

Ένα πολύτιμο έργο τέχνης κατέστρεψε απρόσεκτος τουρίστας σε μουσείο της Ιταλίας, όταν κάθισε πάνω σε μια καρέκλα διακοσμημένη με χιλιάδες κρυστάλλους Swarovski για να βγάλει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νίκος Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), ύψους 3,5 εκατ. ευρώ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027, η ενεργειακή αναβάθμιση της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Συγκεκριμένα, όπως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γάζα: 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί εκ των οποίων στην προσπάθειά τους να πάρουν τρόφιμα

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά, οι μισοί εξ αυτών κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας που διαχειρίζεται το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Ανθρωπιστικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νίκος Βέρτης: «Έχω κλείσει αποκλειστική συνεργασία στο Ντουμπάι για πέντε χρόνια»

Ο Νίκος Βέρτης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Buongiorno.  Η Βασιλική Μπασιούρη συνάντησε τον δημοφιλή τραγουδιστή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος επέστρεφε από συναυλία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τουρκία: Φυλάκιση επτά ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας για τον Ιμάμογλου

Ποινή φυλάκισης επτά ετών και τεσσάρων μηνών καθώς και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του ζητά ο εισαγγελέας για τον προφυλακισμένο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >