AD

Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της βουλευτή των Δημοκρατικών στη Μινεσότα και του συζύγου της

Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε τη Δημοκρατική βουλευτή της Πολιτείας της Μινεσότα, Μελίσα Χόρτμαν και τον σύζυγό της.

Το ABC News ανέφερε ότι ο άνδρας συνελήφθη κοντά στο αγρόκτημά του στο Green Isle της Μινεσότα. Το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Ράμσεϊ της Μινεσότα ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τον ύποπτο για την επίθεση, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο 57χρονος Βανς Λούθερ Μπόλτερ, να έχει τεθεί υπό κράτηση.

Ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό ήταν σε εξέλιξη μετά τους φόνους της Μελίσα Χόρτμαν και του συζύγου της, Μαρκ, τους οποίους ο κυβερνήτης Τιμ Ουόλτς χαρακτήρισε «δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα».

Το FBI προσέφερε αμοιβή έως 50.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του Μπόλτερ. Οι Αρχές είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι είχαν βρει ένα αυτοκίνητο, ένα καπέλο και άλλα αντικείμενα που ανήκαν στον ύποπτο σε μια αγροτική περιοχή νοτιοδυτικά της Μινεάπολης, αλλά δεν τον είχαν εντοπίσει ακόμη.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζον Χόφμαν, δέχτηκε επίσης πυροβολισμούς όπως και η σύζυγός του και νοσηλεύονται τραυματίες. Ο Χόφμαν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφού δέχθηκε εννέα σφαίρες.

Το συμβάν ξεκίνησε περίπου στις 2 π.μ. (τοπική ώρα), τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν ο Χόφμαν και η σύζυγός του, Ιβέτ , δέχθηκαν πολλούς πυροβολισμούς στο σπίτι τους στο Τσάπλιν της Μινεσότα, σύμφωνα με τις αρχές.

Μετά τον πυροβολισμό του Χόφμαν, οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν για να ελέγξουν προληπτικά τη Χόρτμαν. Γύρω στις 3:35 π.μ. (τοπική ώρα), οι αστυνομικοί βρήκαν τον ύποπτο – ντυμένο ως αστυνομικός – να βγαίνει από το σπίτι της Χόφμαν, δήλωσε η αστυνομία.

Η Χόρτμαν και ο σύζυγός της, Μαρκ, βρέθηκαν νεκροί από πυροβολισμούς στο σπίτι τους.

Το όχημα του υπόπτου – το οποίο έμοιαζε με αστυνομικό όχημα, συμπεριλαμβανομένων των φάρων της αστυνομίας – βρισκόταν στο δρόμο του σπιτιού της Χόρτμαν. Ο Μπόλτερ τράπηκε σε φυγή πεζός αφού πυροβόλησε κατά αστυνομικών, εγκαταλείποντας το όχημα στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν ένα «μανιφέστο» που απαριθμούσε άλλους βουλευτές και αξιωματούχους ως υποψήφιους στόχους.

Ο Μπόλτερ ισχυριζόταν ότι είναι ειδικός σε θέματα ασφάλειας με εμπειρία στη Λωρίδα της Γάζας και στην Αφρική, σύμφωνα με διαδικτυακές αναρτήσεις και δημόσια αρχεία που εξέτασε το Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Βρετανία επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη με συμφωνία OpenAI – Υπουργείου Δικαιοσύνης

Σύντομα, κάποιος αξιωματικός επιτήρησης στο Μάντσεστερ δε θα χρειάζεται να περνά ώρες πληκτρολογώντας σημειώσεις από συναντήσεις με παραβάτες: ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα καταγράφει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λένα Αρώνη: «Με ενοχλεί που υπάρχει ένας εμφύλιος μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Breakfast@Star με τον Ηλία Σκουλά, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Λένα Αρώνη, εξέθεσε την άποψή της σχετικά με τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη μάχη

Η Ρωσία παρέδωσε σήμερα στην Ουκρανία 1.000 σορούς που όπως λέει ανήκουν σε Ουκρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >