AD

Δίκη Φιλιππίδη: Αίτημα εξαίρεσης μέλους του ΜΟΕ υπέβαλε η υπεράσπιση

Αίτημα εξαίρεσης μέλους της σύνθεσης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου που δικάζει τον Πέτρο Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού υπέβαλε, με την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης, η πλευρά του κατηγορούμενου.

Η υπεράσπιση του καταδικασμένου πρωτόδικα σε κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή καλλιτέχνη, ανακοίνωσε ότι υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης κατά της εξ αριστερών τής προέδρου, εφέτη. Κατά την υπεράσπιση, η εφέτης διατηρεί σχέσεις με τον προηγούμενο συνήγορο του Πέτρου Φιλιππίδη, Θέμη Σοφό. Επικαλούμενη τα «μυστικά» του κατηγορούμενου που γνωρίζει ο κ. Σοφός, καθώς είχε συντάξει τα απολογητικά υπομνήματα του κατηγορούμενου ηθοποιού, η υπεράσπιση είπε ότι η εφέτης πρέπει να εξαιρεθεί λόγω των «στενών σχέσεων που διατηρεί η οικογένειά της με τον κ. Σοφό».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε: «Εγώ συνάντησα τυχαία τον κ. Σοφό και τον ρώτησα. Μου απάντησε πως με τον σύζυγο της εφέτη ήταν συμφοιτητές από το πρώτο έτος και πως έχουν οικογενειακές σχέσεις».

Κατά τη θέση του κ. Δημητρακόπουλου, που επικαλέστηκε νομολογία του Αρείου Πάγου, «η κυρία εφέτης έχει σχέσεις με τον άνθρωπο που ξέρει όλα τα μυστικά του κατηγορούμενου από την πρώτη ημέρα».

Πρόεδρος: Δεν είναι λόγος εξαίρεσης αυτό…

Η ίδια η δικαστής απάντησε στην υπεράσπιση, τονίζοντας πως δεν στοιχειοθετείται η αίτηση εξαίρεσής της, ούτε καν λόγος αποχής της. «Είναι ένας δικηγόρος που έχει αναλάβει ένα στάδιο της διαδικασίας και διατηρούμε σχέσεις, τις οποίες δεν θα τις έλεγα στενές», σημείωσε.

Η αίτηση της υπεράσπισης υποβλήθηκε ενώ το δικαστήριο, που δικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Νοέμβριο, ξεκίνησε να προγραμματίζει τις προσεχείς δικασίμους του, καθώς την αμέσως επόμενη συνεδρίαση ακολουθεί η απολογία του κ. Φιλιππίδη.

Το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή, καθώς η πρόεδρος ζήτησε να υποβληθεί γραπτώς το αίτημα και να επισημανθούν τα γεγονότα στα οποία βασίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Όλγα Μιχαλοπούλου: «Με το τελευταίο δημοσίευμα για την προσωπική μου ζωή στην αρχή ξεκαρδίστηκα»

«Δεν είναι ωραίο πατώντας το όνομα ενός ανθρώπου να συνδέεται με τέτοια δημοσιεύματα», δήλωσε η Όλγα Μιχαλοπούλου. Η Όλγα Μιχαλοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τύπο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρωτοποριακά ηλιακά κύτταρα φορτίζουν τις ηλεκτρονικές συσκευές από το φως του σπιτιού

Μια επαναστατική τεχνολογία υπόσχεται να απαλλάξει εκατομμύρια μικροσυσκευές από την ανάγκη για μπαταρίες. Ερευνητές ανέπτυξαν μικροσκοπικά ηλιακά κύτταρα που συλλέγουν ενέργεια από το φως εσωτερικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σόλο σπριντ, αγώνες γαβγίσματος και αμφίεσης: Περισσότερες από 100 ομάδες συμμετέχουν στον διεθνή αγώνα Κόργκι στη Λιθουανία

Τα χαριτωμένα Kόργκι Ουαλίας, δεν είναι γνωστά μόνο για το συσχετισμό τους με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Αποδεικνύονται και δεινοί δρομείς. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σαλαμίνα: 23χρονος οδηγός χωρίς δίπλωμα παρέσυρε και εγκατέλειψε ηλικιωμένη

Ένας 23χρονος οδηγός χωρίς δίπλωμα παρέσυρε και εγκατέλειψε ηλικιωμένη στη Σαλαμίνα. Η γυναίκα δίνει μάχη για  τη ζωή της. Η παράσυρση της 83χρονης γυναίκας σημειώθηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Τη βίαζε συνέχεια για να μην τον χωρίσει», αποκαλύπτει η αδελφή της 36χρονης

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στον Βολο την οποία διέπραξε 40χρονος, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ την 36χρονη γυναίκα του και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >