Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για να αξιολογηθεί η κατάσταση που προκύπτει από την κρίση στη Μέση Ανατολή και να αναπτυχθεί σχέδιο άμυνας για την αντιβαλλιστική προστασία της χώρας. Η προετοιμασία κρίνεται αναγκαία ώστε η χώρα να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε κίνδυνο προκύψει, δεδομένων των συνθηκών.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο των Financial Times, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε καμία στρατιωτική επιχείρηση. Υπογράμμισε ότι «στην ιστορία της Μέσης Ανατολής έχουν υπάρξει πολλές «φαντασιώσεις» ότι μπορούμε να επιλύσουμε προβλήματα με στρατιωτικές ενέργειες και αυτό δεν απέδωσε».
Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα κλιμάκωσης της σύγκρουσης, επισημαίνοντας ότι το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και ότι οποιαδήποτε λύση πρέπει να βρεθεί μέσω διπλωματικών διαύλων. Επίσης, ανέφερε ότι η Ε.Ε. δεν διαθέτει μοχλό πίεσης, και ότι μόνον οι ΗΠΑ μπορούν να ασκήσουν πίεση, με τον Πρόεδρο Τραμπ να πρέπει να πάρει τις αποφάσεις. Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση που θα είχε αρνητικές οικονομικές συνέπειες, όπως αύξηση του πληθωρισμού ή αναταραχή στις αγορές ενέργειας.