AD

Γάζα: Τουλάχιστον 72 νεκροί από ισραηλινά πυρά – Οι 21 βρίσκονταν κοντά σε χώρους διανομής βοήθειας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γάζας δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 72 άτομα την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων 21 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε χώρους διανομής βοήθειας.

Ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ δήλωσε στο AFP ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ περίμεναν για βοήθεια στη νότια Λωρίδα της Γάζας και άλλοι 15 σε μια κεντρική περιοχή γνωστή ως διάδρομος Netzarim, όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται καθημερινά με την ελπίδα να λάβουν τρόφιμα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι τα στρατεύματά του στο διάδρομο Netzarim – μια λωρίδα γης στρατιωτικοποιημένη από το Ισραήλ που διχοτομεί το παλαιστινιακό έδαφος – έριξαν «προειδοποιητικές βολές» σε «υπόπτους» που τους πλησίαζαν, αλλά ότι «δεν γνωρίζει για τραυματίες».

Ο στρατός δεν σχολίασε το περιστατικό.

Στο βόρειο τμήμα της Γάζας, ο Μπασάλ είπε ότι εννέα ξεχωριστά ισραηλινά πλήγματα σκότωσαν άλλους 51 ανθρώπους, επικαιροποιώντας τον απολογισμό που παρείχε η υπηρεσία του.

«Άρχισαν να μας πυροβολούν»

Ο Μπασάμ Αμπού Σαρ, ο οποίος ήταν μάρτυρας του περιστατικού με τους πυροβολισμούς στην περιοχή Netzarim, δήλωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας με την ελπίδα να λάβουν βοήθεια από τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ χώρο διανομής, όταν άνοιξε το πρωί.

«Γύρω στη 1:00 π.μ. (22:00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη), άρχισαν να μας πυροβολούν», ανέφερε στο AFP, αναφέροντας ειεδικότερα πυροβολισμούς, βομβαρδισμούς από τανκς και βόμβες που έριξαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Αμπού Σαρ είπε επιπλέον ότι το μέγεθος του πλήθους είχε καταστήσει αδύνατη τη διαφυγή των ανθρώπων, με τα θύματα να μένουν πεσμένα στο έδαφος σε απόσταση αναπνοής από το σημείο διανομής.

«Δεν μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε ούτε καν να ξεφύγουμε οι ίδιοι»,τόνισε.

Πηγή: Afp

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τάσος Κωστής: «Θέλω να ξέρω το «θηρίο» που έχω απέναντι μου και να το παλέψω με τις δικές μου δυνάμεις»

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Τάσος Κωστής, αυτή την εβδομάδα, στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Ανάμεσα σε πολλά άλλα,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αίτημα από 9 κράτη μέλη στην Κομισιόν για συνομιλίες εντός ΕΕ για τον τερματισμό του εμπορίου με εβραϊκούς οικισμούς σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Στην υποβολή προτάσεων για τρόπους διακοπής των εμπορικών συναλλαγών της ΕΕ με εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, κάλεσαν εννέα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιράκ: Έκτακτη σύσκεψη για την αξιολόγηση τυχόν έκτακτου πυρηνικού κινδύνου από το Ιράν

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Μοχάμεντ αλ Σουντάνι συμβουλεύτηκε ειδικούς για την αξιολόγηση τυχόν έκτακτου πυρηνικού κινδύνου από το Ιράν, εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών πληγμάτων στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βίντεο με τη σύλληψη διακινητή ναρκωτικών στη Νέα Μάκρη – Κατασχέθηκε κάνναβη και κοκαΐνη

Συνελήφθη 29χρονος στη Νέα Μάκρη για διακίνηση ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος μέσα σε ένα μήνα έκανε τουλάχιστον 120 διακινήσεις ενώ η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >