AD

Νέα πυραυλική επίθεση του Ιράν στην Μπερσεβά: Έπληξαν το κέντρο της Microsoft – Τουλάχιστον έξι τραυματίες

Νέα πυραυλική επίθεση στην πόλη Μπερσεβά του Ισραήλ εξαπέλυσε νωρίς το πρωί το Ιράν στην ίδια περιοχή που επλήγη το νοσοκομείο Σορόκα.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο που η συγκεκριμένη πόλη στο νότιο Ισραήλ γίνεται στόχος ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων. Οι πύραυλοι έπληξαν βιομηχανικό πάρκο της περιοχής, που βρίσκεται και το κεντρικό κτήριο της Microsoft, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να σημειωθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πλήγμα δεν ήταν τυχαίο, αλλά συμβολικό, υπό την έννοια ότι είναι ακόμα μια προειδοποίηση των Ιρανών προς τις ΗΠΑ να μη λάβουν τελικά την απόφαση να εμπλακούν στον πόλεμο.

Χθες επλήγη το νοσοκομείο Σορόκα, αν και οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι στόχος ήταν μία στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στο νοσοκομείο.

Διορία Τραμπ: Περιθώριο στη διπλωματία ή στρατηγικός ελιγμός;

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποφασίσει σχετικά με το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να εμπλακούν στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας θα συναντηθούν σήμερα με τον Ιρανό ομόλογό τους στην Ελβετία, ενώ συνεχίζεται και η επικοινωνία μεταξύ των Αμερικανών διαπραγματευτών και των Ιρανών.

Η απόφαση του Τραμπ σε περίπτωση εμπλοκής έχει πάρα πολύ μεγάλο πόλεμο, καθώς οι γερουσιαστές είναι μοιρασμένοι. Αν έφερενε δηλαδή την απόφαση στη Γερουσία, δεν θα είχε καλά αποτελέσματα.

Ο δικός του εσωτερικός κύκλος, όπως ο Στιβ Μπάνον, με τον οποίο σύμφωνα με το CNN έφαγαν σήμερα το πρωί, είναι εντελώς αντίθετος. Αυτό συμβαίνει, καθώς το σχετικό σύνθημα του MAGA (Make America Great Again) είναι πρώτα η Αμερική και υποχώρηση σε όλους τους πολέμους που είχαν οι προκάτοχοί του.

Παράλληλα, σημαντικό είναι εξίσου το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πυρά, τον Νετανιάχου και τον Πούτιν. Τα τελευταία 24ωρα, τόσο ο Πούτιν όσο και το περιβάλλον του Πούτιν, όπως ο Πεσκόφ, απειλούν ότι εάν αλλάξει το καθεστώς, τότε θα λάβουν δράση και μπορεί να εμπλακούν στον πόλεμο.

Όπως είπαν, στηρίζουν απαρέγκλιτα τον Αλί Χαμενεΐ ότι δεν θα επιτρέψουν να τον ρίξουν από την εξουσία, όπως επίσης ότι αν πλήξουν οι πύραυλοι του Ισραήλ το πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέρ, στο οποίο βρίσκονται μέσα Ρώσοι ειδικοί επιστήμονες, τότε και εκεί θα προκαλέσουν την εμπλοκή της Ρωσίας .Όλα αυτά τα σκέφτεται ο Ντόναλντ Τραμπ πριν αποφασίσει.

Από την άλλη βέβαια και οι αναλυτές πιστεύουν ότι μπορεί να είναι και μία μπλόφα, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ πολλές φορές έχει δώσει δυο εβδομάδες διορία σε πολλά θέματα στους δασμούς, στο θέμα της Ουκρανίας, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα.

Η Σλοβακία κλείνει προσωρινά την πρεσβεία στην Τεχεράνη

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας δήλωσε την Παρασκευή ότι θα κλείσει προσωρινά την πρεσβεία του στην Τεχεράνη και ότι εκκενώνει πλήρως το προσωπικό του από το Ιράν λόγω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κλιμάκωσης.

Σημειώνεται πως νωρίτερα και η Αυστραλία ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία της πρεσβείας της στην Τεχεράνη.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κύπρος: Διάβημα της Προέδρου της Βουλής για τους «5» στα κατεχόμενα

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου απέστειλε σήμερα επιστολή – διάβημα στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα και στον Πρόεδρο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γαλλία: Ο πρωθυπουργός Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο – Ο Εθνικός Συναγερμός ανακοίνωσε ότι θα ψηφήσει κατά

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού δήλωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο στις 8 Σεπτεμβρίου καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει υποστήριξη για τον αντιλαϊκό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την ασφάλεια της Ουκρανίας – «Ο Πούτιν δεν συμπαθεί τον Ζελένσκι»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει συζητήσει συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, αλλά είπε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δηλώσεις Λυκουρένζου με αφορμή δημοσιεύματα για τον επικείμενο έλεγχο από το υπ. Οικονομικών στον ΕΛΓΑ

Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με επικείμενο έλεγχο από το Υπουργείο Οικονομικών στον Οργανισμό,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ζάκυνθος: Παρ’ ολίγον πνιγμός 14χρονου κοριτσιού – Συνελήφθησαν οι γονείς

Στη σύλληψη των γονιών-Ελλήνων τουριστών- ενός 14χρονου κοριτσιού, προέβη χθες το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς το κοριτσάκι, το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >