AD

Μεσσήνη: Καταγγελία από την ηθοποιό Γ. Σκαφιδά για επίθεση που δέχθηκε αγροτική Ιατρός στο Κέντρο Υγείας

Σε μια σοβαρή καταγγελία για περιστατικό βίας σε βάρος νεαρής αγροτικής γιατρού στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης προχώρησε η γνωστή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, φέρνοντας στο φως ένα χρόνιο πρόβλημα που φαίνεται να παραμένει άλυτο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Εκφοβισμός και τραμπουκισμοί

Μέσα από ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι η ανιψιά της, η οποία πραγματοποιεί το αγροτικό της ως γιατρός στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας, δέχεται εδώ και ημέρες εκφοβισμό και τραμπουκισμούς από παραβατικά άτομα που εμφανίζονται ως ασθενείς και απαιτούν την παράνομη χορήγηση ψυχιατρικών φαρμάκων.

Η ίδια, αρνούμενη να χορηγήσει φάρμακα που δεν επιτρέπεται να συνταγογραφήσει, γίνεται αποδέκτης απειλών, λεκτικής βίας, ακόμα και φυσικής επίθεσης.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας από τους δράστες έφτυσε τη γιατρό στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια χτυπούσε τα τζάμια και τις πόρτες του ιατρείου, με αποτέλεσμα η νεαρή γιατρός να κλειδωθεί έντρομη στο χώρο. Παρά την παρέμβαση της αστυνομίας, ο ίδιος άνδρας επανεμφανίστηκε την επόμενη ημέρα, αυτή τη φορά συνοδευόμενος από άλλα άτομα, συνεχίζοντας τις απειλές εναντίον της επειδή κάλεσε τις αρχές.

Η γιατρός, όπως αναφέρεται, εφημερεύει αρκετές νύχτες μόνη της στο Κέντρο Υγείας και δηλώνει τρομοκρατημένη, χωρίς να νιώθει ασφαλής, ούτε να βλέπει ανταπόκριση από την πλευρά των αρχών. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει σεκιούριτι, παρά το ότι υπάρχει οργανική θέση φύλακα.

Ανάλογα περιστατικά και στο παρελθόν

Σε επικοινωνία της ΕΡΤ με αρμόδιους φορείς, επιβεβαιώθηκε πως τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, τόσο στη Μεσσήνη όσο και σε άλλα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας.

Οι διοικήσεις ζητούν εδώ και χρόνια, την ενίσχυση της ασφάλειας με την τοποθέτηση καμερών και μόνιμη 24ωρη φύλαξη, καθώς και περισσότερες αστυνομικές περιπολίες.

Από την πλευρά της Αστυνομίας πάντως, στις απαντήσεις που δίνει στους ανθρώπους που κάνουν τις καταγγελίες, επικαλείται μεταξύ άλλων και την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Τα προβλήματα ασφάλειας

Η νέα καταγγελία επαναφέρει πάντως στην επικαιρότητα ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες στην περιφερειακή πρωτοβάθμια υγεία: την ανυπαρξία ασφάλειας και προστασίας για τους γιατρούς και το προσωπικό, που συχνά βρίσκονται εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι, ακόμη και σε αρκετά επικίνδυνες συνθήκες.

Πηγή: ertnews.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Έσπασε» η Σοφία Βογιατζάκη για την αείμνηστη μητέρα της: «Θα συγκινηθώ και δεν θέλω»

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Σοφία Βογιατζάκη όταν συνάντησε την συνάδελφο της, Βασιλική Ανδρίτσου στα πλαίσια του νέου επεισοδίου για την εκπομπή «Μαμα-δες»

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μετακίνηση B-2 στο Γκουάμ: Η κίνηση αντιπερισπασμού που προηγήθηκε του βομβαρδισμού των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων

Καθώς η επιχείρηση Midnight Hammer βρισκόταν σε εξέλιξη χθες (21/6), σμήνος βομβαρδιστικών B-2 απογειωνόταν από την βάση τους στο Μιζούρι με κατεύθυνση την νήσο Γκουάμ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φρίκη από την τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Συρία – 20 νεκροί, δεκάδες τραυματίες – Δείτε βίντεο

Ένας καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Ντουέιλαα της Δαμασκού, στη Συρία, προκαλώντας μεγάλο αριθμό θανάτων. Οι αρχές αναφέρουν τουλάχιστον 20

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Μητσοτάκης: Με τον Κ. Τασούλα θα συναντηθεί τη Δευτέρα (23/6) – Συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα (23/6) στις 11.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Τους βρήκε ο άντρας μου μέσα στα αίματα» – Συγκλονίζει γειτόνισσα για το διπλό φονικό στη Μεσσηνία

Ένα ανατριχιαστικό έγκλημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (22/6) στη Σπερχογεία Μεσσηνίας, όταν ένας 61χρονος άνδρας σκότωσε τους ηλικιωμένους γονείς του – έναν 96χρονο και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Χίος παλεύει με τις φλόγες: Δύσκολη νύχτα στα πύρινα μέτωπα, πόσες δυνάμεις επιχειρούν – Δείτε βίντεο

Η Χίος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το μεσημέρι της Κυριακής (22/6), καθώς τρεις πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στις περιοχές του Κοφινά, της Αγίας Άννας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >