AD

ΥΠΕΞ για δηλώσεις Φιντάν: «Η Συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει σαφώς τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»

«Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει σαφώς τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής» τόνισε σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη. Επισήμανε επίσης, ότι η Ελλάδα σέβεται απόλυτα και προστατεύει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη, «διασφαλίζοντας παράλληλα, σε πνεύμα πλήρους ισονομίας και ισοπολιτείας, όλα τα δικαιώματά τους, ως Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών».

Τέλος αναφορικά με της δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας για το Κυπριακό, το Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες για επίτευξη προόδου και υπενθυμίζει την δεσμευτικότητα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ σημείωσε:

«Οι δηλώσεις που αφορούν στο Κυπριακό ασφαλώς δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες για επίτευξη προόδου και οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι το πλαίσιο των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό έχει δεσμευτικό χαρακτήρα».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κρατερός Κατσούλης – Το τρυφερό μοίρασμα στα social media: «Ήρθε πάλι αυτή η συγκεκριμένη μέρα του χρόνου»

“Τώρα, καταλαβαίνουμε πια καλύτερα την αξία και τη σημασία του χρόνου” εκμυστηρεύτηκε ο Κρατερός Κατσούλης. Μια ιδιαίτερη ημέρα είχε χθες, 21η Αυγούστου, ο Κρατερός Κατσούλης όπως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δανία: Η κυβέρνηση καταργεί τους φόρους στον καφέ και τη σοκολάτα για να ανακουφίσει τα νοικοκυριά

Η Δανία ανακοίνωσε σήμερα πως θα καταργήσει τους φόρους στον καφέ και τη σοκολάτα, προκειμένου να ανακουφίσει τα νοικοκυριά, που έχουν επιβαρυνθεί από την αύξηση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Έκκληση ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός – Διεθνής αντιδράσεις για το σχέδιο εποικισμού της Δυτικής Όχθης

Η Γάζα συγκλονίζεται από τα σφοδρά πλήγματα του ισραηλινού στρατού. Πρόκειται για τη νέα μεγάλη επιχείρηση που σκόρπισε το θάνατο στον παλαιστινιακό θύλακα. Η πολιορκία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >