AD

Σε ανοιχτό αθλητικό χώρο του Δήμου Ρεθύμνου οι 500 και πλέον μετανάστες που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Αγ. Γαλήνης

Σε ανοιχτό αγωνιστικό χώρο στον Δήμο Ρεθύμνου αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά οι τουλάχιστον 500 μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν σε μεγάλο αλιευτικό σκάφος σε διεθνή ύδατα, 49 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης, μεταξύ της Αγ. Γαλήνης και των Καλών Λιμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, προκειμένου να βρεθούν σε χρόνο ρεκόρ οι σκηνές, χημικές τουαλέτες και όλες οι απαραίτητες κινητές υποδομές, προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά οι εκατοντάδες μετανάστες.

Επίσης ο Δήμος φροντίζει να διασφαλίσει τη διατροφή των ανθρώπων, ενώ τον παρόν δίνει ακόμα μια φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους εθελοντές του.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες οι διασώστες του ΕΚΑΒ αντιμετώπισαν περιστατικά μικροτραυματισμών, ενώ διαχειρίζονται διαφορετικά τις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ήδη 250 έχουν φτάσει στον αθλητικό χώρο και έπονται οι υπόλοιποι, με 10 λεωφορεία που έχουν επιστρατευθεί για αυτό τον σκοπό. Είναι ενδεικτικό, ότι ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκεται και μια εννεαμελής οικογένεια.

Με τις μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη να αυξάνονται ανησυχητικά, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού επισημαίνουν την ανάγκη να αξιοποιηθούν από την πολιτεία αποκεντρωμένοι ανενεργοί χώροι -π.χ στρατόπεδα-  σε σημεία της Κρήτης, προκειμένου να φιλοξενούνται προσωρινά οι μετανάστες που φτάνουν στο νησί.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Καλός ο ασκητισμός, αλλά άμα βλέπεις τη Φαίη Σκορδά…» – Χαμός στο Buongiorno

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Buongiorno» ήταν σήμερα ο Θανάσης Ευθυμιάδης. Ο γνωστός ηθοποιός, μάλιστα, στο φινάλε αιφνιδίασε τη Φαίη Σκορδά. «Είσαι πανέμορφη! Καλός ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ποινική δίωξη σε βάρος του πλαστικού χειρουργού που επιτέθηκε σε 43χρονη οδηγό

Ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος του πλαστικού χειρουργού, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε 43χρονη οδηγό στην οδό Ηλιουπόλεως, επειδή αυτή οδηγούσε αργά.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γάζα: Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις παρά τη συμφωνία

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη συνοικία Σουτζάγια στη Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τη θανάτωσή τους, ισχυριζόμενος ότι πλησίαζαν τους στρατιώτες του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κατερίνα Καινούργιου για Μουτσινά – Ηλιάκη: «Αυτό που ήθελε ο Νίκος ήταν να τον στηρίζουμε, πλέον δεν μιλιούνται βέβαια οι δυο τους»

Στην πρόσφατη δήλωση της Μαρίας Ηλιάκη για τον Νίκο Μουτσινά και την έκταση που πήρε το θέμα στα sites και τις εκπομπές αναφέρθηκε η Κατερίνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN: Επόμενη η Ουκρανία στη λίστα του Τραμπ – Το μοναδικό μάθημα που μπορεί να πάρει από τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κνεσέτ, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι η ειρήνη στην Ουκρανία είναι η επόμενη προτεραιότητά του. Αυτή είναι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μιχαηλίδου: Για τρία χρόνια ακόμα η υλοποίηση του προγράμματος «Αποϊδρυματοποίηση Ατόμων με Αναπηρία»

Για τρία χρόνια ακόμα και μέχρι 31-12-2028 επεκτείνεται η διάρκεια του προγράμματος «Αποϊδρυματοποίηση Ατόμων με Αναπηρία» σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >