AD

Πυρκαγιά στη Χίο: Νέο “112” για Άγιο Γεώργιο και Δαφνώνα – Προληπτική εκκένωση και σε Ρεστά, Αγία Παρασκευή Καρσυγκυών – Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Ξεκίνησαν από τις 6.00 το πρωί ρίψεις νερού με ελικόπτερα της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ρεστά Χίου, ενώ ήδη έχουν σηκωθεί και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη για τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χίο, που εκτείνεται σε τρία μέτωπα. Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, υπήρξαν αναφορές και για τέταρτη εστία, σε εντελώς διαφορετική περιοχή, αυτή τη φορά στα βόρεια του νησιού, στα Λεπτόποδα.

Η φωτιά έχει κυκλωσει τον οικισμό Δαφνώνας έξω από την πόλη της Χίου και έχει περάσει στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Συκούσης, όπου οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν την περιοχή με κατεύθυνση την πόλη. Το νέο μήνυμα εστάλη από το “112” στις 11.12′.

Για μεγαλες ζημιές σε σπίτια και μια ποτοποιία κάνουν λόγο οι κάτοικοι, σημειώνοντας πως δεν τους επιτράπηκε η πρόσβαση.

Στο νησί καταφτάνουν ενισχύσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με 20 πυροσβέστες και 20 δασοκομάντος. Στα μέτωπα γύρω από την πόλη της Χίου και στο νέο μέτωπο που ξέσπασε στις 10 το πρωί βόρεια του νησιού, 55 χλμ από την πόλη, σε δάσος, συνδράμουν 11 εναέρια μέσα, ενώ επιστρέφουν και 4 Canadair που έφυγαν για ανεφοδιασμό.

Νωρίτερα, σις 8.20′ σήμανε ξανά το “112” για την περιοχή του Δαφνώνα. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μυρσίνη Τζινέλλη, πληροφορίες από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται επί τόπου ότι στην περιοχή Παφυλίδα, υπάρχουν εστίες σε σπίτια.

Δασοκομάντος μαζί με εθελοντικές ομάδες (στα Ρεστά επιχειρεί η ΌΜΙΚΡΟΝ) προσπαθούν να σβήσουν φωτιά στη χαράδρα. Επίσης λίγο βορειότερα έχουμε εστίες σε Άγιο Μάρκο και Άγιο Μακάριο στο Βροντάδο και στις παρυφές του βουνού Αίπος.

Συγκεκριμένα, από το πρωί επιχειρούν 190 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 11 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 38 οχήματα καθώς και 4 εναέρια μέσα τα οποία ενισχύθηκαν. Επιπλέον στην Χίο βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ενώ συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ετήσια Έκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ 2025: Ανάπτυξη με αδυναμίες και κοινωνικές ανισότητες

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την Ετήσια Έκθεση 2025 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, ρίχνοντας φως στις βαθιές προκλήσεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

“Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη”: Μία μαγευτική μουσικοθεατρική διαδρομή με πρωταγωνιστές παιδιά με αναπηρία

Οι «Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη», είναι μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση, που παρουσιάζεται απόψε στις 19:30 στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη. η τέχνη συναντά την ψυχή και το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ξεκινά ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, εκκινεί σήμερα νέο κύκλο διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους με αντικείμενο το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Υπουργείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γαλλία – «Ματωμένος γάμος» στην Αβινιόν: Νεκρή η νύφη από επίθεση ενόπλων στο γαμήλιο γλέντι

Μια νύφη πυροβολήθηκε θανάσιμα τη νύχτα του γάμου της από ένοπλους μασκοφόρους Η τραγωδία έλαβε χώρα την Κυριακή (22/6) σε ένα χωριό κοντά στην πόλη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >