AD

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση εν αναμονή της δικογραφίας

Εν αναμονή της διαβίβασης της προερχόμενης από την ΕυρωπαΪκή Εισαγγελία δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Ελληνική Βουλή, συνεχίζεται η σφοδρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση προτάσσει τις ενέργειές για υπαγωγή του οργανισμού στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας ότι μεγάλο ζητούμενο για την επίλυση ενός διαχρονικού προβλήματος, είναι να αντιμετωπιστεί με διαφάνεια και αξιοπιστία.

«Όσο είμαστε κυβέρνηση προβήκαμε σε μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως, καταργήσαμε επιδοτήσεις απλά και μόνο αν έχεις βοσκοτόπια χωρίς να έχεις πρόβατα και κατσίκια, και κάναμε βήματα για την οργάνωση σε κάποιο βαθμό του ΟΠΕΚΕΠΕ […] Να σημειώσω ότι μέρος των προστίμων αφορά και περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτύτερα επί ΠΑΣΟΚ είχαν επιβληθεί δισεκατομμύρια», δήλωσε στο Open, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

Δεδομένη η πολιτική ευθύνη κυβερνητικών παραγόντων από τη ΝΔ, δηλώνει το ΠΑΣΟΚ, που διαμηνύει ότι μελετά τη δικογραφία για να διαμορφώσει άποψη για το ποινικό σκέλος.

«Το ‘χαμε πει και επιβεβαιωνόμαστε, ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία θα μετακομίσει στην χώρα, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη απασχολεί συνεχώς tiw ευρωπαϊκές αρχές […] Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και αντί να απολογηθούν προσπαθούν να πάνε σε συμψηφισμούς», ανέφερε ο εκπρόδωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς. 

Πυρά στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Άκουσα κάποια ακραία υποκριτικά λόγια από τον κ. Μητσοτάκη για διαχρονικές ευθύνες. Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση στη σελίδα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, που λέει ότι η διευρεύνηση αφορά την περίοδο 2019-2022. Είναι σκάνδαλο Μητσοτάκη το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δριμεία η κριτική και από τα άλλα κόμματα.

«Πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε κουβέντα και σχεδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης αυτό το πρόστιμο να το πληρώσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι ή οι φορολογούμενος λαός, αλλά πρέπει να μην το πληρώσουν όσοι παράνομα πήραν αυτές τις επιδοτήσεις», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Τώρα δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων όσων ενεπλάκησαν μέχρι να αποφασιστεί ποιος φταίει. Όλων, και των υπουργών», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το μέγα σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι ούτε διαχρονικό ούτε διαρθρωτικό πρόβλημα, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός αλλά επιλογή της κυβέρνσησής του», δήλωσε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

«Πάψτε να συγκαλύπτετε τα σκάνδαλα αυτού του οργανισμού για τα οποία έχετε μεγάλες ευθύνες», είπε ο βουλευτής Επικρατείας της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρος Καζαμίας.

Με τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, τα κόμματα θα ενημερωθούν για το περιεχόμενό της.

Πηγή: ertnews.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τζένη Μπαλατσινού: «Ο τοκετός πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κάτι ιερό»

Στα εγκαίνια του πρώτου κέντρου φυσικού τοκετού της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση βρέθηκε η Τζένη Μπαλατσινού, η οποία μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Buongiorno» και τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Προσοχή σε επικίνδυνα e-mails με κακόβουλα λογισμικά που παρουσιάζονται ως PDF

Κάθε μέρα, αμέτρητα αρχεία PDF ανταλλάσσονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πλατφορμών ανταλλαγής μηνυμάτων και η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET προειδοποιεί ότι αυτά τα αρχεία μπορεί να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γιούλικα Σκαφιδά: «Κατέβηκε στο φανάρι και μου είπε «θα σου σπάσω τα μούτρα» ενώ ήμουν έγκυος»

Στο πλατό της εκπομπής Happy Day στον Alpha βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί η Γιούλικα Σκαφιδά, για μια συνέντευξη με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, όπου μίλησε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρετανία: Νέο πρόστιμο στη Royal Mail για καθυστερήσεις στις παραδόσεις «εκατομμυρίων επιστολών» 

Πρόστιμο 21 εκατ. λιρών (24 εκατ. ευρώ) επέβαλε σήμερα στη βρετανική ταχυδρομική εταιρεία Royal Mail, η οποία εξαγοράστηκε νωρίτερα φέτος από τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Ντάνιελ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, έτους 2025. Οι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >