AD

Χατζηβασιλείου από το Ντίσελντορφ: Η Ελλάδα έχει ισχυρό αποτύπωμα στη Γερμανία και πολλές δυνατότητες για επενδύσεις και εξαγωγές

«Η παρουσία της Ελλάδας στη Γερμανία είναι ισχυρή. Τόσο λόγω των οικονομικών, εμπορικών και πολιτικών δεσμών, όσο και λόγω της παρουσίας της Ομογένειας, ο Ελληνισμός αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για οικονομική συνεργασία και εξωστρέφεια», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, από το Ντίσελντορφ όπου και βρίσκεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης εργασίας στη Γερμανία.

Ο κ. Χατζηβασιλείου επισκέφθηκε την Καγκελαρία του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό για Ομοσπονδιακές, Ευρωπαϊκές και Εξωτερικές Υποθέσεις κ. Nathanael Liminski, σε συνέχεια και της συνάντησης που είχαν στις αρχές Απριλίου, στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν τις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς εμπορικής συνεργασίας.

Ο Υφυπουργός συνάντησε επίσης εκπροσώπους της Νεολαίας του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, τη δυναμική της ελληνογερμανικής φιλίας και τον ρόλο των νέων στη διαμόρφωση πολιτικής.

Νωρίτερα, ο κ. Χατζηβασιλείου επισκέφτηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην πόλη, το οποίο καλύπτει το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του πολυπληθέστερου της χώρας και ταυτόχρονα μιας περιοχής όπου διαμένει η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στην Ε.Ε., με περισσότερους από 150.000 Έλληνες. Στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο, κ. Βασίλη Κοΐνη, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες της Ομογένειας, αλλά και τρόποι ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης με τον Σερραίο Αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Λάππα. Κατά τη συζήτηση, αντηλλάγησαν απόψεις για τον ρόλο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινότητα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Ντίσελντορφ, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε:

«Το Ντίσελντορφ και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι σημεία αναφοράς του Ελληνισμού στη Γερμανία. Χάρη και στην Ομογένεια, η Ελλάδα έχει ισχυρό αποτύπωμα και ακόμη περισσότερες δυνατότητες για επενδύσεις και εξαγωγική διείσδυση. Προτεραιότητά μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε θεσμική, πολιτική και κοινωνική σύνδεση με τη Γερμανία, ώστε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και να προσελκύσουμε επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Νεκρός 25χρονος, χαροπαλεύει 23χρονος – Βρέθηκαν στο δωμάτιο σύριγγα, σακουλάκια με λευκή σκόνη, χάπια και αλκοόλ

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 25χρονος Βραζιλιάνος και χωρίς αισθήσεις ένας 23χρονος ομοεθνής του, μέσα σε πισίνα βεράντας δωματίου, στη Μύκονο. Υπάλληλοι του καταλύματος στην περιοχή του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Άνδρας ένιωσε χαρά για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες χάρη σε νέα μέθοδο εγκεφαλικής διέγερσης

Ένας 44χρονος άνδρας με σοβαρή, ανθεκτική στη θεραπεία κατάθλιψη – που είχε δοκιμάσει πάνω από 20 θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα – βρίσκεται πλέον σε ύφεση, μετά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Όλγα Μιχαλοπούλου: «Με το τελευταίο δημοσίευμα για την προσωπική μου ζωή στην αρχή ξεκαρδίστηκα»

«Δεν είναι ωραίο πατώντας το όνομα ενός ανθρώπου να συνδέεται με τέτοια δημοσιεύματα», δήλωσε η Όλγα Μιχαλοπούλου. Η Όλγα Μιχαλοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τύπο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρωτοποριακά ηλιακά κύτταρα φορτίζουν τις ηλεκτρονικές συσκευές από το φως του σπιτιού

Μια επαναστατική τεχνολογία υπόσχεται να απαλλάξει εκατομμύρια μικροσυσκευές από την ανάγκη για μπαταρίες. Ερευνητές ανέπτυξαν μικροσκοπικά ηλιακά κύτταρα που συλλέγουν ενέργεια από το φως εσωτερικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >