AD

Μητρώο απογραφής ασανσέρ: Από τον Ιούλιο η πλατφόρμα υποβολής – Τι είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης

Ανοίγει τον Ιούλιο η πλατφόρμα απογραφής ανελκυστήρων ώστε ως το τέλος Νοεμβρίου το ελληνικό κράτος να έχει για πρώτη φορά συνολική εικόνα καταγραφής και πιστοποίησης, όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Δεν υφίσταται θέμα προστίμων, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος εξηγώντας ότι μέχρι τώρα η διαδικασία απογραφής ήταν μία «κατακερματισμένη διαδικασία στους Δήμους, με διαφορετικά συστήματα και καθεστώς που δεν δούλευε επομένως δεν θα μπορούσε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως τις 30 Ιουνίου και να επιβληθούν πρόστιμα σε αυτή την βάση».

Δεν είναι δυνατόν 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση να μην υπάρχει αρχείο απογραφής, δεν είναι θέμα γραφειοκρατίας αλλά ασφαλείας των πολιτών, είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου οι λεπτομέρειες θα έχουν καθοριστεί στη Βουλή, ενώ στην πλατφόρμα καλούνται τόσο διαχειριστές πολυκατοικιών και ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και οι υπεύθυνοι για τα δημόσια κτίρια.

«Είναι η πρώτη φορά που νομοθετείται κάτι τέτοιο και ο στόχος είναι το made in Greece και όσα προσφέρει η ελληνική οικονομία να είναι συνώνυμα της ποιότητας, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Δεν φαντάζομαι ότι θα πει ο κύριος Ανδρουλάκης ότι του παίρνει κανείς την ιδέα», ανέφερε ο Υπουργός συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι κακό να συγκλίνουν αντιλήψεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».

ΟΠΕΚΕΠΕ: Να μην υπάρξει πρόβλημα στους αγρότες

Ερωτηθείς για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε ότι απαιτείται εξέταση της δικογραφίας. «Το ότι αναφέρεται ένα όνομα σε δικογραφία δεν σημαίνει ενοχή», επεσήμανε προσθέτοντας: «Το σλόγκαν μου είναι διαφάνεια παντού για τους πάντες και τα πάντα» και είναι πολύ σημαντικό ότι η κυβέρνηση υπάγει τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην πλήρη εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και στην ΑΑΔΕ ως προς την ικανότητα των χρηματοδοτήσεων για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους αγρότες».

Μεταποίηση: Δυνατότητα για ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές

Το πρώτο αναπτυξιακό καθεστώς του νέου αναπτυξιακού νόμου «βγαίνει στον αέρα» και δίνει δυνατότητα 150 εκατομμυρίων σε ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές σε εταιρείες που θα καταθέσουν αιτήματα για βασικά επενδυτικά σχέδια, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Νεκρός 25χρονος, χαροπαλεύει 23χρονος – Βρέθηκαν στο δωμάτιο σύριγγα, σακουλάκια με λευκή σκόνη, χάπια και αλκοόλ

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 25χρονος Βραζιλιάνος και χωρίς αισθήσεις ένας 23χρονος ομοεθνής του, μέσα σε πισίνα βεράντας δωματίου, στη Μύκονο. Υπάλληλοι του καταλύματος στην περιοχή του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Άνδρας ένιωσε χαρά για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες χάρη σε νέα μέθοδο εγκεφαλικής διέγερσης

Ένας 44χρονος άνδρας με σοβαρή, ανθεκτική στη θεραπεία κατάθλιψη – που είχε δοκιμάσει πάνω από 20 θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα – βρίσκεται πλέον σε ύφεση, μετά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Όλγα Μιχαλοπούλου: «Με το τελευταίο δημοσίευμα για την προσωπική μου ζωή στην αρχή ξεκαρδίστηκα»

«Δεν είναι ωραίο πατώντας το όνομα ενός ανθρώπου να συνδέεται με τέτοια δημοσιεύματα», δήλωσε η Όλγα Μιχαλοπούλου. Η Όλγα Μιχαλοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τύπο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρωτοποριακά ηλιακά κύτταρα φορτίζουν τις ηλεκτρονικές συσκευές από το φως του σπιτιού

Μια επαναστατική τεχνολογία υπόσχεται να απαλλάξει εκατομμύρια μικροσυσκευές από την ανάγκη για μπαταρίες. Ερευνητές ανέπτυξαν μικροσκοπικά ηλιακά κύτταρα που συλλέγουν ενέργεια από το φως εσωτερικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >