AD

Γάζα: Τουλάχιστον 23 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινά πλήγματα ή πυρά

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 23 ανθρώπων από πλήγματα ή πυρά του ισραηλινού στρατού κατά μήκους του μικρού παλαιστινιακού θύλακα, που έχει καταστραφεί έπειτα από 20 και πλέον μήνες πολέμου.

«Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν (προς νοσοκομεία) έπειτα από ισραηλινά πυρά και επιδρομές», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος Τύπου αυτής της οργάνωσης πρώτων βοηθειών.

Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί σε ΜΜΕ στη Λωρίδα της Γάζας και τις δυσκολίες πρόσβασης στο πεδίο, το AFP δεν δύναται να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τους απολογισμούς της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Μπασάλ εξήγησε πως έξι αεροπορικές επιδρομές που διέπραξαν, σύμφωνα με τον ίδιο, ντρόουν ή μαχητικά αεροσκάφη είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά σε μια επίθεση εναντίον μίας κατοικίας στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, ενώ περίμεναν τη διανομή τροφίμων στον τομέα Νετζαρίμ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μετά την εκεχειρία που εφαρμόστηκε με το Ιράν την Τρίτη, ο αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ανακοίνωσε το βράδυ της ίδιας ημέρας πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα επικεντρωθούν τώρα «εκ νέου στη Γάζα, προκειμένου να φέρουν πίσω τους ομήρους και να εξαρθρώσουν το καθεστώς της Χαμάς».

Ο πόλεμος κηρύχθηκε μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση αυτής της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023.

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή από την ισραηλινή πλευρά σε 1.219 ανθρώπους, στην πλεινότητά τους αμάχους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του AFP, ενώ 49 άνθρωποι που είχαν απαχθεί εκείνη την ημέρα παραμένουν όμηροι στη Γάζα, εκ των οποίων 27 που έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Περισσότεροι από 56.412 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στην εκστρατεία στρατιωτικών αντίποινων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς για τη Γάζα, τα οποία κρίνονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

ού

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πρώτος ο «ιπτάμενος» Τεντόγλου που έσπασε τα ρεκόρ στην Μαδρίτη – Κορυφαία επίδοση στο άλμα εις μήκος για το 2025

Ο Μίλτος Τεντόγλου τερμάτισε στην πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Ομάδων στην Μαδρίτη με άλμα 8,46 κάνοντας έτσι την καλύτερη επίδοση στο άθλημα για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Financial Times για G7: Αποφάσισε φοροελαφρύνσεις για αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες

Η ομάδα των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) κατέληξε σε συμφωνία με την οποία θα εξαιρεθούν οι αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες από την καταβολή υψηλότερων

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να απαρνείσαι το φύλο σου για να έχεις δικαίωμα στη ζωή σου»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στη Ναταλία Αργυράκη και την κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha το μεσημέρι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πετρούπολη: Συμπλοκή ανήλικων σε αστικό λεωφορείο – 16χρονος μαχαίρωσε με σουγιά 15χρονο

Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πετρούπολης συνελήφθη, βραδινές ώρες της Πέμπτης (26-6-2025), 16χρονος ημεδαπός ο οποίος κατά τη διάρκεια συμπλοκής με άλλους ανήλικους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Άνοιξε όλος ο εναέριος χώρος στο Ιράν αλλά μόνο για διεθνείς υπερπτήσεις – Κλειστά παραμένουν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης

Το Ιράν άνοιξε σήμερα όλον τον εναέριο χώρο του για τις ξένες αεροπορικές εταιρείες που περνούν από αυτόν, ωστόσο οι πτήσεις σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Τσουκαλάς: «Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έπιασε την κυβέρνηση της ΝΔ με τη γίδα στην πλάτη»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι συνυφασμένη με “νομιμότητα παντού” αλλά με “σκάνδαλα παντού”. Το ότι παραιτούνται συνεχώς υπουργοί δεν είναι μόνο για λόγους ευθιξίας, αλλά είναι δείγμα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >