AD

Θ. Κοντογεώργης στο ΕΡΤΝews για ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα λειτουργήσουμε στο πλαίσιο της εξυγίανσης των αγροτικών επιδοτήσεων – Να υπάρξει δικαιοσύνη

Για τις παραιτήσεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε στο ΕΡΤΝews ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, τονίζοντας ότι «παρά τη διαχρονικότητα προβλήματος των αγροτικών επιδοτήσεων οι πολιτικές ευθύνες αναγνωρίστηκαν και ελήφθησαν από μέρους της κυβέρνησης».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «αυτό έγινε με δύο τρόπους. Ο πρώτος αφορά στην αντιμετώπιση στη ρίζα του προβλήματος, δηλαδή με την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να υπάρχει μια διαφάνεια στην καταβολή των αποζημιώσεων, αλλά και την αυτονόητη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ανάκτηση των παρανόμως καταβληθέντων ποσών σε μη νόμιμους δικαιούχους η οποία θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα».

«Ταυτόχρονα οι χθεσινές παραιτήσεις των τεσσάρων μελών της κυβέρνησης αναδεικνύουν την ανάληψη ουσιαστικά και την αναγνώριση αυτής της πολιτικής ευθύνης, η οποία όμως πάντοτε είναι πιο ευρεία από την ποινική ευθύνη», πρόσθεσε.

«Η πολιτική ευθύνη πρέπει να αναλαμβάνεται στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο, προκειμένου βέβαια και οι πολίτες να αισθάνονται ότι η πολιτική δίνει το παράδειγμα», σχολίασε.

Σχετικά με τη δικογραφία, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι «όταν υπάρχει μια τόσο μεγάλη δικογραφία με πολλές προεκτάσεις και πολλά πρόσωπα, απαιτείται χρόνος προκειμένου να καταλήξει σε συμπεράσματα. Όμως οι συνομιλίες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, προφανώς γέννησαν προβληματισμό και εντυπώσεις, στις οποίες υπήρχε και μια ανταπόκριση τουλάχιστον από την πλευρά των πρώην συναδέλφων που ήταν μέχρι πρότινος στην κυβέρνηση. Επομένως, νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να λειτουργούμε και με τα απαραίτητα κοινωνικά αντανακλαστικά».

Για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επισήμανε «ότι χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις να ενισχύουμε πολιτικά αποφάσεις, έστω αυτής της κυβέρνησης. Επομένως, εμείς θα λειτουργήσουμε στο πλαίσιο της εξυγίανσης του σκέλους των αγροτικών επιδοτήσεων. Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη στον αγροτικό κόσμο. Αυτό να το αντιληφθούν όλοι. Αλλά ταυτόχρονα λέω και πάλι ότι θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε όσα κατεβλήθησαν παρανόμως να επιστρέψουν εκεί που πρέπει».

«Η εμπιστοσύνη και η ανάκτηση εμπιστοσύνης του πολιτικού συστήματος περνάει μέσα και από την καταπολέμηση της διαφθοράς», σημείωσε.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Τα παιδιά έχουν δικό τους κινητό πολύ νωρίτερα από ό,τι συμβουλεύουν οι ειδικοί – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Τα περισσότερα παιδιά παίρνουν κινητό πολύ νωρίτερα από ό,τι προτείνουν οι ειδικοί, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η πλειονότητα των γονιών, με παιδιά ηλικίας 11-12 ετών,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Μακαλιάς: «Δεν μπορεί η κρατική τηλεόραση να λειτουργεί με τους όρους της ιδιωτικής και να έχει στόχο τα νούμερα»

Ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς προχώρησε σε δηλώσεις που συζητήθηκαν, εμφανιζόμενος στην εκπομπή Breakfast@star με τον Ηλία Σκουλά. Μεταξύ άλλων, ο Μακαλιάς μοιράστηκε τις απόψεις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΔΝΤ: Η Βρετανία δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία το 2025, αλλά με τον υψηλότερο πληθωρισμό στη G7

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να έχει τη δεύτερη ταχύτερη ανάπτυξη μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών το 2025, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Όποτε βλέπω τους Απαράδεκτους, κοιτάζω άναυδη το θάρρος και το θράσος μας»

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα την Τετάρτη, με αφορμή τη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP): 13,7 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν με ακραία επίπεδα πείνας λόγω περικοπών στη διεθνή βοήθεια

Σχεδόν 14 εκατ. άνθρωποι στο Αφγανιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αϊτή, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και το Σουδάν κινδυνεύουν με ακραία επίπεδα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η άσκηση με βάρη μπορεί να αλλάξει το μικροβίωμα του εντέρου μέσα σε λίγες εβδομάδες, υποστηρίζει μελέτη

Η άσκηση με βάρη δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να αλλάξει σημαντικά τo μικροβίωμα του εντέρου μέσα σε μόλις οκτώ εβδομάδες. Αυτό προκύπτει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >