AD

Θ. Πλεύρης: Θα συνεχίσω την πολιτική που έχει δρομολογηθεί από τον Μ. Βορίδη – Κανένας παράνομος μετανάστης δεν θα μπορεί να νομιμοποιηθεί στη χώρα

Σε δηλώσεις προχώρησε ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμο, ιδίως σε μια περίοδο αυξημένων μεταναστευτικών ροών με τον κ. Πλεύρη να δηλώνει ότι θα συνεχίσει την πολιτική που ήδη έχει δρομολογηθεί από τον προκάτοχό του, Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε ολοκληρώσει την επεξεργασία νέου αυστηρότερου νομοσχεδίου για τη μεταναστευτική πολιτική.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, το σχέδιο νόμου προβλέπει την αυστηροποίηση του πλαισίου για την παράνομη μετανάστευση, με βασικό άξονα ότι κανένας παράνομος μετανάστης δεν θα μπορεί να νομιμοποιηθεί στη χώρα. Όπως είπε, «καταργείται η ρύθμιση της επταετίας», η οποία μέχρι σήμερα επέτρεπε τη νομιμοποίηση ενός ατόμου που είχε παραμείνει στη χώρα για επτά συνεχή έτη.

Παράλληλα, ενισχύεται το σύστημα επιστροφών, με στόχο την ταχύτερη απομάκρυνση όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής. Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, «το μήνυμα που στέλνουμε είναι σαφές: όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα δεν θα νομιμοποιείται και δεν θα δικαιούται άσυλο».

Το μήνυμα απευθύνεται άμεσα στους διακινητές και τα κυκλώματα των δουλεμπόρων, καθώς – όπως υπογράμμισε – στόχος είναι η αποτροπή νέων παράτυπων αφίξεων και η αποδόμηση της προσδοκίας νομιμοποίησης μέσω παραμονής.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δημήτρης Μάντζος: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά μοιραία υπεύθυνη»

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χρήστος Δάντης για Μουρατίδη: «Δεν έχει δικαίωμα η Πρωτοψάλτη να κάνει περιοδείες επειδή δεν έχει φρέσκο hit; Είναι αστείο»

Στο Πρωινό και την Αναστασία Ζάρκα παραχώρησε συνέντευξη ο Χρήστος Δάντης. Ο γνωστός τραγουδιστής απάντησε για τον Νότη Σφακιανάκη, τα αρνητικά σχόλια, τα προσωπικά του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρωτιά της φοιτητικής ομάδας του ΕΜΠ στον διεθνή διαγωνισμό ανεμογεννητριών ISWTC

Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη του φετινού διεθνούς διαγωνισμού μικρών ανεμογεννητριών ISWTC κατέκτησε η φοιτητική ομάδα Aiolos NTUA του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως έγινε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σ. Λαβρόφ: Η αύξηση των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ ίσως προκαλέσει την κατάρρευση του

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η απόφαση των μελών του ΝΑΤΟ να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες θα αποβεί καταστροφική καθώς θα μπορούσε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αν δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν θα είχαμε μάθει τίποτα (audio)

Τις τρέχουσες εξελίξεις, όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό της χώρας και ειδικότερα το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας στο ενημερωτικό ραδιόφωνο του Πρώτου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >