AD

Κολοράντο: Υπέκυψε η 82χρονη που τραυματίστηκε στην επίθεση με μολότοφ σε πορεία για τους ομήρους στη Γάζα

Ένα από τα θύματα της επίθεσης με ρίψη κοκτέιλ μολότοφ εναντίον διαδήλωσηςη οποία σκοπό είχε να εκφραστεί υποστήριξη στους ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, που έγινε πριν από ένα μήνα στην πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ (δυτικά), υπέκυψε στα τραύματά του χθες Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Κάρεν Ντάιαμοντ, 82 ετών, η οποία συμμετείχε στη συγκέντρωση της 1ης Ιουνίου, στην πόλη Μπόλντερ, υπέκυψε στα τραύματά της, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

«Αυτή η φρικτή επίθεση στοίχισε τη ζωή σε αθώα γυναίκα, που αγαπούσαν οι οικογένεια και οι φίλοι της», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός Μάικλ Ντόερτι, κατά την ανακοίνωση, υποσχόμενος ότι η υπηρεσία του θα «δώσει μάχη προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα».

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο Μοχάμεντ Σάμπρι Σολιμάν, Αιγύπτιος, 45 ετών, είναι αντιμέτωπος πλέον επομένως με δίωξη για φόνο και ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ουδεμία πιθανότητα αποφυλάκισης ή μείωσης ποινής, σημείωσε ο εισαγγελέας.

Οι υπηρεσίες του αναθεώρησαν εξάλλου τον απολογισμό των θυμάτων της επίθεσης, καταμετρώντας 29, συμπεριλαμβανομένων 13 τραυματιών — οι αρχές έκαναν ως χθες λόγο για 15 τραυματίες.

Τον κ. Σολιμάν, η θεώρηση διαβατηρίου του οποίου είχε λήξει, βάραιναν ήδη κάπου εκατό κατηγορίες, από τη δικαιοσύνη στο Κολοράντο όσο και από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές, ιδίως για έγκλημα μίσους και αντισημιτικό έγκλημα.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο ύποπτος φώναζε «λευτεριά στην Παλαιστίνη», σύμφωνα με την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη.

Οι αρχές βρήκαν αντισιωνιστικό «μανιφέστο» στο όχημά του, στο οποίο το κράτος του Ισραήλ περιγραφόταν με όρους όπως «καρκίνος».

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ο ύποπτος φέρεται να είπε ότι «οποιοσδήποτε υποστηρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ στη γη μας» είναι «σιωνιστής» και να πρόσθεσε πως «αποφάσισε να εκδικηθεί για αυτούς τους ανθρώπους», αναφερόμενος στα θύματα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επίθεση στο Κολοράντο ήταν το γεγονός που επικαλέστηκε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όταν υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγόρευσε στους υπηκόους 12 κρατών την είσοδο στις ΗΠΑ, για να «προστατεύσει» τη χώρα από «ξένους τρομοκράτες».

Διαπράχθηκε προτού συμπληρωθούν δυο εβδομάδες από την επίθεση εναντίον δυο υπαλλήλων –άνδρα και γυναίκας– της ισραηλινής πρεσβείας μπροστά σε εβραϊκό μουσείο στην Ουάσιγκτον. Τα θύματα σκοτώθηκαν επιτόπου. Ο φερόμενος ως δράστης, 31 ετών, φώναξε σύνθημα υπέρ των Παλαιστινίων κατά τη σύλληψή του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας στα Δερβενάκια Κορινθίας και άρπαξαν πάνω από 60.000 ευρώ – Αναζητούνται τουλάχιστον 3 άτομα

Στα Δερβενάκια Κορινθίας, άθικτο και χωρίς πινακίδες, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε τα ξημερώματα από τους δράστες που προκάλεσαν έκρηξη και διέρρηξαν τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κομισιόν για επίσκεψη Μπρούνερ στην Ελλάδα: Στόχος η αποφασιστική αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης από τη Λιβύη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης Μάρκους Μπρούνερ στην Ελλάδα και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παύλος Μαρινάκης: H κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα – Ο κ. Ανδρουλάκης ακολουθεί στείρα, αντιπολιτευτική τακτική

Σε σχολιασμό των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιταλία: Υψηλές θερμοκρασίες και σφοδρές βροχοπτώσεις – Τουλάχιστον δύο νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Η Ιταλία πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα εδώ και ημέρες. Από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες έως σφοδρότατες βροχοπτώσεις και πλημμύρες από το ταχύτατο λιώσιμο των παγετώνων

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >