AD

Β. Κικίλιας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι – Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω από κομματικές σημαίες»

«Δεν μπορεί να γίνεται ισοπέδωση, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εγώ δεν μπορώ να το αποδεχτώ, ούτε για τα Τέμπη, ούτε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ούτε για οποιαδήποτε από τις παθογένειες στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Και το λέω διαχρονικά, γιατί έχουν υπάρξει συνάδελφοι, υπουργοί, βουλευτές και σε άλλες κυβερνήσεις και σε άλλα κόμματα, που ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι έκαναν τη δουλειά τους έντιμα, καθαρά, παρήγαγαν και πρόσφεραν στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

«Πρώτα απ’ όλα να ξεκινήσουμε από την ηγεσία και την κεφαλή. Νομίζω ότι με κατηγορηματικό τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, ο Πρόεδρος της κυβέρνησης και Πρωθυπουργός είπε ότι, στο συγκεκριμένο θέμα αποτύχαμε. Μπορώ να σας αναφέρω παθογένειες πολλών ετών που εξυγιάναμε και προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις. Και ενώ ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά από το ’19 για εμάς, στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν πετύχαμε. Αποτύχαμε. Είναι ειλικρινές – και όταν κανείς είναι ηγέτης και βγαίνει με θάρρος στην κοινωνία και στους πολίτες και το παραδέχεται, είναι η αρχή για να βρεθεί η λύση».

Ο Υπουργός επεσήμανε την ανάγκη κάθαρσης και λογοδοσίας: «Αν κάποιοι κρύβονται πίσω από κομματικές σημαίες – και αυτή της Νέας Δημοκρατίας – και κάποιοι άλλοι ήθελαν να τους βάλουν πλάτη και όλοι αυτοί μαζί ήθελαν να στήσουν τα μαγαζιά τους, δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να πω ότι “κύριοι, τον δρόμο της Δικαιοσύνης” και να πληρώσουν αυτό που αναλογεί, με τις ποινές τις οποίες θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη». Πρόσθεσε, δε, ότι «η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν εμπόδισε, αλλά στήριξε τη διαδικασία της διαλεύκανσης της υπόθεσης».

Αναφερόμενος στις χθεσινές ανακοινώσεις για τη νησιωτικότητα και την ενίσχυση της ακτοπλοΐας, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να το ξαναπώ για μια ακόμη φορά σήμερα: 300 εκατομμύρια ευρώ για εκσυγχρονισμό και ναυπήγηση νέων πλοίων, αν είναι δυνατόν σε ελληνικά ναυπηγεία, πράσινων πλοίων και πιο ασφαλών ακτοπλοϊκών πλοίων. Το έργο αφορά όλα: παντόφλες, ημερόπλοια, τα μεγάλα τα ακτοπλοϊκά πλοία. Δίνεται ένα jump start, προκειμένου να μπορέσουν να εκσυγχρονιστούν».

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία της πρόσβασης των νησιωτών σε σύγχρονες, ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές, λέγοντας: «Έπρεπε να ανακουφίσουμε τους πολλούς και να δώσουμε στήριξη σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν σε ό,τι πιο όμορφο έχουμε – τα ελληνικά νησιά. Θέλουμε και οι Έλληνες να μπορούν ταυτόχρονα και παράλληλα, όπως και οι τουρίστες μας, να απολαμβάνουν τα νησιά μας». «Και δίνονται και άλλα 28 εκατομμύρια ευρώ για τις ναυτικές ακαδημίες μας, γιατί θα ήθελα να επαναλάβω για μία ακόμη φορά – και να παροτρύνω την ελληνική οικογένεια – να ξαναστείλει τα παιδιά της στη ναυτιλία».

Συνοψίζοντας τη συμβολή του νησιωτικού χώρου στο εθνικό προϊόν, επεσήμανε: «Μας δίνουν πρωτογενή παραγωγή, μας δίνουν υπερπλεόνασμα στον τουρισμό, μας δίνουν ΦΠΑ από τις υπηρεσίες και μας δίνουν και έσοδα από το real estate. Αυτά τα τέσσερα – η ναυτιλία, ο τουρισμός, το real estate και οι υπηρεσίες, δηλαδή CTC και υπηρεσίες γύρω γύρω από αυτό – είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας και αυτό που δίνει έσοδα στην ελληνική κοινωνία και στον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα, αυτά έχουμε χρέος τα προστατεύουμε».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Σουδάν: Τουλάχιστον 158 θάνατοι εξαιτίας χολέρας στην πολιτεία του Νότιου Νταρφούρ από τον Μάιο

Τουλάχιστον 158 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας επιδημίας χολέρας από τα τέλη Μαΐου στην πολιτεία του Νότιου Νταρφούρ, στο νοτιοδυτικό Σουδάν, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι τοπικές υγειονομικές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στο ψυχιατρείο ο Lil Nas X – Κυκλοφορούσε με το εσώρουχο στους δρόμους του Λος Άντζελες: «Δώσε μου το κινητό σου»

Ο 26χρονος ράπερ φέρεται να είχε καταναλώσει υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών. Το κατώφλι ψυχιατρικής πτέρυγας νοσοκομείου πέρασε τα προηγούμενα 24ωρα ο Lil Nas X. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κ. Μητσοτάκης: Αρχή μας είναι τα πλεονάσματα να επιστρέφονται στους πολίτες

Στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη ανάρτηση της Κυριακής, στο λογαριασμό του στο facebook. Αναλυτικά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ινδία: Υπό έρευνα για τραπεζική απάτη ο επιχειρηματίας Ανίλ Αμπάνι, αδελφός του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας

Η εθνική υπηρεσία ερευνών της Ινδίας ανακοίνωσε ότι διεξάγει ποινική έρευνα σε βάρος του Ανίλ Αμπάνι και άλλων προσώπων, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χατζηβασιλείου: Η ειρήνη στην Ουκρανία προϋποθέτει εγγυήσεις ασφαλείας

«Το πρόταγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε. είναι πλέον περισσότερο επίκαιρο από ποτέ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >