AD

Δέσμευση Νετανιάχου για επιστροφή όλων των ομήρων εν μέσω επιχειρήσεων στη Γάζα

Ο Νετανιάχου δέχεται έντονες πιέσεις να εξασφαλίσει την επιστροφή των ομήρων, έπειτα από τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός 60 ημερών με την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς — μια συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση των κρατουμένων.

«Νιώθω βαθιά δέσμευση, πρώτα απ’ όλα, για την επιστροφή όλων των απαχθέντων μας, όλων τους», δήλωσε ο Νετανιάχου σε κάτοικους του κιμπούτς Νιρ Οζ, μιας από τις κοινότητες που επλήγησαν περισσότερο από τις επιθέσεις της Χαμάς τον Οκτώβριο του 2023.

«Θα τους φέρουμε όλους πίσω», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην Ουάσινγκτον, με τον τελευταίο να αναμένεται να ασκήσει πίεση υπέρ μιας προσωρινής εκεχειρίας στη Γάζα.

«Θέλω οι άνθρωποι της Γάζας να είναι ασφαλείς – αυτό είναι πιο σημαντικό», δήλωσε ο Τραμπ την Πέμπτη στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν συνεχίζει να επιθυμεί την αμερικανική ανάληψη ελέγχου της παλαιστινιακής περιοχής, όπως είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο. «Έχουν περάσει την κόλαση».

Μαίνεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνεχίζει και επεκτείνει τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας νέες απώλειες και επιδεινώνοντας την ήδη τραγική ανθρωπιστική κατάσταση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, την Πέμπτη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 73 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 15 σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Επίσης 38 άτομα σκοτώθηκαν ενώ περίμεναν για ανθρωπιστική βοήθεια σε τρία διαφορετικά σημεία, ενώ ένα παιδί σκοτώθηκε από ισραηλινό drone στη βόρεια περιοχή Τζαμπαλίγια.

Πηγή: AFP

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βόλος: Προφυλακιστέος ο 40χρονος για την δολοφονία της συζύγου του

Προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε ο 40χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης συζύγου του, την περασμένη Παρασκευή στον Βόλο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ηλιοφάνεια, μελτέμι και κανονικές θερμοκρασίες – Μικρή άνοδος ως την Παρασκευή: Η πρόγνωση του καιρού από τη Νικολέτα Ζιακοπούλου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στη χώρα, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο λίγες τοπικές μπόρες σε ορεινές περιοχές κυρίως το μεσημέρι και το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Π. Μαρινάκης: Το «πακέτο» της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης της οικογένειας

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο του πακέτου της ΔΕΘ καθώς πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη 26 Αυγούστου

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται σήμερα Τρίτη 26 Αυγούστου οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Ηράκλειο, Λασίθι, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Κάρπαθο καθώς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπούγας: Μόνο σε 17.000 βαρυποινίτες έχει λείψει ο κ. Τσίπρας – Τόσοι αποφυλακίστηκαν κατά τη διακυβέρνησή του

Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, αναφερόμενος στις χιλιάδες αποφυλακίσεις που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2015-2019 με βάση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >