AD

Δέσμευση Νετανιάχου για επιστροφή όλων των ομήρων εν μέσω επιχειρήσεων στη Γάζα

Ο Νετανιάχου δέχεται έντονες πιέσεις να εξασφαλίσει την επιστροφή των ομήρων, έπειτα από τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός 60 ημερών με την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς — μια συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση των κρατουμένων.

«Νιώθω βαθιά δέσμευση, πρώτα απ’ όλα, για την επιστροφή όλων των απαχθέντων μας, όλων τους», δήλωσε ο Νετανιάχου σε κάτοικους του κιμπούτς Νιρ Οζ, μιας από τις κοινότητες που επλήγησαν περισσότερο από τις επιθέσεις της Χαμάς τον Οκτώβριο του 2023.

«Θα τους φέρουμε όλους πίσω», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην Ουάσινγκτον, με τον τελευταίο να αναμένεται να ασκήσει πίεση υπέρ μιας προσωρινής εκεχειρίας στη Γάζα.

«Θέλω οι άνθρωποι της Γάζας να είναι ασφαλείς – αυτό είναι πιο σημαντικό», δήλωσε ο Τραμπ την Πέμπτη στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν συνεχίζει να επιθυμεί την αμερικανική ανάληψη ελέγχου της παλαιστινιακής περιοχής, όπως είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο. «Έχουν περάσει την κόλαση».

Μαίνεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνεχίζει και επεκτείνει τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας νέες απώλειες και επιδεινώνοντας την ήδη τραγική ανθρωπιστική κατάσταση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, την Πέμπτη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 73 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 15 σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Επίσης 38 άτομα σκοτώθηκαν ενώ περίμεναν για ανθρωπιστική βοήθεια σε τρία διαφορετικά σημεία, ενώ ένα παιδί σκοτώθηκε από ισραηλινό drone στη βόρεια περιοχή Τζαμπαλίγια.

Πηγή: AFP

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «παράνομο ναρκοηγέτη» τον πρόεδρο της Κολομβίας, Πέτρο — Απειλεί να διακόψει «τις επιδοτήσεις»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Κολομβία, κατηγορώντας τον πρόεδρο της χώρας Γουστάβο Πέτρο ότι δεν καταπολεμά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χάρης Ρώμας: «Με εκτίναξε το «Καφέ της Χαράς» σαν καλλιτέχνη πρώτης γραμμής, τετραπλασιάστηκε το κασέ μου»

Καλεσμένος της Κέλλυς Βρανάκη βρέθηκε ο Χάρης Ρώμας, το απόγευμα της Κυριακής, στο πλατό της εκπομπής “Τζενερέισον ΣΚ” στην ΕΡΤ με αφορμή την θεατρική του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών στη Νέα Μάκρη – Έκρυβε σε κοτέτσι μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης

Χειροπέδες σε έναν 47χρονο, παλιό γνώριμο της Δίωξης Ναρκωτικών, πέρασαν, τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/10) στη Νέα Μάκρη, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζόρτζια Μελόνι: «Η woke κουλτούρα προσπαθεί να χωρίσει Ιταλία και Ηνωμένες Πολιτείες»

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς το «Εθνικό Ίδρυμα Ιταλία-Αμερική», η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε σήμερα (19/10) στις σχέσεις των δυο χωρών και υπογράμμισε: «υπάρχουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >