AD

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν δεκάδες ουκρανικά drones – Τα δύο κοντά στην Αγία Πετρούπολη

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δεκάδες ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε διάφορα σημεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων δύο κοντά στην Αγία Πετρούπολητη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ρωσίας –, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Αλεξάντρ Ντροζντένκο, περιφερειάρχης Λένινγκραντ, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Telegram πως δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες νότια της Αγίας Πετρούπολης, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές. Ανεστάλη πρόσκαιρα η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Πούλκοβο.

Ο περιφερειάρχης Σμολένσκ (δυτικά) ανέφερε πως καταρρίφθηκαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή χωρίς επίσης να αναφερθούν θύματα ή υλικές ζημιές. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βαρόνεζ (κοντά στα ουκρανικά σύνορα) ενημέρωσε πως καταστράφηκαν «αρκετά» drones.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως συνολικά 42 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σε διάστημα τριών ωρών, 37 εκ των οποίων σε τρεις περιφέρειες που γειτονεύουν με την Ουκρανία: Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις με drones εναντίον της Ρωσίας, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα. Σε μια αξιοσημείωτη επιχείρηση τον περασμένο μήνα, με την κωδική ονομασία «Ιστός Αράχνης», έπληξαν ρωσικά βομβαρδιστικά σε διάφορες αεροπορικές βάσεις.

Από την πλευρά της, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν το βράδυ της Πέμπτης 539 drones και 11 πυραύλους εναντίον ουκρανικών πόλεων, σε ένα από τα σφοδρότερα κύματα επιδρομών που έχουν εξαπολύσει από την έναρξη του πολέμου.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γάζα: Η κυβέρνηση του Καναδά εκφράζει αποτροπιασμό για το αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Η καναδική διπλωματία καταδίκασε το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα που εξαπολύθηκε χθες Δευτέρα εναντίον νοσοκομείου στη Γάζα και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους, ανάμεσά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΑΔΕΔΥ: Aντιδρά με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28 Αυγούστου στο νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

Με πανελλαδική απεργία η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο με το οποίο αλλάζει το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κύπρος: Διάβημα της Προέδρου της Βουλής για τους «5» στα κατεχόμενα

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου απέστειλε σήμερα επιστολή – διάβημα στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα και στον Πρόεδρο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γαλλία: Ο πρωθυπουργός Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο – Ο Εθνικός Συναγερμός ανακοίνωσε ότι θα ψηφήσει κατά

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού δήλωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο στις 8 Σεπτεμβρίου καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει υποστήριξη για τον αντιλαϊκό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την ασφάλεια της Ουκρανίας – «Ο Πούτιν δεν συμπαθεί τον Ζελένσκι»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει συζητήσει συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, αλλά είπε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >