AD

Άγνωστες πτυχές και παρασκήνιο από το δημοψήφισμα του 2015 αποκάλυψε ο πρώην ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος – «Αιφνιδιάστηκα, δεν το γνώριζα»

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές και παρασκήνιο σχετικά με το δημοψήφισμα του 2015, δηλώνοντας ότι αιφνιδιάστηκε από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα.

“Η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε, καθώς δεν είχα καμία ιδέα για αυτό, δεν είχα κάποια προειδοποίηση. Πρώτα μίλησε μαζί μου και μετά με τον Ολάντ και τη Μέρκελ. Του είπα ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το δημοψήφισμα να αφορά την παραμονή ή την έξοδο από την ευρωζώνη. Αν τεθεί έτσι το ερώτημα και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, θα είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ από τη θέση μου. Τον ρώτησα τι θα πει στον ελληνικό λαό και μου απάντησε ότι θα πει ΟΧΙ”, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος στον ΑΝΤ1.

Επίσης, περιέγραψε τις συνθήκες που οδήγησαν στα capital controls: “Δύο συζητήσεις έγιναν, τη Δευτέρα και την Τρίτη, μεταξύ των συνεργατών του Μαξίμου και των επιτελών του Eurogroup. Θυμάστε τον κ. Δραγασάκη τη Δευτέρα το βράδυ, όταν ρωτήθηκε για το δημοψήφισμα; Είπε ότι θα δούμε αν θα γίνει. Δυστυχώς, την Τρίτη ναυάγησαν όλα και την Τετάρτη επιβλήθηκαν capital controls”.

Οι αποκαλύψεις αυτές, καθώς και τα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα, έχουν προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις στο πολιτικό σκηνικό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε: “Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, έκλεισε τις τράπεζες και έφερε τα capital controls. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στην ιστορία της χώρας, και έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σημείωσε: “Το σχέδιο ήταν καλύτερη διαπραγμάτευση και καλύτερη συμφωνία. Γιατί αυτοί που ισχυρίζονταν ότι ξέρουν καλύτερα από τους θεσμούς, μας οδήγησαν στην χρεοκοπία;”. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πρόσθεσε ότι η σημερινή προσπάθεια επαναbranding από κάποιους πολιτικούς αφορά τη στάση τους στο Συμβούλιο εκείνης της εποχής. Οι συζητήσεις γύρω από το δημοψήφισμα του 2015 συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Φωτιά τώρα – Ωρωπός: 210 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες, δημιουργούν ασπίδες προστασίας για τα σπίτια

Με 210 πυροσβέστες, 11 ομάδες ΕΜΟΔΕ και 51 οχήματα δίνει αυτή την ώρα μάχη η Πυροσβεστική στην πυρκαγιά στον Ωρωπό, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Μαλέσκου για Άντζελα Δημητρίου: «Είχα έρθει σε δύσκολη θέση, την άφησα να πει αυτά που ήθελε»

Δείτε όλα όσα είπε η Ιωάννα Μαλέσκου. Για το περιστατικό που είχε συμβεί πριν χρόνια στο “Love it” με την Άντζελα Δημητρίου απάντησε σήμερα η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 110 οι νεκροί – Ξεπερνούν τους 170 οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Τέξας

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν και σήμερα να ψάχνουν ανάμεσα σε συντρίμμια και φερτά υλικά στο Τέξας, ενώ σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων, πέντε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέα αξιολογημένα προγράμματα κατάρτισης ανέργων για τη νέα δράση της ΔΥΠΑ

Εμπλουτίστηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, η λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων κατάρτισης της δράσης «Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για 50.000 ωφελούμενους ανέργους σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελένη Γερασιμίδου για Λαζόπουλο: «Μου είπε ότι θα είμαι πάντα στο Τσαντίρι, αλλά με πήρε μόνο δύο φορές»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλοκαίρι Παρέα» και τον Αρτ παραχώρησε η Ελένη Γερασιμίδου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με τον σύζυγό της, τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >