AD

Ίλον Μασκ: Ιδρύω το «Αμερικανικό κόμμα» – Ντόναλντ Τραμπ: «Ας διασκεδάσει με αυτό, αλλά εγώ το θεωρώ γελοίο»

Η κόντρα Τραμπ – Μασκ έχει εξελιχθεί σε σήριαλ με καθημερινά επεισόδια. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει εκτροχιαστεί και πως το κόμμα που έχει βάλει στα σκαριά, είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Ο Ίλον Μασκ απάντησε με ειρωνεία για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ιδιοκτησίας Τραμπ.

«Με αναλογία 2 προς 1, θέλετε ένα νέο πολιτικό κόμμα και θα το έχετε! Όταν πρόκειται για τη χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε δημοκρατία» ανέφερε ο Ίλον Μασκ στο X.

«Πιστεύω ότι είναι γελοίο να ξεκινήσει κανείς ένα τρίτο κόμμα. Έχουμε τεράστια επιτυχία με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Οι Δημοκρατικοί έχουν χάσει τον δρόμο τους, αλλά πάντα υπήρχε ένα δικομματικό σύστημα(…) Τα τρίτα κόμματα ποτέ δεν λειτούργησαν. Οπότε, ας διασκεδάσει με αυτό, αλλά εγώ το θεωρώ γελοίο» ήταν η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Λυπάμαι που βλέπω τον Ίλον Μασκ να εκτροχιάζεται εντελώς, ουσιαστικά να γίνεται ένα τρένο που εκτροχιάστηκε από τις ράγες τις τελευταίες πέντε εβδομάδες» ανέφερε.

«Πρόσφατες δημοσκοπήσεις (…) δείχνουν ότι το 40% των Αμερικανών θεωρητικά υποστηρίζουν το νέο κόμμα του Ίλον Μασκ. Επίσης, έχει αυξανόμενη υποστήριξη από ανεξάρτητους ψηφοφόρους. Με όλα αυτά τα χρήματα και με το γεγονός ότι πολλοί Αμερικανοί είναι πραγματικά απογοητευμένοι, ίσως καταφέρει να κερδίσει σε αμφίρροπες μάχες στη Βουλή και να επηρεάσει τις πολιτικές» ανέφερε η Kαθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Έσσεξ Νατάσα Λίντσταεντ.

Αυτοί όμως που δεν χαίρονται με το νέο πολιτικό βήμα του Μασκ, είναι οι επενδυτές οι οποίοι ανησυχούν ότι το εγχείρημα να σπάσει το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ θα αποσπάσει όχι μόνο την ενέργεια αλλά κυρίως τα χρήματα του ιδιοκτήτη της Tesla.

Οι ενδείξεις μέχρι τώρα δεν είναι καλές, ειδικοί εκτιμούν πως αν οι μετοχές συνεχίσουν να πέφτουν με αυτούς τους ρυθμούς, το μερίδιο του Μασκ θα μειωνόταν κατά τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Παντρεύονται Γιώργος Λιβάνης και Ανδρομάχη – Η αναγγελία του γάμου τους

Ο Γιώργος Λιβάνης και η Ανδρομάχη παντρεύονται σύμφωνα με την αναγγελία που εκδόθηκε σε εφημερίδα την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι δύο καλλιτέχνες θα ενωθούν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Βυζαντινές εικόνες και Ευαγγέλια σε τιμή ευκαιρίας – Ο ηγούμενος σε ρόλο πωλητή, εγκέφαλος της σπείρας ο 69χρονος μεσάζων

Μετά τη σύλληψη του ηγούμενου του Μέγα Σπήλαιου στα Καλαβρυτα, χειροπέδες περασε τη ΕΛ.ΑΣ σε τέσσερα ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων ένας άνδρας που πουλούσε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βερολίνο: Πυρκαγιά σε πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος – Οι αρχές μιλούν για πολιτικά κίνητρα

Άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν δύο πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος στο Βερολίνο. Ένα μεγάλο μέρος της γερμανικής πρωτεύουσας έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι αρχές υποψιάζονται δολιοφθορά εξτρεμιστών με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Νικ Κέιβ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Βασιλικού Κολλεγίου Τεχνών του Λονδίνου

Ο Νικ Κέιβ πρόκειται να αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας από το Βασιλικό Κολλέγιο Τεχνών του Λονδίνου. Ο Αυστραλός τραγουδιστής-τραγουδοποιός, αρχηγός των Bad Seeds θα παραλάβει την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραμπ: Η ενδοοικογενειακή βία λιγότερο σοβαρό αδίκημα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε χθες Δευτέρα πως υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της ενδοοικογενειακής βίας, αφού διατύπωσε σε ομιλία του την εκτίμηση πως τα «λιγότερο σοβαρά» αδικήματα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΠΕΠΕ: Απεργούν την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου οι μηχανοδηγοί ενάντια σε απολύσεις από τη Hellenic Train

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι μηχανοδηγοί αντιδρώντας, όπως υποστηρίζουν, στις πρόσφατες απολύσεις 3 μηχανοδηγών από τη Hellenic Train. Σε ανακοίνωση της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >