AD

Μηχανογραφικό 2025: Ανοιχτή η πλατφόρμα – Πώς η σωστή συμπλήρωση δημιουργεί «δίχτυ ασφαλείας»

Άνοιξε σήμερα Τρίτη 8 Ιουλίου η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι υποβολές θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 17 Ιουλίου, προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για επεξεργασία και οριστικοποίηση των επιλογών τους. Ο Χρήστος Ταουσάνης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επιστημονικός Διευθυντής της EMPLOY EDU, μιλώντας στο ΕΡΤNews καθοδηγεί και συμβουλεύει τους υποψήφιους φοιτητές για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Ο κ. Ταουσάνης τόνισε πως ιδιαίτερα σημαντικό είναι οι υποψήφιοι κατά τη συμπλήρωσή του μηχανογραφικού να εκφράσουν την πραγματική τους επιθυμία, και όχι απλά να βάλουν σε μία σειρά τις σχολές. Να δημιουργήσουν ένα καλό μηχανογραφικό που λειτουργεί παράλληλα και ως «δίχτυ ασφαλείας».

«Οι βάσεις είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Δεν κοιτάμε τι έγινε πέρυσι και λέμε, ωραία, αφού πέρσι η σχολή ήταν στα 16.000 μόρια, εγώ έχω 17000 μόρια άρα την πιάνω να βάλω αυτήν και μία ακόμα. Δημιουργώ ένα δίχτυ ασφαλείας, βάζω τα τμήματα τα οποία μου αρέσουν, ανοίγω τη βεντάλια των επιλογών».

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν σχολές οι οποίες θεωρητικά έχουν υψηλότερες βάσεις από τα μόρια που έχουν οι ίδιοι συμπληρώσει, αλλά και αντίστοιχα σχολές όπου οι βάσεις αναμένεται να είναι αρκετά χαμηλότερες, προκειμένου να έχουν εναλλακτικές επιλογές.

«Εναλλακτικές επιλογές σημαίνει ότι ναι, έχω δυο τρεις στόχους, αλλά ψάχνω να βρω και κάποιες ευκαιρίες που υπάρχουν, ενδεχομένως και στις χαμηλές βαθμολογίες».

Ακόμα, πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν εκφράζει πάντοτε η βάση ενός τμήματος την αξία του στην αγορά εργασίας. Πολύ αξιόλογα τμήματα, διαμορφώνουν χαμηλές βάσεις λόγω του ότι βρίσκονται στην περιφέρεια. Αυτά τα τμήματα είναι ένα πεδίο, μια επιλογή που δημιουργούν ένα δίχτυ ασφαλείας.

Υπάρχουν επιλογές και για τα παιδιά τα οποία δεν μπορούν να μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως το παράλληλο μηχανογραφικό, το οποίο συμπληρώνεται επίσης την ίδια περίοδο με την ίδια ακριβώς διαδικασία, και μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση, ακόμα και σαν πρώτη επιλογή.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Το Ιράν είναι έτοιμο να δεχτεί ελέγχους στο πυρηνικό πρόγραμμά του και περιορισμούς στον εμπλουτισμό ουρανίου, σε αντάλλαγμα για την άρση των διεθνών κυρώσεων, υποστηρίζει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Φαίη Ξυλά ζητά λίγο καλοκαίρι ακόμα και εντυπωσιάζει με μαγιό τα social media

Η γνωστή ηθοποιός Φαίη Ξυλά συνεχίζει την περιοδεία της στην Ελλάδα με την επιτυχημένη παράσταση «Υπηρέτης δυο αφεντάδων», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου

To χρηματικό ποσό των 65.885.000 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 65.951 δικαιούχων από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025,  στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία: Διαδηλώσεις υπέρ του Μπολσονάρου καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο ετοιμάζεται να εκδώσει την ετυμηγορία του

Χιλιάδες υποστηρικτές του Ζαΐχ Μπολσονάρου συγκεντρώθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας, σε μια επίδειξη δύναμης πριν από την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Τέλος σεναριολογίας – προτεραιότητα στο κυβερνητικό έργο» – Η υλοποίηση του πακέτου της ΔΕΘ και οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης

« Τέλος στα σενάρια – προτεραιότητα στο κυβερνητικό έργο με ορίζοντα το 2027», είναι το βασικό από τα μηνύματα του Πρωθυπουργού κατά διάρκεια της συνέντευξης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >