AD

Ουκρανία: Το Κιέβο διαθέτει περίπου 5,2 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα αναχαίτισης drones

Το Κίεβο θα διαθέσει 260 εκατομμύρια χρίβνια (περίπου 5,2 εκατομμύρια ευρώ) για πρόγραμμα αναχαίτισης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) για την υπεράσπιση των ουρανών της ουκρανικής πρωτεύουσας από ρωσικά drones, ανακοίνωσαν σήμερα οι δημοτικές του αρχές.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες, εξαπολύοντας συνδυαστικά εκατοντάδες drones και πυραύλους σε νυχτερινές επιδρομές της που διαρκούν για ώρες και οι οποίες έχουν προκαλέσει ζημιές στις περισσότερες περιοχές της πόλης.

«Τα κονδύλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνον για την αγορά εξοπλισμού, αλλά και για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος αντιμετώπισης», σημείωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου Τίμουρ Τκατσένκο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Οι δημοτικές αρχές του Κιέβου σημείωσαν ότι προγραμματίζουν να συμπεριλάβουν επιπρόσθετα κεφάλαια πέραν του υφιστάμενου προϋπολογισμού, χωρίς να διευκρινίσουν το ποσό που θα χρειαστεί.

Ο Τκατσένκο πρόσθεσε ότι πιλοτικό πρόγραμμα απέδειξε την αποτελεσματικότητά του αναχαιτίζοντας σχεδόν 550 drones που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία σε επιθέσεις στην περιφέρεια του Κιέβου τους τελευταίους μήνες.

Οι φονικές επιθέσεις έχουν ωθήσει τους Ουκρανούς ηγέτες να απευθύνουν εκ νέου επειγόντως εκκλήσεις στους συμμάχους τους να τους συνδράμουν όσον αφορά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επίσης αναφερθεί στην επιτυχημένη χρήση προγράμματος αναχαίτισης drones για την απώθηση μεγάλων επιθέσεων και έχει σημειώσει ότι συνεχίζεται η εργασία για την βελτίωση της τεχνολογίας.

Στην Διάσκεψη για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αυτήν την εβδομάδα, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στην επένδυση σε αυτού του είδους την αντιαεροπορική άμυνα σε συναντήσεις με Ολλανδούς, Γερμανούς και Αμερικανούς εταίρους.

Οι αρχές σχεδιάζουν επίσης να ανοίξουν κέντρο για την εκπαίδευση χειριστών προγράμματος αναχαίτισης drones και τη δημιουργία πρόσθετων κινητών μονάδων στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της, σημείωσε ο Τκατσένκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ηλίας Μπόγδανος: «Με πήραν τηλέφωνο για το Exathlon, για να κάνουμε ένα ραντεβού»

Ο Ηλίας Μπόγδανος μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαιρινό ραντεβού» και την Κωνσταντίνα Μαύρου, όπου αποκάλυψε πως έχει δεχτεί κρούση για να συμμετάσχει στο Exathlon. «Με πήραν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κοζάνη: Υψηλό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στον 75χρονο για την φωτιά στο Δρέπανο

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για εμπρησμό από αμέλεια και διοικητικό πρόστιμο 4.830 ευρώ καταδικάστηκε ο ηλικιωμένος που συνελήφθη ως υπάιτιος για την χθεσινή φωτιά στο Δρέπανο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πορτογαλία: Εξαρθρώθηκε συμμορία που στρατολογούσε γυναίκες σε εικονικούς γάμους με μετανάστες – 58 συλλήψεις

Εγκληματική συμμορία οργάνωσε τουλάχιστον 60 εικονικούς γάμους στην Πορτογαλία για νομιμοποίηση της διαμονής μεταναστών στη χώρα, επιβεβαίωσε η πορτογαλική αστυνομία την Πέμπτη 10/7. Σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Κλείδωσε» ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο – Παραδείγματα για το «κούρεμα»

Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος του Ιουλίου, προβλέπει «κούρεμα» των οφειλών υπό συγκεκριμένες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ουκρανία: Το Κιέβο διαθέτει περίπου 5,2 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα αναχαίτισης drones

Το Κίεβο θα διαθέσει 260 εκατομμύρια χρίβνια (περίπου 5,2 εκατομμύρια ευρώ) για πρόγραμμα αναχαίτισης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) για την υπεράσπιση των ουρανών της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >