AD

Πακιστάν: Πατέρας σκότωσε την 16χρονη κόρη του επειδή αρνήθηκε να διαγράψει τον λογαριασμό της στο TikTok

Η αστυνομία στο Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας πατέρας σκότωσε την κόρη του επειδή εκείνη αρνήθηκε να διαγράψει τον λογαριασμό της στο TikTok.

Στη χώρα, όπου η πλειονότητα του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, οι γυναίκες συχνά υφίστανται βία από μέλη της οικογένειάς τους όταν δεν τηρούν τους αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων για την παρουσία τους στα social media. «Ο πατέρας ζήτησε από την κόρη του να διαγράψει τον λογαριασμό της στο TikTok.

Όταν εκείνη αρνήθηκε, τη σκότωσε», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο AFP. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη στην περιοχή του Ραουαλπίντι, κοντά στην Ισλαμαμπάντ, και αποδόθηκε σε «λόγους τιμής». Αρχικά, η οικογένεια προσπάθησε να καλύψει την αλήθεια, παρουσιάζοντας το έγκλημα ως αυτοκτονία, αλλά τελικά ο πατέρας συνελήφθη.

Τον προηγούμενο μήνα, μια 17χρονη TikToker με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους σκοτώθηκε στο σπίτι της από έναν άνδρα, του οποίου τις ερωτικές προτάσεις είχε απορρίψει. Η Σάνα Γιούσαφ, το θύμα, είχε πάνω από ένα εκατομμύριο ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιραζόταν βίντεο με τα αγαπημένα της καφέ, καλλυντικά και παραδοσιακές ενδυμασίες. Στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουχιστάν, όπου οι φυλετικές νόρμες κυριαρχούν σε πολλές αγροτικές περιοχές, ένας άνδρας παραδέχτηκε ότι οργάνωσε τη δολοφονία της 14χρονης κόρης του νωρίτερα φέτος, επικαλούμενος βίντεο στο TikTok που, κατά την άποψή του, έθιγαν την «τιμή» της οικογένειας.

Το TikTok είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο Πακιστάν, εν μέρει λόγω της προσβασιμότητάς του σε πληθυσμούς με χαμηλό επίπεδο γραμματισμού. Πολλές γυναίκες έχουν βρει μέσω της πλατφόρμας κοινό και πηγή εισοδήματος, κάτι σπάνιο σε μια χώρα όπου λιγότερο από το 25% των γυναικών συμμετέχει στην επίσημη οικονομία. Ωστόσο, μόνο το 30% των γυναικών στο Πακιστάν κατέχουν smartphone, σε αντίθεση με το 58% των ανδρών, σύμφωνα με την Έκθεση για το Ψηφιακό Χάσμα των Φύλων του 2025. Οι πακιστανικές τηλεπικοινωνιακές αρχές έχουν επανειλημμένα μπλοκάρει ή απειλήσει να μπλοκάρουν την εφαρμογή, επικαλούμενες «ανήθικη συμπεριφορά», εν μέσω έντονων αντιδράσεων σχετικά με ΛΟΑΤΚΙ+ και σεξουαλικό περιεχόμενο.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κώστας Τσουρός για Αλέξη Γεωργούλη: «Ήταν μια διαμάχη που δεν έχει ξανασυμβεί μεταξύ εμού και κάποιου άλλου»

Την πρώην συνεργάτιδα του, Ναταλία Γερμανού συνάντησε ο Κώστας Τσουρός το μεσημέρι της Κυριακής προκειμένου να έχουν μια εφ’ όλης ύλης κουβέντα στο “Καλύτερα δε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Χακάν Φιντάν συγκαλεί συνάντηση ισλαμικών χωρών για τη Γάζα στην Κωνσταντινούπολη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, θα υποδεχθεί στις 3 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη, διεθνή συνάντηση αφιερωμένη στις εξελίξεις στη Γάζα, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μήνας ρεκόρ για τα πολύτιμα μέταλλα ο Οκτώβριος – Τι οδήγησε σε ιστορικά υψηλά τον χρυσό, το ασήμι και την πλατίνα

Ο Οκτώβριος ήταν ο μήνας των ρεκόρ στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων. Εκτός από τον χρυσό, που η τιμή του σκαρφάλωσε έως τα 4.355 δολάρια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ναταλία Γερμανού για Βίσση – Βανδή: «Θέλω πάρα πολλά χρόνια να το πω και ήρθε η ώρα να το πω»

Ένα αποκαλυπτικό σχόλιο έκανε η Ναταλία Γερμανού για την μακρόχρονη κόντρα ανάμεσα στην Άννα Βίσση και τη Δέσποινα Βανδή, που μονοπώλησε την ελληνική showbiz τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γερμανία: Σύλληψη 22χρονου Σύρου για τον σχεδιασμό επίθεσης αυτοκτονίας

Στη σύλληψη ενός 22χρονου Σύρου ως ύποπτο για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης, προχώρησε η ειδική αστυνομική μονάδα στο Βερολίνο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εισαγγελίας Βερολίνου,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >