AD

Γάζα: Τουλάχιστον 22 νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σύμφωνα με την πολιτική προστασία

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα που έχει καταστραφεί και λιμοκτονεί έπειτα από 21 μήνες πολέμου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του οργανισμού αυτού πρώτων βοηθειών, τον Μαχμούντ Μπασάλ, 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε τρεις εφόδους που έγιναν σε διάφορες συνοικίες της πόλης της Γάζας (βόρειο τμήμα του θύλακα) και 12 σκοτώθηκαν σε άλλους βομβαρδισμούς στην περιοχή Χαν Γιούνις (στον νότο).

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε κάποιο άμεσο σχόλιο σε σχέση με τις πληροφορίες αυτές, αλλά δήλωσε σε ανακοίνωση ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν “κτίρια και υποδομές τρομοκρατών” που χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς και τον παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ στις συνοικίες Σουτζάιγια και Ζεϊτούν, στην πόλη της Γάζας.

 

Οι νέοι αυτοί βομβαρδισμοί σημειώνονται την ώρα που οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς για εκεχειρία και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι εμποδίζουν τις διαπραγματεύσεις που άρχισαν στις 6 Ιουλίου στην Ντόχα με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών, για να τεθεί τέλος σε έναν πόλεμο που ξέσπασε μετά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ (Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κοντς) που πολεμάει στο πλευρό της Χαμάς στη Γάζα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν, σύμφωνα με την ένοπλη πτέρυγα, τους μαχητές της να εκτοξεύουν πυραύλους κατά ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου του ισραηλινού στρατού κοντά στη Σουτζάιγια.

Δεδομένων των περιορισμών που έχει επιβάλει στα μέσα ενημέρωσης το Ισραήλ, το οποίο πολιορκεί τη Λωρίδα της Γάζας, και των δυσκολιών στην πρόσβαση επί του πεδίου, το Γαλλικό Πρακτορείο δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τους απολογισμούς και τις δηλώσεις των διαφόρων πλευρών.

Η ευρεία πλειοψηφία των δύο και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας έχει εκτοπιστεί τουλάχιστον μια φορά από την αρχή του πολέμου, ο οποίος έχει προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή στο παλαιστινιακό έδαφος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Επίτροπος Εμπορίου παρουσίασε κατάλογο αντίμετρων σε περίπτωση αποτυχίας των εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ

O Επίτροπος Εμπορίου, Μάρος Σέφτσοβιτς δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα στα κράτη-μέλη της ΕΕ ένα δεύτερο κατάλογο αντίμετρων αξίας περίπου 72 δισεκατομμυρίων ευρώ,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κατερίνα Διδασκάλου: «Μια μητέρα είναι δύσκολο να είναι σιδηρά κυρία, τα παιδιά μάς μαλακώνουν»

«Και τους έλεγα: “Κοιτάξτε να δείτε, εγώ μετά από αυτό το παιδί θα δουλεύω δεκαπλάσια, κι έγινε ακριβώς έτσι», είπε η Κατερίνα Διδασκάλου. Η Κατερίνα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρετανία: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα «νέα κανονικότητα» – Περιορισμοί στη χρήση νερού

Η επιδεινούμενη ξηρασία και η ασυνήθιστα υψηλή ζήτηση νερού οδηγούν σε εκτεταμένες απαγορεύσεις χρήσης λάστιχου (hosepipe bans) σε μεγάλες περιοχές της Αγγλίας, πλήττοντας περισσότερους από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και περιοχές των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου και Αν. Μακεδονίας -Θράκης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική και περιοχές των περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μηχανογραφικά 2025: Συμβουλές της τελευταίας στιγμής για τη συμπλήρωσή τους

O Κώστας Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής, μίλησε στο ΕΡΤNews και στον Φ. Παπαθανασίου δίνοντας συμβουλές της… τελευταίας στιγμής για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού 2025. Αρχικά, υπενθύμισε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γάζα: Τουλάχιστον 22 νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σύμφωνα με την πολιτική προστασία

Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα που έχει καταστραφεί και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >