AD

Κίνα: Εστιατόριο προσφέρει γεύμα αγκαλιά με λιονταράκια

Εστιατόριο στην επαρχία Σανσί της βόρειας Κίνας προσφέρει στους πελάτες του γεύμα τεσσάρων πιάτων με τη δυνατότητα να χαϊδέψουν λιονταράκια. Έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά έχει πυροδοτήσει και διάλογο στο διαδίκτυο με κάποιους να εκφράζουν ανησυχίες για την ευημερία των ζώων.

Σε φωτογραφίες και βίντεο, που έχουν αναρτηθεί στις κινεζικές πλατφόρμες Wechat και Weibo, εμφανίζονται πελάτες να κρατούν στην αγκαλιά τους λιονταράκια σαν να είναι μικρά παιδιά.

Το εστιατόριο Wanhui στην πόλη Ταϊγιουάν, στη σελίδα του στο αντίστοιχο κινεζικό TikTok, το Douyin, φιλοξενεί φωτογραφίες με λάμα, χελώνες και ελάφια, εκτός από τα λιονταράκια.

Το Wanhui, το οποίο άνοιξε τον Ιούνιο, πουλάει καθημερινά περίπου 20 εισιτήρια σε πελάτες που επιθυμούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα ζώα. Παράλληλα απολαμβάνουν το μενού που κοστίζει 129 ευρώ, όπως αναφέρει η κρατική Shanghai Daily στην επίσημη σελίδα της στο Wechat.

«Η παρεχόμενη υπηρεσία έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την νομιμότητα και με την ευημερία των ζώων», ανέφερε η αγγλόφωνη αυτή εφημερίδα.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με ανεξάρτητο τρόπο με το Wanhui.

Τα σχόλια στο διαδίκτυο ήταν κυρίως επικριτικά επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο εγχείρημα που δεν κάνει καλό στα ζώα.

«Είναι ένα παιχνιδάκι για τους πλούσιους», σχολίασε ένας χρήστης του Weibo. «Οι απλοί πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ούτε για ένα ποτό», έγραψε ο ίδιος.

Άλλος χρήστης έκανε έκκληση προς τις αρχές σχολιάζοντας ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να επιληφθούν του θέματος».

Το περιστατικό σημειώνεται μετά την έρευνα, τον περασμένο μήνα, από τις αρχές σε ένα ξενοδοχείο που πρόσφερε μια «υπηρεσία αφύπνισης» από κόκκινα πάντα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το ξενοδοχείο αυτό στην νοτιοδυτική περιφέρεια Τσονγκίνγκ επέτρεπε στα ζώα να ανεβαίνουν στα κρεβάτια για να ξυπνούν τους ενοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Κωνσταντίνος Καβάφης: Ο άνθρωπος και ο ποιητής»- Ελληνική έκδοση της νέας εκτενούς βιογραφίας του

Τον φετινό Αύγουστο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ η νέα βιογραφία του Κ. Π. Καβάφη (με τίτλο Constantine Cavafy: A New Biography από τον εκδοτικό οίκο Farrar, Straus and

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γερμανία – ΟΗΕ: Η Αναλένα Μπέρμποκ αναλαμβάνει την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Η γερμανίδα πρώην υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ θα αναλάβει επισήμως σήμερα καθήκοντα προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στη θέση αυτή θα διαδεχθεί τον προκάτοχό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σίφνος: Πρώτη ανάμεσα σε ελληνικά νησιά με την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής

Η «Τhe Sun» προτείνει τα νησιά που εμφανίζουν την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής αξιοποιώντας την εμπειρία ειδικών και επαγγελματιών του τουρισμού. Την πρώτη θέση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παντρεύονται Γιώργος Λιβάνης και Ανδρομάχη – Η αναγγελία του γάμου τους

Ο Γιώργος Λιβάνης και η Ανδρομάχη παντρεύονται σύμφωνα με την αναγγελία που εκδόθηκε σε εφημερίδα την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι δύο καλλιτέχνες θα ενωθούν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Βυζαντινές εικόνες και Ευαγγέλια σε τιμή ευκαιρίας – Ο ηγούμενος σε ρόλο πωλητή, εγκέφαλος της σπείρας ο 69χρονος μεσάζων

Μετά τη σύλληψη του ηγούμενου του Μέγα Σπήλαιου στα Καλαβρυτα, χειροπέδες περασε τη ΕΛ.ΑΣ σε τέσσερα ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων ένας άνδρας που πουλούσε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >