AD

Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στην ανατολική Ουκρανία – Πάνω από 100 μέσα σε μία ημέρα

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού γενικού επιτελείου που δημοσιεύτηκε την Κυριακή μέσω Facebook. Όπως αναφέρεται, μέσα σε μία μόνο ημέρα σημειώθηκαν περισσότερες από εκατό μάχες.

Συγκεκριμένα, το επιτελείο κατέγραψε 122 ρωσικές επιθέσεις. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, ρίχθηκαν 71 κατευθυνόμενες βόμβες εναντίον ουκρανικών θέσεων.

Το Γερμανικό Πρακτορείο επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τους αριθμούς που ανακοινώνονται από οποιαδήποτε πλευρά με ανεξάρτητο τρόπο.

Οι σκληρότερες μάχες έγιναν γύρω από τη διεκδικούμενη πόλη Πόκροφσκ, όπου ρωσικές μονάδες έκαναν 36 επιθέσεις από διάφορες κατευθύνσεις, σύμφωνα με το επιτελείο.

Η Πόκροφσκ είναι στρατηγικής σημασίας κόμβος για τις μεταφορές και τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας Ντονέτσκ και έχει μετατραπεί σε πεδίο πολύμηνων μαχών. Η πόλη έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες ωστόσο προχωρούν στο βόρειο και ειδικά στο νότιο τμήμα της, απειλώντας πλέον να την περικυκλώσουν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Axios : Το επιτελείο του Τραμπ «έξαλλο» με τον Νετανιάχου για τη Συρία – «Συμπεριφέρεται σαν τρελός»

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν χθες στον ιστότοπο  Axios ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι «εκτός ελέγχου» και «συμπεριφέρεται σαν τρελός» και «παιδί», προειδοποιώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 13 για παράνομες επιδοτήσεις στη Φθιώτιδα – Ποινές φυλάκισης από 6 έως 40 μήνες

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχους τους 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην περιοχή της Φθιώτιδας, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παναγιώτης Μπουγιούρης για Φιλιππίδη: «Είναι μια τραγωδία που κανένας δεν θέλει να ζήσει»

«Ως άνθρωπος δεν μπορώ να μην συμπάσχω με αυτό το καινούργιο πρόβλημα που του προέκυψε», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και ο Σπύρος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πιερρακάκης: Οι πέντε αλλαγές στις τραπεζικές χρεώσεις και προμήθειες – Πού έρχονται μειώσεις

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή που προσφέρει σημαντικές ελαφρύνσεις στους πολίτες σχετικά με τις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >