AD

Φορολογικές δηλώσεις: Τελευταία ημέρα η Δευτέρα – Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση

Σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου, είναι η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, και σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότεροι φορολογούμενοι έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία.

Συγκεκριμένα, πάνω από 6,6 εκατομμύρια άτομα έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους μέχρι το Σάββατο. Φέτος, έχουν κατατεθεί επίσης πάνω από 3,3 εκατομμύρια έντυπα Ε2 από ιδιοκτήτες που λαμβάνουν ενοίκια και 1,5 εκατομμύριο έντυπα Ε3 από αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που φορολογούνται για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), περίπου 1 στους 3 φορολογούμενους (34,7%) θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο, συνολικού ύψους 4,72 δισεκατομμυρίων ευρώ ή κατά μέσο όρο 2.051 ευρώ ανά άτομο. Περίπου 1 στους 5 (21,9%) θα λάβει πιστωτικό εκκαθαριστικό και θα εισπράξει επιστροφή φόρου, με τη μέση επιστροφή να ανέρχεται στα 388 ευρώ.

Η ΑΑΔΕ προχωρά σε εβδομαδιαίες πληρωμές επιστροφών φόρου εισοδήματος σε δικαιούχους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή των φόρων είναι η σωστή δήλωση του ΙΒΑΝ στην ψηφιακή πύλη myAADE. Οι αποδεκτοί λογαριασμοί ΙΒΑΝ πρέπει να τηρούνται σε παρόχους υπηρεσιών πληρωμών εντός του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA). Σχεδόν 4 στους 10 φορολογούμενους (43,4%) έχουν αποτέλεσμα «μηδέν», δηλαδή καλύπτουν τους φόρους τους χωρίς επιπλέον χρεώσεις ή επιστροφές.

Φέτος, όσοι υπέβαλαν δηλώσεις έως τις 30 Απριλίου και έχουν φόρο να πληρώσουν, μπορούν να τον καταβάλλουν εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου με έκπτωση 4%. Για δηλώσεις που υποβλήθηκαν έως τις 15 Ιουνίου, η έκπτωση μειώνεται σε 3% και για δηλώσεις μετά τις 16 Ιουνίου, σε 2%. Εναλλακτικά, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου και την τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου 2026.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Οι Έλληνες «ψηφίζουν» κοντινά νησιά, κάνουν πιο σύντομα ταξίδια και κλείνουν εισιτήρια την τελευταία στιγμή

Το φετινό καλοκαίρι οι Έλληνες απέδειξαν ότι, παρά την ακρίβεια και τις αυξημένες τιμές σε διαμονή και μετακινήσεις, δεν εγκαταλείπουν τις νησιωτικές αποδράσεις. Αντίθετα, προσαρμόζονται,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πυροβολισμοί στο Πάρκο Τρίτση τα ξημερώματα – Πάνω από 15 κάλυκες στο σημείο

Σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/9) στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γύρω στα τριάντα άτομα,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κατερίνα Καραβάτου: «Με τον Κρατερό θα συνεχίσουμε να είμαστε οικογένεια»

Η Κατερίνα Καραβάτου βρέθηκε στην εκπομπή «Το ‘χουμε» του ΣΚΑΪ, μιλώντας με τον Χάρη Λεμπιδάκη το μεσημέρι της Τρίτης. Η αγαπημένη παρουσιάστρια αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα μηνύματα του Λευκού Οίκου για την επίσκεψη Μπέργκαμ στην Αθήνα: «Κομβική ενεργειακή συνεργασία»

H συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας και ιδίως στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG είναι μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >