AD

Γιώργος Παράσχος: «Δεν φοβήθηκα να πεθάνω, φοβήθηκα μην πεθάνω νωρίς και δεν προλάβω να δω την κόρη μου»

Στην εκπομπή «Kako’s Κείμενα!» με τον Κυριάκο Νικολαΐδη, ο Γιώργος Παράσχος παραχώρησε μια συνέντευξη όπου μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο, εκφράζοντας τις σκέψεις του για την κόρη του και τη βαθιά πίστη του στον Θεό.

«Ο μοναδικός μου φόβος ήταν να προλάβω να δω την κόρη μου να μεγαλώνει. Δεν με τρομάζει η ιδέα του θανάτου, αλλά ο κίνδυνος να μην μπορέσω να παρακολουθήσω την ανάπτυξή της. Η καρδιά μου είναι ο πυρήνας μου, που μου λέει να ηρεμήσω και να αντιμετωπίσω τα πράγματα ένα-ένα, βήμα προς βήμα», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Παράσχος.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ο καρκίνος είναι ένας θυμός. Ο οργανισμός δεν επιθυμεί να αυτοκαταστραφεί και δεν σου δίνει τα μέσα για να το κάνεις. Κανείς δεν θέλει να αυτοκτονήσει. Είναι απλώς ένας θυμός που ψάχνει διέξοδο, και αν οι χημειοθεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα, ο θυμός αυτός εντείνεται και επιτίθεται με περισσότερη δύναμη».

Ο Γιώργος Παράσχος συνέχισε, λέγοντας: «Πρέπει να ακούσουμε τι έχει να μας πει ο καρκίνος για να βρούμε την ηρεμία και να τον αφήσουμε να φύγει. Μέσα από αυτή τη δοκιμασία συνειδητοποίησα ότι δεν είμαστε εκλεκτοί, αλλά επιλεγμένοι να βοηθήσουμε τους γύρω μας. Όχι αυτούς που πάσχουν, αλλά εκείνους που είναι υγιείς, ώστε να μην αποκτήσουν την ασθένεια».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Εύχομαι να μπορέσω να διατηρήσω μέσα μου μια κατάσταση απόλυτου κενού και ψυχραιμίας ώστε να αντιμετωπίσω οτιδήποτε προκύψει. Ό,τι κι αν έρθει, θέλω να είμαι τόσο ήρεμος, είτε πρόκειται για οικονομικά, φιλικά ή οικογενειακά θέματα, ώστε να μπορώ να το διαχειριστώ. Διότι αν δεν έχω την εσωτερική μου ηρεμία, το πρόβλημα θα επανέρχεται».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μεγάλη αναζωπύρωση στο Φενεό Κορινθίας: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση τριών χωριών

Σε ύψος χιλίων μέτρων, σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Δήμου Σικυωνίων, στο Μαυροβούνι Φενεού προς την περιοχή Μάτι καταγράφεται αυτή την ώρα νέα αναζωπύρωση της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τουρκία-Βρετανία-Γερμανία: Η Άγκυρα και το Λονδίνο υπέγραψαν μνημόνιο για τα μαχητικά Eurofighter

Η Τουρκία και η Βρετανία υπέγραψαν σήμερα προκαταρκτική συμφωνία (memorandum of understanding) για τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, ενώ η Γερμανία ενέκρινε την παράδοση 40

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εθνικό σχέδιο για τα ύδατα: Οι 5 βασικοί άξονες για τη λειψυδρία – Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης στη χώρα

Το πρόβλημα της λειψυδρίας και οι βασικοί άξονες αντιμετώπισής του παρουσιάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα φράγματα έχουν μετατοπίσει τον άξονα της Γης και τους μαγνητικούς πόλους

Οι πρόσφατες αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της Γης συνδέονται όλο και περισσότερο με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Ενώ κάποια μετακίνηση των μαγνητικών πόλων είναι φυσική, μια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Parliament: Η πορεία προς τον εκδημοκρατισμό – Κοινωνικό πείραμα και δημόσιες συζητήσεις

Σε μία πρώτη ανάγνωση η «έκθεση» με τίτλο Parliament φαίνεται να αφορά σε μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, σε μία μορφή λεκτικής διαβούλευσης. Στην πραγματικότητα όμως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >