AD

Στην αντεπίθεση ο Λευκός Οίκος: Η απάντηση στις κατηγορίες ότι ο Τραμπ αναφέρεται στα αρχεία του Επστάιν

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε στις αναφορές ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ανάμεσα στα εκατοντάδες ονόματα που εμφανίζονται σε έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον εκλιπόντα καταδικασμένο παιδόφιλο και χρηματοδότη Τζέφρι Έπσταϊν.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «τίποτα περισσότερο από μια συνέχεια των ψεύτικων ειδήσεων που επινοήθηκαν από τους Δημοκρατικούς και τα φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το BBC.

Αυτό έρχεται καθώς ένας Αμερικανός δικαστής απέρριψε την προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποσφραγίσει τα δικαστικά αρχεία της Φλόριντα για τον Έπσταϊν.

Η κυβέρνηση Τραμπ δέχεται αυξανόμενη πίεση να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Επστάιν. Κατά τη διάρκεια της περσινής προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ είχε υποσχεθεί να δημοσιοποιήσει τέτοια αρχεία.

Η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι το όνομα του Τραμπ εμφανίστηκε πολλές φορές, μαζί με πολλά άλλα – μεταξύ των οποίων και πρόσωπα υψηλού προφίλ – σε αρχεία που διατηρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αναφορά κάποιου ονόματος σε αυτά τα έγγραφα δεν αποτελεί απόδειξη εγκληματικής δραστηριότητας, ούτε έχει ο Τραμπ κατηγορηθεί ποτέ για παρανομία σε σχέση με την υπόθεση Έπσταϊν.

Η Γενική Εισαγγελέας Πάμ Μπόντι ενημέρωσε τον Τραμπ σε τακτική ενημέρωση στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο ότι τα αρχεία περιείχαν μαρτυρίες από δεύτερο χέρι (φήμες) για πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, τα οποία στο παρελθόν είχαν κοινωνικές επαφές με τον Επστάιν.

Η Μπόντι ανέφερε επίσης στον πρόεδρο ότι τα αρχεία του Επστάιν περιλαμβάνουν παιδική πορνογραφία και πληροφορίες θυμάτων που δεν θα έπρεπε να αποκαλυφθούν, σύμφωνα με το Wall Street Journal.

Ο Τραμπ διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Έπσταϊν στο παρελθόν, πριν διακόψουν τις επαφές τους το 2004.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο αν ο υπουργός Δικαιοσύνης του είχε πει ότι το όνομά του περιλαμβανόταν στα αρχεία.

«Όχι, όχι», απάντησε ο Τραμπ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Τίποτα από τα αρχεία δεν δικαιολογούσε περαιτέρω έρευνα ή δίωξη».

Ο διευθυντής του FBI, Κας Πατέλ, δήλωσε: «Οι εγκληματίες που διαρρέουν πληροφορίες και τα ψεύτικα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν ασταμάτητα να υπονομεύσουν τον πρόεδρο Τραμπ με συκοφαντίες και ψέματα, και αυτή η ιστορία δεν αποτελεί εξαίρεση». Ωστόσο, ένας ανώνυμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι δεν αρνούνται πως το όνομα του Τραμπ εμφανίζεται στα έγγραφα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Απανθρακωμένο πτώμα με χειροπέδες στη Βοιωτία: «Καλοσχεδιασμένη ενέργεια, οι δράστες ίσως γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή» λέει η Κ. Δημογλίδου

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Βοιωτία, όπου εντοπίστηκε καμένο αυτοκίνητο με απανθρακωμένο πτώμα στο εσωτερικό του. Το όχημα βρέθηκε σε εξαιρετικά απομονωμένο σημείο, προσβάσιμο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου έβαλε τον Ρούτσι για να θαμπώσει την Καρυστιανού

Το πρωί του Σαββάτου, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε κριτική για την «ανθρωποφαγία» που αντιμετωπίζει η Μαρία Καρυστιανού, κατηγορώντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και αναφέρθηκε στο βιβλίο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Αμερικανός υπ. Εσωτερικών, Νταγκ Μπέργκαμ: Έχουμε τα εργαλεία για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό αέριο

Στο κεντρικό δελτίο του ΕΡΤnews και στον Απόστολο Μαγγηριάδη μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα ενέργειας και πρόεδρος του Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Απανθρακωμένο πτώμα με χειροπέδες μέσα σε καμένο όχημα στη Βοιωτία: «Καλοσχεδιασμένη ενέργεια, οι δράστες ίσως γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή»

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Βοιωτία, όπου εντοπίστηκε καμένο αυτοκίνητο με απανθρακωμένο πτώμα στο εσωτερικό του. Το όχημα βρέθηκε ανάμεσα στα χωριά Σκούρτα και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Απότομη αλλαγή του καιρού: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Ισχυρή κακοκαιρία, εστιασμένη στη Δυτική Ελλάδα, θα εκδηλωθεί το επόμενο τριήμερο στη χώρα, όπως αναφέρει η μετεωρολόγος του ΕΡΤnews, Νικολέτα Ζιακοπούλου. Το φαινόμενο θα συνοδεύεται

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >