AD

Φωτιά τώρα – Γ. Κεφαλογιάννης: Πολύ δύσκολη μέρα με 52 ενάρξεις πυρκαγιών ανά την Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή (21:20) δίνουν σκληρή μάχη στα Κύθηρα, στην Πολυθέα Μεσσηνίας, στην Τριάδα Ευβοίας, στα Τεμένη Χανίων και στη Δροσοπηγή Αττικής», επισήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις του για τα πύρινα μέτωπα ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα με 52 ενάρξεις πυρκαγιών από τις οποίες οι πυροσβέστες μας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν άμεσα τις 44.

Η μέρα ξεκίνησε με 4 πυρκαγιές που παρέμειναν ενεργές από χθες, καθώς και με εκείνη στον Φενεό Κορινθίας, η οποία μαίνεται για 4η συνεχόμενη ημέρα.

Αυτή τη στιγμή δίνουν σκληρή μάχη στα Κύθηρα, στην Πολυθέα Μεσσηνίας, στην Τριάδα Ευβοίας, στα Τεμένη Χανίων και στη Δροσοπηγή Αττικής.

Απευθύνω ξανά έκκληση προς τους πολίτες καθώς και η αυριανή μέρα, όπως και οι επόμενες, αναμένεται εξίσου δύσκολη.

Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε τη μέγιστη προσοχή, γιατί ακόμα και η παραμικρή αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.

Έχουμε τραυματισμένους πυροσβέστες, κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, κάηκαν περιουσίες, καταστράφηκαν δασικές εκτάσεις.

Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περιορίσουμε κάθε πιθανό κίνδυνο και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια γι αυτό».

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κ. Πιερρακάκης: Θετική εξέλιξη η συμφωνία ΕΕ με ΗΠΑ – Μελετούμε σε βάθος τις λεπτομέρειες

Η Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ βάζει τέλος σε μια αβεβαιότητα μηνών, διασφαλίζει τη διατλαντική ενότητα, αποτρέπει έναν εμπορικό πόλεμο, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νεκρός κρατούμενος απο συμπλοκή στις φυλακές Λάρισας

Φονική συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε την Κυριακή τις φυλακές Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ώρα του προαυλισμού, 29χρονος κρατούμενος μαχαίρωσε, καταφέρνοντάς του πολλαπλά τραύματα, 41

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στοιχεία μελέτης για αύξηση θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων λόγω ζέστης

Τους τελευταίους μήνες, μια ανάλυση των θανατηφόρων εργατικών δυστυχημάτων που συνέβησαν στην Ελλάδα τα έτη 2023-2024 έρχεται να ρίξει φως σε μια σιωπηλή αλλά αιματηρή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >