AD

Τουρκία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές

Μάχη με τις πυρκαγιές δίνουν σήμερα πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τουρκία, όπου επικρατεί καύσωνας, με τις αρχές να προχωρούν στην απομάκρυνση περισσότερων από 3.600 ανθρώπων από οικισμούς σε δύο επαρχίες.

Οι πυρκαγιές στην νότιες επαρχίες της Μερσίνης και της Αττάλειας, όπως και στην κεντρική επαρχία του Ουσάκ έχουν τεθεί σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο, ωστόσο οι φλόγες στη βορειοδυτική επαρχία Προύσα και τη βόρεια επαρχία Καραμπούκ μαίνονται, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Γεωργία και Δασών της χώρας Ιμπραήμ Γιουμακλί.

Μια πυρκαγιά ξέσπασε χθες σε μια δασική έκταση μεταξύ των περιοχών Γκουρσού και Κεστέλ στην Προύσα. Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με τη Σμύρνη έκλεισε για λίγο χθες το βράδυ εξαιτίας της φωτιάς.

Τεράστιες φλόγες «κατάπιαν» δασικές εκτάσεις κοντά σε κατοικημένες περιοχές στην Προύσα, με τον καπνό να καλύπτει τον ουρανό πάνω από την πόλη, σύμφωνα με πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Περίπου 1.765 άνθρωποι στην περιοχή Κεστέλ της Προύσας απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, δήλωσε ο Γιουμακλί, προσθέτοντας πως 2.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή, με τη βοήθεια έξι πυροσβεστικών αεροσκαφών και τεσσάρων ελικοπτέρων.

Στη βόρεια επαρχία Καραμπούκ, όπου μια τεράστια πυρκαγιά μαίνεται εδώ πέντε ημέρες, 1.839 άνθρωποι σε 19 χωριά απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, είπε ο Τούρκος υπουργός. Τρία αεροπλάνα και 16 ελικόπτερα συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στην περιοχή σε δύσκολες συνθήκες, επισήμανε ο ίδιος.

«Διανύουμε επικίνδυνους καιρούς. Αυτό δεν μοιάζει πιθανό να τελειώσει σε δύο ή τρεις ημέρες», επισήμανε ο Γιουμακλί, αναφερόμενος στο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Οι θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σήμερα, 6-12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, έγινε γνωστό από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Τουρκίας, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας χθες, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές των δεδομένων.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βόλος: Σε κρίσιμη κατάσταση πεζός μετά από τροχαίο – Παρασύρθηκε από όχημα

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 13/9, στην οδό Δευτέρας Νοεμβρίου. Πεζός ηλικιωμένος άνδρας παρασύρθηκε απο όχημα ενώ προσπαθούσε να περάσει το δρόμο, στο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλ. Σδούκου: Η παρουσία της Chevron στην Ελλάδα δεν έχει μόνο επενδυτική αλλά και γεωπολιτική σημασία

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, την ακρίβεια, τη μείωση του ΦΠΑ, τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τις εξελίξεις στα ενεργειακά μίλησε η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λάρισα: Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της ανασκαφής της Μονής Αγίου Δημητρίου των Μαρμαριανών

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Μαρμαρίνης οι κάτοικοι του χωριού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Διευθυντή της Πανεπιστημιακής ανασκαφής, Δρ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στην Ισπανία οι μαθητές θα μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν τις φυσικές καταστροφές

Τα παιδιά στην Ισπανία θα μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τις φυσικές καταστροφές – από πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές έως σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις – με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συναγερμός στην Πολωνία για απειλή από drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν

Πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για την προστασία του πολωνικού εναέριου χώρου το Σάββατο, λόγω απειλής επιθέσεων με drone στην γειτονική Ουκρανία, και το αεροδρόμιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέες δημοσκοπήσεις: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Δύο νέες δημοσκοπήσεις καταγράφουν την εικόνα του πολιτικού σκηνικού όπως διαμορφώνεται μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Και στις δύο η Νέα Δημοκρατία διατηρεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >